• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΓΕΡΜΑΝΙΑ LIVE: Ο Rossi στην pole position
Είχε να πάρει pole position στο βρεγμένο από την Imola το 1996, στα 125!
Νέα 18/07/2009 - 17:19

 

O Valentino Rossi έκανε έναν φοβερό τελευταίο γύρο και πήρε με σημαντική διαφορά την 3η φετινή του Pole position, την πρώτη της καριέρας του στη συγκεκριμένη πίστα και την πρώτη σε βρεγμένο τα τελευταία 13 χρόνια, αφού όπως είπε ο ίδιος είχε να πάρει pole position στο βρεγμένο από την Imola το 1996, στα 125!

 

Ο Rossi και στον προηγούμενό του γύρο είχε πάει πολύ καλά, αλλά βρήκε μπροστά του τον Toseland και αναγκαστικά έκοψε, ενώ αναπάντητο θα μείνει το ερώτημα του χρόνου που θα σημείωνε ο Lorenzo, αν δεν τον έκοβε ο Capirossi στην τελευταία στροφή, όπου ερχόταν με σαφώς καλύτερο ρυθμό από τον τελικό του χρόνο που τον άφησε στη 2η θέση.

 

Αρκετά πίσω από τις δύο Μ1 η Ducati του Casey Stoner, με αυτήν του Nicky Hayden να ακολουθεί στην 4η θέση, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, μέχρι στιγμής.

Εντυπωσιακός ο Lorenzo στη βροχή
Εντυπωσιακός ο Lorenzo στη βροχή

Ο Hayden είχε τη χειρότερη στιγμή της ημέρας, αφού έπεσε από high-siding και κτύπησε όχι πάνω στην άσφαλτο, αλλά πάνω στο σώμα του ανυποψίαστου Canepa, που λειτούργησε σαν αερόσακος κατά κάποιο τρόπο και μετρίασε σημαντικά την πτώση του Αμερικανού. Ο Ιταλός όμως αρχικά φάνηκε αρκετά χτυπημένος και μεταφέρθηκε με φορείο, για να τον δούμε πριν λίγο στα πιτς σε καλή κατάσταση!

 

Ο Alex De Angelis ήταν ο πρώτος από τους οδηγούς της Honda, σε μια πίστα που του αρέσει και με δεδομένο ότι είναι πολύ καλός στη βροχή. Αυτό το τελευταίο δεν τον απέτρεψε από μια πτώση, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο Randy De Puniet ήταν και αυτός από τα θύματα της «πολύ επικίνδυνης στη βροχή» πίστας, όπως είπαν και οι τρεις πρώτοι οδηγοί στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Παρά την πτώση του ο Γάλλος πήρε την 6η θέση!

 

Στην 7η ο Colin Edwards, μπροστά από τον Dani Pedrosa που κατάφερε να κάνει μόλις έναν καλό γύρο, τον τελευταίο του.

Ο Loris Capirossi έφερε την Suzuki του, στην 9η θέση, μπροστά από την 12η του ομόσταυλου Chris Vermeulen, που θεωρείται ο άνθρωπος της βροχής, αλλά είναι κτυπημένος από χτες στον ώμο και το γοφό του.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Mika Kallio που συμπλήρωσε 3 Ducati στις 10 πρώτες.

Δύο πτώσεις είχε ο Marco Melandri που τελικά έμεινε στη 13η θέση, ενώ και ο Toni Elias είχε μια περίεργη στιγμή, όταν έπεσε μόνος του από τη μοτοσυκλέτα του, που στη συνέχεια κτύπησε στους αερόσακους με 142 χλμ/ώρα!

Επόμενο άρθρο »

Pole για SIMONCELLI με χρόνο που θα τον έφερνε στη 2η θέση των MotoGP!!!

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: Έτοιμος, ανεξαρτήτως καιρού...

Χορηγοί