• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
GP15: Λύθηκε το πρόβλημα της υποστροφής!
Δοκίμασαν την GP15 οι Dovi και Iannone
Νέα 23/02/2015 - 18:01

Ο Andrea Dovizioso δήλωσε ότι η Ducati έλυσε τελικά τα χρόνια προβλήματα υποστροφής, μετά το ντεμπούτο του με τη νέα GP15 στην Sepang2. Η πιο λεπτή, πιο συμπαγής μοτοσυκλέτα είναι η πρώτη που σχεδιάστηκε από τον Gigi Dall'Igna, ο οποίος ήρθε στην Ducati από την Aprilia στο τέλος του 2013 .

 

Αν και διατηρήθηκε ο V4 κινητήρας των 90 μοιρών και το δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων, η μοτοσυκλέτα έχει αναθεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό με σκοπό να διορθωθεί το μακροχρόνιο πρόβλημα της υποστροφής και να επιτευχθεί η πρώτη νίκη της Ducati από το 2010.

 

Το ντεμπούτο της GP15 έλαβε χώρα μόλις πέντε εβδομάδες πριν από τον εναρκτήριο αγώνα, αντικατοπτρίζοντας το μέγεθος των αλλαγών που έγιναν, με τον Dall'Igna αποφασισμένο να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα πριν ξεκινήσει το σχεδιασμό.

 

Ο Michele Pirro ήταν αρχικά προγραμματισμένο να δοκιμάσει την πολυαναμενόμενη νέα μοτοσυκλέτα. Ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν και δόθηκε η GP15 στον Dovizioso και στο νέο του ομόσταυλο Andrea Iannone, μαζί με την GP14,3.

 

Ο Dovizioso ήταν δέκατος ( + 0.941δ ) στη λίστα με τους χρόνους - σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο του με την GP14,3 - αλλά δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νέα μοτοσικλέτα.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το πρόβλημα της υποστροφής επιδιορθώθηκε», σχολίασε χαμογελώντας. «Ήταν το βασικό θέμα τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα, με τη νέα μοτοσυκλέτα από τον πρώτο γύρο ένιωσα πολύ καλύτερα. Στο πρώτο τεστ εδώ με την Ducati, πριν από δύο χρόνια, είχα νιώσει από την αρχή το όριο της εισόδου και της στροφής. Σήμερα, από το ξεκίνημα ένιωσα ότι είναι φυσιολογική!»

 

«Ήμουν τόσο χαρούμενος. Πάτησα kerb στην πρώτη και δεύτερη στροφή και δεν το ήθελα! Ήμουν πολύ χαρούμενος που ένιωθα έτσι. Νομίζω ότι είναι σημείο κλειδί ότι αρχίζουμε να δουλεύουμε με φυσιολογικό τρόπο. Ήδη από πέρυσι βελτιώσαμε την ταχύτητα πολύ και φτάσαμε κοντά στους καλύτερους, αλλά τώρα είμαστε σε μια κανονική κατάσταση, με μια πραγματικά καλή βάση».

 

«Τώρα πρέπει να δουλέψουμε στο set-up διότι η μοτοσυκλέτα είναι εντελώς διαφορετική και η ισορροπία δεν είναι σωστή, ειδικά για τα φρένα. Το στήσιμο με την GP14 ήταν τέλειο, αλλά μ’ αυτή πρέπει να το δουλέψουμε. Είναι μόλις η πρώτη ημέρα. Πιστεύω κι ελπίζω ότι έχουμε μεγάλο περιθώριο. Είναι μια νέα μοτοσυκλέτα. Δεν ξεκινάμε βέβαια τελείως από την αρχή, απλά προηγουμένως αλλάζαμε εξαρτήματα. Τώρα όλα είναι διαφορετικά».

 

Ο καλύτερος χρόνος του Dovi με την GP15 ήταν 2:01.692, ενώ με την GP14,3 είχε πετύχει 2:01.355.

 

«Σήμερα ξεκίνησα με την GP14,3 κι έκανα άνετα το χρόνο αυτό, διότι ξέρω καλά τη μοτοσυκλέτα. Με την καινούργια έκανα 2:01.6       και η αίσθησή μου δεν ήταν τόσο καλή. Πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε μ’ αυτήν κι έχουμε μόνο μια ο καθένας».

 

Ο νέος του ομόσταυλος, ο Andrea Iannone, έκανε τον 15ο χρόνο της ημέρας και είχε 1,7δ διαφορά από την κορυφή. Ο Iannone χρησιμοποίησε μόνο την GP15.

 

«Είχα κάποιο πρόβλημα με την GP14,3 κι έτσι πέρασα αμέσως στην GP15. Η πρώτη εντύπωση είναι καλή. Η μοτοσυκλέτα έχει κοφτερό κράτημα και είναι γρήγορη στις αλλαγές κατεύθυνσης και αυτό μου άρεσε πολύ. Όταν θες να πας από την πρώτη στη δεύτερη στροφή, είναι πιο εύκολο να το κάνεις και η μοτοσυκλέτα είναι πιο γρήγορη».

 

«Δεν είχα ποτέ μου τόσο μεγάλο πρόβλημα με την υποστροφή στο παρελθόν. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου Honda ή Yamaha. Μόνον Ducati. Για μένα αυτή του ’14 είχε βελτιωθεί αρκετά και η καινούργια είναι ακόμα καλύτερη. Σίγουρα δεν είμαστε 100% ανταγωνιστικοί ακόμα, διότι είναι καινούργια και δεν πίεζα. Προσπαθούσα να την καταλάβω, όπως και να καταλάβω κάποιες από τις ρυθμίσεις».

 

«Η GP15 είναι εξέλιξη (evolution), αλλά συγχρόνως και μια μικρή επανάσταση (revolution)».

Επόμενο άρθρο »

Το βάρος στις ρυθμίσεις ο Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Πρόβλημα στα φρένα για Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA