• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η πρόκληση του Silverstone
Για την Bridgestone
Νέα 27/08/2015 - 15:52

Το Grand Prix του Silverstone είναι ένα από τα πιο απαιτητικά για την Bridgestone στο φετινό Πρωτάθλημα, τόσο για τον αναβάτη όσο και για τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες στο σχηματισμό εκκίνησης.

 

Στη Βρετανική πίστα αναπτύσσονται πολύ μεγάλες ταχύτητες, ενώ η μεγάλη πρόκληση για την Bridgestone είναι η αποτελεσματική απόδοση των ελαστικών στις γρήγορες και αργές στροφές της πίστας, σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

 

«Το Silverstone αποτελεί μια σημαντική τεχνική πρόκληση για την Bridgestone εξαιτίας της μεγάλης μέσης ωριαίας ταχύτητας της πίστας, σε συνδυασμό με τις πιθανές χαμηλές θερμοκρασίες ή της βροχής», σχολίασε ο Shinji Aoki της Bridgestone.

 

«Η γρήγορη φύση της πίστας σημαίνει ότι σε κομμάτια όπως η Maggotts και Becketts (σ.σ. στροφές 2-4) τα ελαστικά υποβάλλονται σε μεγάλα πλευρικά φορτία, ενώ σε άλλη σημεία όπως η είσοδος στην Stowe (K7) ασκείται μεγάλη πίεση στο κέντρο του ελαστικού».

 

«Οι θερμοκρασίες εδώ είναι συνήθως αρκετά χαμηλές κι έτσι είναι πολύ σημαντικό το να φτάσουν στην επιθυμητή θερμοκρασία λειτουργίας τα ελαστικά, ειδικά στην αριστερή πλευρά που χρησιμοποιείται και λιγότερο (σ.σ. το Silverstone έχει 8 αριστερές και 10 δεξιές στροφές)».

 

«Η δομή της συγκεκριμένης πίστας απαιτεί ασύμμετρα πίσω ελαστικά για να εξισορροπούνται οι όποιες απαιτήσεις που θα υπάρξουν σε κάθε πλευρά του πίσω ελαστικού και να ρυθμίζεται η συνολική θερμοκρασία ελαστικού».

Επόμενο άρθρο »

P.Espargaro: Πήραμε το μάθημά μας!

« Προηγούμενο άρθρο

Με οδηγό την ιστορία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα