• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Υπερήφανος» για την pole o Lorenzo!
Ήταν ένας «σχεδόν τέλειος» γύρος
Νέα 15/08/2015 - 21:42

Ο Jorge Lorenzo πήρε μια τρομερή pole position σήμερα στην πίστα του Brno, όντας ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία του Πρωταθλήματος που κατάφερε να κάνει χρόνο κάτω από 1:55 στην Τσεχία!

 

Η επιβράβευσή του ήταν η δεύτερη φετινή του pole position, μετά το GP της Jerez, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Marquez, ο οποίος πάντως πλησίασε τον συμπατριώτη του στα 74χιλ.

 

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους δυο γύρους μου, διότι και ο πρώτος ήταν εξίσου εντυπωσιακός, αλλά όχι αρκετός για την pole. Στο τέλος έπρεπε να βελτιωθώ κατά 2-3 δέκατα για να έχω το πλεονέκτημα έναντι του Marc».

 

«Δεν περίμενα το χρόνο αυτό, όπως και δεν περίμενα να κάνουν τέτοιους χρόνους οι Marc και Valentino, αλλά όλοι πίεζαν πάρα πολύ και βελτιώθηκαν. Ο γύρος που μου έδωσε την pole ήταν σχεδόν τέλειος».

 

«Με εξαίρεση ίσως την τελευταία στροφή που είχα πάρα πολύ σπινάρισμα, αλλά ο τέλειος γύρος είναι αδύνατον να γίνει και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το χρόνο μας».

 

Εκτός από την τρομερή κατάσταση στην οποία δείχνει στον ένα γύρο ο Lorenzo, ο τέσσερεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι και ο καλύτερος από όλους σε ρυθμό αγώνα, αν και οι διαφορές με τους Marquez και Rossi δεν είναι μεγάλες.

 

«Έχω αυτοπεποίθηση για τον αυριανό αγώνα και θεωρώ ότι έχουμε καλή βάση. Θα δούμε όμως αύριο πως θα είναι και ο καιρός, πως θα είναι οι αντίπαλοί μας μετά από μερικούς γύρους. Αλλά είμαστε σίγουροι».

 

Μετά την εξαιρετική του παρουσία τις δυο πρώτες ημέρες στο Brno, ο Jorge Lorenzo δείχνει έτοιμος να κυνηγήσει την πρώτη νίκη της Yamaha στην Τσεχία μετά το 2010, όταν ήταν και πάλι αυτός που είχε επικρατήσει τότε.

 

Βέβαια, ένας απρόβλεπτος παράγοντας θα είναι ο καιρός και όπως όλα δείχνουν η βροχή είναι πολύ πιθανό να ανατρέψει την κατάσταση και τα δεδομένα στον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

 

«Το πιο σημαντικό είναι να φτάσεις στο όριο, αλλά να μην το ξεπεράσεις. Ήμασταν τυχεροί που ο Marc έκανε μερικά λάθη στην αρχή της σεζόν και τώρα έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα».

 

«Σίγουρα όμως η νίκη είναι σημαντική και αυτή θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αύριο. Θα είναι σημαντικό να επιλέξουμε τα σωστά ελαστικά, αν και είμαστε ανταγωνιστικοί τόσο με το σκληρό, όσο και με το μεσαίο μπροστά και πίσω».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Πονούσα πολύ στη μοτοσυκλέτα!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Πολύ σημαντική!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα