• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Capirossi: Υπερ-Αλυτάρχης από το ’16;
Αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην Επιτροπή
Νέα 24/12/2015 - 12:21

Το γεγονός που σημάδεψε το Πρωτάθλημα του 2016, ήταν η στιγμή της πτώσης του Marc Marquez στην Μαλαισία, με τον Valentino Rossi να τιμωρείται μετά το τέλος του αγώνα με τρεις πόντους ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

 

Η ποινή ήρθε ως αποτέλεσμα της «ανεύθυνης οδήγησης του Valentino που οδήγησε σε πτώση έναν συναθλητή του» όπως ήταν το πόρισμα της Επιτροπής Αγώνα. Ήταν η ποινή που τον ανάγκασε να ξεκινήσει από την τελευταία σειρά τον αγώνα στην Valencia.

 

Ο τρόπος πάντως που αντέδρασε η Επιτροπή δεν άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεων και πλέον, στο διάστημα των διακοπών, μελετούνται κινήσεις για να βελτιωθεί σ’ αυτό το κομμάτι το MotoGP.

 

Για την ώρα δεν θα παρθεί καμία απόφαση, αλλά θα υπάρξει μια συνάντηση των υπευθύνων στο πρώτο τεστ του 2016 στην Sepang.

 

Αυτό που υπάρχει σαν σκέψη, είναι να επιστρέψει στην Επιτροπή Αγώνων ο Loris Capirossi με δικαιοδοσίες υπερ-Αλυτάρχη (Race Director), παίρνοντας πάνω του κατ’ αυτόν τον τρόπο τις σημαντικές αποφάσεις.

 

«Δεν υπάρχει κάποια απόφαση, αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψω στην Επιτροπή. Άλλωστε, με είχαν ουσιαστικά “δανείσει” σε άλλες δραστηριότητες», αποκάλυψε ο ίδιος ο Capirossi στο «αδελφό» gpone.com.

 

Για την ώρα ο Capirossi παραμένει Υπεύθυνος Ασφαλείας της Dorna και δουλεύει πολύ για την εξέλιξη των ελαστικών της Michelin, ωστόσο θα σταματήσει να εκτελεί χρέη σχολιαστή για το τηλεοπτικό δίκτυο SKY της Ιταλίας.

Επόμενο άρθρο »

Ανασκόπηση 2015: Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Ανασκόπηση 2015: Valentino Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα