• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με οδηγό την ιστορία!
Ποιος έχει το προβάδισμα για τον φετινό Τίτλο;
Νέα 27/08/2015 - 14:51

To MotoGP μπαίνει στα τελευταία του στάδια, με μόνο εφτά αγώνες να απομένουν για το τέλος και τους Lorenzo και Rossi να έχουν από 211β, ενώ ο Marc Marquez παραμονεύει για να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος των δυο αντιπάλων του.

 

Η ιστορία ανέκαθεν - και όχι μόνο στον αθλητισμό - μας βοηθά να γνωρίζουμε το τι μέλλει γενέσθαι. Ειδικότερα στην περίπτωσή μας, τα τελευταία τρία χρόνια οι τρεις πρωταγωνιστές είναι σε ίδιες μοτοσυκλέτες/ομάδες κι έτσι (σχετικά) εκ του ασφαλούς μπορεί να γίνει μια σύγκριση.

 

Το 2013 τόσο ο Marquez, όσο και ο Lorenzo έφτασαν στους τελευταίους αγώνες με την ευκαιρία να πάρουν τον Τίτλο, ενώ το 2014 ο Marquez είχε ήδη κερδίσει δέκα συνεχόμενους αγώνες στο πρώτο μισό και χρησιμοποίησε το δεύτερο για να δει τα όριά του.

 

Τα δυο αυτά χρόνια ο Rossi τερμάτισε ψηλά στη βαθμολογία, αλλά δεν ήταν στη μάχη για τον Τίτλο. Το 2014 είχε δυο τρίτες θέσεις, δυο νίκες, δυο δεύτερες θέσεις και μια εγκατάλειψη, στους τελευταίους εφτά αγώνες. Το 2013 πήρε μόλις 94β, συνεχίζοντας την προσαρμογή του στην Yamaha μετά τα δυο δύσκολα χρόνια στην Ducati.

 

Από τους εφτά Γύρους που απομένουν, στο Misano και στο Phillip Island ο Vale τα πάει παραδοσιακά καλά. Βέβαια θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από δυο νίκες για να νικήσει τον Jorge Lorenzo και να κρατήσει πίσω του τον Marquez που δεν έχει τίποτα να χάσει.

 

Το 2014 ο τελευταίος και πάλι δεν είχε τίποτα να χάσει, υπό πολύ διαφορετικές βέβαια συνθήκες και στους εφτά τελευταίους αγώνες είχε τρεις πτώσεις, μια στο Misano κυνηγώντας τον Rossi, μια στην Aragon που έμεινε με τα σλικ στη βρεγμένη πίστα και μια στο Phillip Island κι ενώ είχε άνετο προβάδισμα. Πέρα από τους τρεις αυτούς Γύρους πάντως, ο Marquez δεν τερμάτισε χαμηλότερα από τη δεύτερη θέση στους υπόλοιπους.

 

Το 2013 ο Ισπανός της Repsol Honda πάλευε για το Πρωτάθλημα και στους εφτά τελευταίους αγώνες ήταν μονίμως στο βάθρο, πλην του Γύρου της Αυστραλίας και πάλι με το λάθος του ίδιου και της ομάδας του. Από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, ο Marquez δεν έχει τερματίσει στο Phillip Island.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Marquez έχει καλά αποτελέσματα στις τελευταίες εφτά πίστες - με εξαίρεση την Αυστραλία - αλλά είναι και πίσω από τους δυο της Yamaha για 52β και θα είναι αδύνατον να καλύψει μια τέτοια διαφορά, αν και οι Jorge και Vale διατηρήσουν την καλή τους παράδοση.

 

Αν οι Marquez και Rossi έχουν δυνατά αποτελέσματα στις τελευταίες εφτά πίστες, τότε ο Jorge Lorenzo και οι εμφανίσεις του στο αντίστοιχο διάστημα είναι εκπληκτικές!

 

Άλλωστε είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχει βρεθεί εκτός βάθρου στους τελευταίους εφτά αγώνες μόνο μια φορά, στο Γύρο της Valencia πέρυσι και τα χειρότερά του αποτελέσματα είναι δυο τρίτες θέσεις στη Μαλαισία!

 

Ακόμα και με την πτώση του στην Valencia, ο Lorenzo πήρε 126 βαθμούς στους τελευταίους εφτά αγώνες, ενώ το 2013 είχε συγκεντρώσει 161β! Οι 122β είναι οι περισσότεροι βαθμοί που έχει πάρει ο Rossi στο τέλος μιας σεζόν (2014), ενώ το 2013 που δεν χρειαζόταν και πάλι να πιέσει πολύ, είχε 121β.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η ιστορία ευνοεί τον Jorge Lorenzo, αλλά και πάλι επαναλαμβάνουμε ότι μόνο ενδεικτικά μπορεί να λειτουργήσει αυτή η ιστορική σύγκριση.

 

Τα πάντα μπορεί να συμβούν στους τελευταίους εφτά Γύρους και το σίγουρο είναι μόνο ένα: ότι ανοίγεται μπροστά μας ίσως το συναρπαστικότερο τέλος του Πρωταθλήματος εδώ και αρκετά χρόνια!

Επόμενο άρθρο »

Η πρόκληση του Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Η σχέση μου με τον Rossi;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα