• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΕΦΥΓΕ Ο «ΚΥΡΙΟΣ AGV»
Παθιασμένος με τους δύο τροχούς μέχρι τέλους
Νέα 02/07/2009 - 07:48

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών μια προσωπικότητα, για την μοτοσυκλέτα παγκοσμίως, ο Ιταλός Gino Amisano, ο άνθρωπος που ίδρυσε το 1946 την εταιρία AGV. H AGV αρχικά κατασκεύαζε σέλες για ποδήλατα και αργότερα για μοτοσυκλέτες, ενώ ένα χρόνο μετά ('47) ξεκίνησε την εμπλοκή της με τα κράνη.

 

Πλήθος κορυφαίων αναβατών συνέδεσαν το όνομά τους με την AGV, όπως οι Giacomo Agostini, Barry Sheene, Kenny Roberts, Johnny Cecotto, Angel Nieto, Marco Lucchinelli, Franco Uncini, Fausto Gresini, Randy Mamola, Luca Cadalora και φυσικά οValentino Rossi, που από την αρχή σχεδόν της καριέρας του, μέχρι σήμερα έμεινε πιστός στην εταιρία και ήταν προσωπική επιλογή του κύριου Amisano.

 

Όπως και άλλες ιταλικές και μη εταιρίες το όνομα της εταιρίας προερχόταν από τα αρχικά του ονόματος του ιδρυτή της καθώς και τον τόπο καταγωγής του, κάτι που στην περίπτωση της AGV, προέκυψε από το Amisano Gino, Valenza. O Gino Amisano, παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του φανατικός με τη μοτοσυκλέτα και τους αγώνες σε όλα τα επίπεδα.

Επόμενο άρθρο »

LAGUNA SECA GP: Χαρούμενες δηλώσεις και «απειλές»

« Προηγούμενο άρθρο

Και επίσημα εκτός motoGP o Yuki Takahashi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA