• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανασκόπηση 2015: Valentino Rossi
Αξιολογώντας τους δέκα καλύτερους της χρονιάς
Νέα 24/12/2015 - 11:45

Ο γηραιότερος αναβάτης στο σχηματισμό εκκίνησης του 2015, ο Valentino Rossi, «έβαλε τα γυαλιά» όχι μόνο στους συναθλητές του μέσα στις πίστες, αλλά και σε όλους όσοι τον θεωρούσαν ξεγραμμένο, βλέποντας τους αγώνες από την άνεση του καναπέ τους.

 

Άνεση που ο Rossi δεν επέλεξε παρά τα χρήματα και τη δόξα που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από το MotoGP, το άθλημα που σχεδόν μόνος του έφερε στο προσκήνιο σε παγκόσμιο επίπεδο!

 

Αυτό φάνηκε από την αρχή της σεζόν, όταν ο Ιταλός πολύ-Πρωταθλητής προπονούνταν «...πιο σκληρά από ποτέ», σύμφωνα με τα λόγια συμπατριωτών του που είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθούν.

 

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, η χρονιά που έκανε ο Valentino Rossi θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές αναβατών, παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας, αποφασιστικότητας, θέλησης και τρομακτικής δύναμης.

 

Μετά τα δυο δύσκολα χρόνια στην Ducati και το «μουδιασμένο» ξεκίνημά του στην επιστροφή του στην Yamaha, ο τρόπος που διαχειρίστηκε τη σεζόν ήταν ανεπανάληπτος, ιδανικός!

 

Τουλάχιστον μέχρι πριν το τέλος. Ο Vale ξεκίνησε τη χρονιά με δυο νίκες στους τρεις πρώτους αγώνες και ήταν συνεχώς στο βάθρο στους πρώτους 12 αγώνες του 2015! Αν συνυπολογίσουμε και τους 4 τελευταίους του ’14 ο Rossi είχε 16 συνεχόμενα βάθρα!

 

Η ορμή του ήταν ασυναγώνιστη πολλές φορές, μαχόταν με όλες του τις δυνάμεις για τους 25 βαθμούς και με αρωγό την τεράστια εμπειρία του, έπαιρνε ό,τι καλύτερο μπορούσε στις περιπτώσεις που ο ομόσταυλός του ήταν ασταμάτητος.

 

Έτσι κρατούσε την πρώτη θέση στη βαθμολογία σχεδόν σε όλο το Πρωτάθλημα, με εξαίρεση το Brno όταν λόγω των περισσοτέρων νικών του Lorenzo μέχρι τότε, στη μεταξύ τους ισοβαθμία ήταν ο Ισπανός θεωρητικά στην πρώτη θέση.

 

Μετά ήρθε το Misano. Ένας αγώνας στην αρχή στεγνός για πολύ λίγο, μετά βρόχινος και μετά πάλι στεγνός! Ένας αγώνας που είδαμε τις δυο Yamaha να κάνουν σημαντικά λάθη, ειδικά ο Valentino.

 

Μένοντας στην πίστα περισσότερο από κάθε άλλον με τα βρόχινα της Bridgestone, έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στον Marquez. Ήταν ίσως - βλέποντάς το εκ των υστέρων - ένας αγώνας κομβικής σημασίας με τουλάχιστον 9 βαθμούς χαμένους...

 

Η προσπάθεια του Ιταλού συνεχίστηκε αμείωτη και η αγωνία των εκατομμυρίων φιλάθλων του σιγά-σιγά κορυφωνόταν, καθώς φτάναμε στο τέλος ενός Πρωταθλήματος που θα έμενε στην ιστορία.

 

Τότε ήρθε η Μαλαισία, μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα στην Αυστραλία. Τα γεγονότα γνωστά, αυτό που δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε και ίσως αυτό είναι που έχει μετανιώσει ο Rossi, είναι το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα από τη στιγμή που αποφάσισε να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του και να κατηγορήσει τον Marquez.

 

Η αντίδραση του 22χρονου δεν ήταν αυτή που περίμενε ο Valentino. Ενδεχομένως αν δεν μιλούσε στην Sepang, δεν θα είχαμε τις λυσσαλέες προσπεράσεις ανάμεσα στους δυο στον αγώνα.

 

Δεν θα έχανε τη ψυχραιμία του ο Rossi, έτσι ώστε να σταματήσει τον αγώνα και να «τραβήξει» μαζί του στην άκρη τον Marquez για να «του δώσει ένα μάθημα». Δεν θα είχαμε την ποινή και ίσως στην Valencia ο μικρός να είχε περάσει τον Lorenzo.

 

Αν... Οι υποθέσεις όμως ποτέ δεν συνθέτουν τα ιστορικά δρώμενα και το Πρωτάθλημα του 2015 έχει μπει πια στην ιστορία. Δεν θα ξεχαστεί. Σίγουρα όχι από τους εκατομμύρια φίλους του Valentino.

 

Όμως δεν θα το ξεχάσει ούτε ο Ιταλός σούπερ-σταρ, ο οποίος ξέρει πολύ καλά το μυστικό της επιτυχίας όπως φάνηκε και φέτος. Μπορεί τη νέα σεζόν να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα στα 37 του, όμως η θέλησή του και η αποφασιστικότητά του δεν θα καμφθεί εύκολα.

 

Προπονούμενος σκληρά για να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση και με βοηθό την απίστευτη οξυδέρκειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, την απαράμιλλη ικανότητά του να στήνει την Μ1 ακόμα και λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, ένα πράγμα είναι βέβαιο:

 

κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Valentino Rossi!

 

Τελική βαθμολογία: 9,5/10

Επόμενο άρθρο »

Capirossi: Υπερ-Αλυτάρχης από το ’16;

« Προηγούμενο άρθρο

Ανασκόπηση 2015: Jorge Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα