• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang2 Ημέρα 1: Οι τελικοί χρόνοι
Βροχή και υπερβολική ζέστη περιόρισαν τη δράση
Νέα 23/02/2015 - 17:15

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των δεύτερων δοκιμών στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, με τον Valentino Rossi να κρατά την πρώτη θέση χάρη στο 2:00.414 που έκανε τις πρωινές ώρες.

 

Η ζέστη που υποδέχτηκε τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας ήταν αφόρητη και περιόρισε τη δράση μέσα στην πίστα, αυτό δεν εμπόδισε όμως έναν αποφασισμένο Rossi να κάνει τους περισσότερους γύρους από όλους τους αντιπάλους του.

 

Με τις συνθήκες αυτές, η πίστα δεν είχε σε καμία περίπτωση το κράτημα που είχε την τελευταία ημέρα της Sepang1 και γι’ αυτό οι χρόνοι ήταν αρκετά παραπάνω σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναβάτες της κατηγορίας έκαναν μεγαλύτερο του αναμενομένου μεσημεριανό διάλειμμα.

 

Το απόγευμα άρχισε και η βροχή που είχε προβλεφθεί για σήμερα και αύριο και όπως είναι φυσικό, δεν υπήρχε περίπτωση να πέσουν οι χρόνοι. Ο Rossi παρέμεινε στην πίστα, μαζί με μερικούς άλλους από τους συναθλητές του, αλλά είναι χαρακτηριστικό των συνθηκών, ότι ο χρόνος του ήταν 27 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον πρωινό! Ο Ιταλός σούπερ σταρ κράτησε πάντως τον πρώτο χρόνο και στο βρεγμένο!

 

Η M1 λοιπόν του Vale πήρε την πρώτη θέση, έχοντας το full seamless κιβώτιο στη διάθεσή του, όπως άλλωστε και ο Jorge Lorenzo, ο οποίος έμεινε στην πέμπτη θέση και 0.748δ από την κορυφή. Θέση στην πεντάδα πήρε ακόμα μια Yamaha, αυτή του εξαιρετικού Pol Espargaro που συνεχίζει να επιβεβαιώνει τη δυναμική του ενόψει της νέας σεζόν.

 

Στη δεύτερη θέση, ένα δέκατο πίσω από τον Vale, έμεινε ο εντυπωσιακός στην Sepang1 Dani Pedrosa, ο οποίος μαζί με τον Marc Marquez αξιολογούν την RC213V του 2015 ψάχνοντας κυρίως για περισσότερη πρόσφυση από το πίσω ελαστικό. Ο Marquez έμεινε στην έκτη θέση σήμερα, 0,776δ από την κορυφή.

 

Εντυπωσιακός ο Aleix Espargaro, έφερε τη Suzuki του μέσα στην πεντάδα με τον Ισπανό άσο να μένει έξι δέκατα από την κορυφή. Κάτι λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω του, στην ένατη θέση, βρίσκουμε τον Maverick Vinales που συνεχίζει να προσαρμόζεται ταχύτατα στη μοτοσυκλέτα του. Το δίδυμο είχε στη διάθεσή του ένα νέο, πιο αεροδυναμικό, πλαίσιο ένώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, το εργοστάσιο έφερε στην Μαλαισία κι έναν πιο δυνατό κινητήρα!

 

Οι Cal Crutchlow και Bradley Smith έμειναν μπροστά από τον Vinales, με τον πρώτο να ρίχνει το βάρος στις ρυθμίσεις της νέας του μοτοσυκλέτας που θα του δώσουν περισσότερη πρόσφυση και την απαραίτητη ώθηση για να εκμεταλλευτεί τα φρέσκα ελαστικά και να κάνει έναν γρήγορο γύρο. Ο ομόσταυλός του, Jack Miller, ήταν 22ος και 2,5δ από την κορυφή.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Andrea Dovizioso με την GP14,3. Τα σχέδια άλλαξαν την τελευταία στιγμή στο στρατόπεδο της Ducati και αποφασίστηκε οι εργοστασιακοί να πάρουν από σήμερα την GP15 μέσα στην πίστα. Ο Dovi έκανε τον καλύτερό του χρόνο με την «παλιά» μοτοσυκλέτα, με τον Iannone να γράφει 2:02.142 με την GP15 και να μένει 15ος και 1,7δ από την κορυφή.

 

Στην Aprilia ο Bautista συνεχίζει να γράφει καλούς χρόνους και σήμερα πήρε τη 12η θέση, ένα δέκατο πίσω από την εργοστασιακή RC213V του Scott Redding ο οποίος συνεχίζει την προσαρμογή στην τελείως διαφορετική μοτοσυκλέτα από αυτή που είχε συνηθίσει πέρυσι.

 

Για μια ακόμη φορά απογοητεύει τους πάντες ο Melandri, ο οποίος έμεινε τελευταίος - πίσω ακόμα και από την παλιά και πολύ πιο αργή Aprilia του De Angelis - με διαφορά 3,5δ από την κορυφή. Η καλύτερη RC213V-RS ήταν αυτή του Nicky Hayden που κέρδισε τις εντυπώσεις στην OPEN κατηγορία με την 14η θέση του.

 

Μάλιστα, τη Forward Yamaha του Stefan Bradl κατάφερε να ξεπεράσει - έστω και για 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου - και ο Karel Abraham που πήρε την 17η θέση μπροστά από τον Γερμανό. Στους rookie, ο Maverick Vinales ήταν με διαφορά ο καλύτερος (στην 9η θέση), με τον Eugene Laverty να είναι 1,4δ πίσω από τον Ισπανό, στην 20η θέση.

 

Ο Yonny Hernadez, ο οποίος επανήλθε στην δράση μετά τον τραυματισμό του, σημείωσε τον 19ο χρόνο σήμερα, 2:02.606δ, φέρνοντας την GP14 του στην 19η θέση της λίστας με τους χρόνους.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Δεν περίμενα αυτά τα αποτελέσματα!

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha: Ντεμπούτο για seamless κατεβάσματα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA