• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HERVE PONCHARAL: “Σε σωστή κατεύθυνση, οι αλλαγές των κανονισμών για τους νεοφερμένους στα MotoGP”.
Ο αρχηγός της Monster Tech 3 Yamaha σχολιάζει.
Νέα 10/08/2009 - 11:05

Ο Herve Poncharal είναι ένας πραγματικά πολυάσχολος άνθρωπος. Ως επικεφαλής της ομάδας Monster Tech 3 Yamaha και αντιπρόσωπος της ΙRTA στην επιτροπή των Grand Prix, ο Poncharal κινείται σε πολλά μέτωπα, εντός και εκτός πίστας.

 

Με την οικονομική κρίση να έχει σοβαρό αντίκτυπο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Poncharal προσπάθησε πολύ για να βρει τρόπους περικοπής εξόδων, ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον του Πρωταθλήματος.

 

Σε συνέντευξη που έδωσε σε ξένο περιοδικό, ο Poncharal σχολίασε θέματα όπως το ρόλο των δορυφορικών ομάδων και την περικοπή εξόδων στα MotoGP. Κυρίως όμως, αναφέρθηκε στο νέο κανονισμό για τους rookies στη μεγάλη κατηγορία: “Διαβάζω συνεχώς ότι ο νέος κανονισμός για τους νεοφερμένους είναι χωρίς νόημα. Το επιχείρημα είναι ότι επειδή ο Simoncelli υπέγραψε με την Gresini και παράλληλα με την Honda, αποδεικνύεται ότι ο κανονισμός είναι άχρηστος. Καμία σχέση! Χωρίς αυτόν τον κανονισμό, ο Simoncelli θα πήγαινε κατευθείαν στο HRC. Μιλούσα μαζί τους, και γνωρίζω καλά πως αν ο Simoncelli πήγε στη Honda είναι επειδή οι Γιαπωνέζοι της Ηonda ενεπλάκησαν, ενώ οι αντίστοιχοι της Yamaha δεν ασχολήθηκαν. "

 

"Σε κάθε περίπτωση, ο Gresini κατάφερε να εξασφαλίσει έναν κορυφαίο αναβάτη, παρότι δε θα μπορούσε να καλύψει τις οικονομικές του απαιτήσεις, επειδή το HRC ήθελε το Simoncelli. Το συμβόλαιο με τον Simoncelli, βοήθησε το Gresini να υπογράψει με την San Carlo (Ιταλική εταιρία snack), επειδή η San Carlo έλεγε "είμαι εδώ λόγω των καλών αποτελεσμάτων, αλλά κυρίως λόγω των αναβατών της ομάδας". Οπότε, η χορηγία εξασφαλίστηκε για το Gresini. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως ο καινούριος κανονισμός για τους rookies, μόνο άχρηστος και ανούσιος δεν είναι, καθώς βοηθάει τις μικρές ανεξάρτητες ομάδες", δήλωσε ο επικεφαλής της Tech 3 Yamaha.

Επόμενο άρθρο »

STONER: Αποσύρεται από το Brno;

« Προηγούμενο άρθρο

EDWARDS: Ο κύριος "ατάκα".

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα