• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Test: Ημέρα 1
Εντυπωσίασαν οι Ducati και η Suzuki!
Νέα 14/03/2015 - 23:17

Τα πράγματα έχουν αρχίσει και σοβαρεύουν! Η Ducati δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν, με τους Andrea Iannone και Andrea Dovizioso να εντυπωσιάζουν στην πίστα του Qatar και να κάνουν το 1-2 σήμερα, πρώτη ημέρα των δοκιμών στην Losail!

 

Το τεστ άρχισε στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που επέλεξαν να βγουν αμέσως στην πίστα. Στην πραγματικότητα μόνο οι δυο εργοστασιακοί της Ducati έπιασαν αμέσως δουλειά μαζί με τον Michele Pirro, ο οποίος ήταν και ο πρώτος αναβάτης που βγήκε στην πίστα.

 

Ο Iannone και ο Dovizioso είχαν στη διάθεσή τους μια GP14,3 και μια GP15, ωστόσο είναι φανερό ότι η προτίμησή τους είναι προς την δεύτερη. Μάλιστα για το μεγαλύτερο διάστημα των δοκιμών οι δυο τους μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον, με τους οπαδούς της κόκκινης ομάδας να ονειρεύονται ήδη επιτυχίες!

 

Σε μια τελείως διαφορετική πίστα από αυτή της Sepang - και σε θερμοκρασίες σαφώς πιο χαμηλές από την καυτή Μαλαισία - η Ducati έφερε μια πάρα πολύ σημαντική αναβάθμιση, για την οποία οι άνθρωποι της ομάδας δεν ήθελαν να αποκαλύψουν περισσότερα. Ωστόσο οι δυο αναβάτες τους "μίλησαν" στην πίστα.

 

Στα τελικά αποτελέσματα της πρώτης ημέρας η GP15 ήταν η κυρίαρχη μοτοσυκλέτα με τον Andrea Iannone να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο σήμερα - 1:55.265 - λίγο πάνω από ένα δέκατο από το ρεκόρ πίστας που κατέχει από το 2008 ο Casey Stoner (1:55.153). Στη δεύτερη θέση - και με διαφορά μόλις ένα δέκατο - ο Andrea Dovizioso!

 

Τρεις ώρες πριν από το τέλος των δοκιμών, ο Marc Marquez έκανε τη δική του επίθεση στο χρόνο και πήρε, προσωρινά, την πρώτη θέση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την κρατήσει μέχρι και το τέλος της ημέρας. Στην Repsol Honda δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο να δοκιμάσουν και έριξαν το βάρος στο ρυθμό αγώνα. Ο Dani Pedrosa ήταν πέμπτος, με διαφορά μισό δευτερόλεπτο από την κορυφή.

 

Πολύ εντυπωσιακή παρουσία στη Losail είχε και η Suzuki. Ο Aleix Espargaro σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:55.698 ένας καταπληκτικός χρόνος για την πρώτη παρουσία της GSX-RR στο Qatar! Ο Maverick Vinales από την άλλη, συνεχίσει να προσαρμόζεται ταχύτατα στη μεγάλη κατηγορία κι έμεινε μόλις 0.432δ πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Στην Movistar Yamaha το βάρος έπεσε στο νέο seamless κιβώτιο του εργοστασίου, με τον Jorge Lorenzo να βγαίνει νικητής σήμερα και να αφήνει 0.110δ πίσω του τον Valentino Rossi. Ο Ισπανός ήταν 6ος, με τον θρύλο των GP να πλασάρεται στην 8η θέση, έχοντας μια ανώδυνη πτώση στον 3ο του μόλις γύρο. Ανάμεσά τους πήρε θέση ο Cal Crutchlow, με τον Βρετανό να συνεχίζει δυνατά και στο Qatar, μένοντας 0.572δ πίσω από τον πρώτο.

 

Στην ένατη θέση βρίσκουμε τον Bradley Smith, ο οποίος αφότου ανέκαμψε από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, δεν έχει μείνει πίσω από τον ομόσταυλό του! Ο Βρετανός αναβάτης - ο οποίος έχει ανανεώσει μόνο για φέτος το συμβόλαιό του - έκανε χρόνο και αυτός στο 1:55, με τη διαφορά του από την κορυφή να είναι στο 0.689δ. Ο Pol Espargaro έμεινε 14ος, 0.661δ πίσω από τον Smith.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Scott Redding ο οποίος έδειξε και αυτός καλά στοιχεία πάνω στην εργοστασιακή του RC213V, γράφοντας 1:56.112 και μένοντας κάτω από το ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή. Ο τελευταίος με διαφορά κάτω από 1δ από τον πρώτο ήταν ο Danilo Petrucci, ο οποίος πήρε την πολύ καλή 12η θέση, αφήνοντας 13ο τον ομόσταυλό του, τον Yonny Hernandez.

 

Στις OPEN μοτοσυκλέτες ο Karel Abraham πήρε την πρώτη θέση (15ος). Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Τσέχος θα αγωνίζεται από φέτος με φρένα της Nissin και αναρτήσεις της Showa, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Redding και Bautista πέρυσι. Άξιος μνείας και ο χρόνος του Di Meglio (16ος) που άφησε αρκετά πίσω του τον Hector Barbera, ενώ στις OPEN Honda ο Nicky Hayden ήταν 17ος, 47χιλ. μπροστά από το χρόνο του Bradl (OPEN Yamaha).

 

Στις δυο τελευταίες θέσεις οι δυο αναβάτες της Aprilia Racing Gresini, με τον Alvaro Bautista να «ρίχνει» πάνω από μισό δευτερόλεπτο στον τελευταίο Marco Melandri. Οι δυο τους είχαν διαφορά 3,2δ και 3,7δ από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δύσκολο να είσαι γρήγορος

« Προηγούμενο άρθρο

Giugliano: Τιμή μου να με αντικαθιστά ο Bayliss!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα