• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rainey: Οι καλύτεροι θα κερδίζουν πάντα!
Μιλά για τους Rossi, Marquez, Lorenzo και Pedrosa
Νέα 27/01/2015 - 12:28

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 500cc, Wayne Rainey, μίλησε στο motogp.com για το φαινόμενο του MotoGP Marc Marquez, αλλά και για τους υπόλοιπους των fantastic4: Valentino Rossi, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa.

 

Η γνώμη σου για την απόδοση του Marquez από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία;

 

Αυτό που είναι ξεκάθαρο για εμένα, είναι ότι έχει μεγάλο πάθος και λατρεύει να είναι στους αγώνες. Του αρέσουν οι μάχες και θέλει οι άλλοι να αντεπιτίθενται. Διότι όταν δίνεις μια μεγάλη μάχη με κάποιον από τους αντιπάλους σου, χάσεις-κερδίσεις λατρεύεις αυτή τη μάχη. Γι’ αυτό το κάνεις άλλωστε, δεν είναι για να κερδίσεις μόνο τον αγώνα.

Δουλεύεις σκληρά και προσπαθείς να μην κάνεις λάθη... που μπορώ να περάσω αυτόν; που μπορώ να πάω λίγο πιο γρήγορα; Σκέφτεσαι τι στρατηγική θα ακολουθήσεις και «τι σου λέει» η μοτοσυκλέτα σου... σκέφτεσαι γι’ αυτόν που θέλει να σε προλάβει η γι’ αυτόν που θες να προλάβεις. Έχεις τόσα πολλά συναισθήματα, αλλά το καλύτερο όλων είναι όταν περνάς τη γραμμή τερματισμού στην πρώτη θέση. Γι’ αυτό ακριβώς προετοιμάζεσαι όλη την εβδομάδα. Όταν περπατάς στο paddock θέλεις να σκέφτεσαι ότι είσαι ο καλύτερος και το ξέρεις αυτό μόνο και μόνο από τα αποτελέσματα και τώρα ο Marquez είναι ο καλύτερος.

 

Σε εξέπληξαν τα αποτελέσματα του Valentino Rossi το 2014;

 

Όχι και ειδικά σ’ αυτή την ηλικία. Θυμάμαι πως ήμουν στα 22 ή 26 και πως στα 31 ή στην ηλικία του Rossi. Αυτό που έχεις είναι η εμπειρία, ξέρεις τι είναι σημαντικό και τι όχι. Όταν είσαι νέος θέλεις να είσαι γρήγορος συνεχώς. Όταν είσαι πιο μεγάλος, σαν το παλιό κρασί, ξέρεις πότε πρέπει να είσαι γρήγορος, που να είσαι γρήγορος και που δεν είναι τόσο σημαντικό.

 

Η γνώμη σου για τα αποτελέσματα του Jorge Lorenzo;

 

Είναι πολύ διαφορετικό όταν είσαι αγωνιζόμενος και στην κορυφή, να έρχεται κάποιος καινούργιος και να αποτελεί μεγάλη απειλή. Το 2013 έσπασε την κλείδα του και παραλίγο να πάρει το Πρωτάθλημα. Τα έδωσε όλα και τελικά δεν τα κατάφερε. Ίσως σκέφτηκε ότι το 2014 θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα ήθελε. Ξέρει ότι ο Marquez ήρθε και θα μείνει. Είναι αληθινός, είναι δημοφιλής, είναι γενναίος και του αρέσει να δίνει μάχες. Γνωρίζω καλά όμως ότι και ο Jorge είναι έτσι. Ξέρω ότι μπορεί κι αυτός να κάνει το ίδιο. Δεν είμαι σίγουρος αν το πίστεψε πέρυσι, αλλά πιστεύω ότι τώρα θα εστιάσει στον Marquez. Νομίζω ότι θα δούμε έναν διαφορετικό Lorenzo φέτος, πιο σταθερό και πιο έτοιμο για μάχες. Αυτό έρχεται και με την ηλικία.

 

Βλέπεις τον Dani Pedrosa ως έναν από τους διεκδικητές του Τίτλου;

 

Ο Dani είναι πολύ δυνατός, αλλά σε κάποιους αγώνες δεν είναι και τόσο. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι η σταθερότητα στο Πρωτάθλημα. Τον συγκρίνουμε με τον Marquez και υπάρχει αρκετή διαφορά μεταξύ τους. Τώρα πια αρχίζει και μεγαλώνει και είναι πιο δύσκολο να τον κερδίσει. Μου θυμίζει πολύ τον Luca Cadalora. Κάποιες ημέρες ήταν πραγματικά ανίκητοι. Κάποιες φορές όμως τους έβλεπες κι έλεγες: ήσουν τόσο γρήγορος την περασμένη εβδομάδα και τώρα είσαι τόσο διαφορετικός. Όταν οι καλοί έχουν μια άσχημη ημέρα, τότε τερματίζουν δεύτεροι.

 

Η γνώμη σου για τον Jack Miller και την άνοδό του απευθείας στη μεγάλη κατηγορία;

 

Είναι ωραίος τύπος για το Πρωτάθλημα και είναι καλό για την Αυστραλία να έχει έναν οδηγό της εκεί. Οπωσδήποτε είναι μεγάλο ταλέντο κι έχει ενδιαφέρον. Θα συνηθίσει τη μοτοσυκλέτα και δεν θα του είναι δύσκολο να τη συνηθίσει, έτσι πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα. Κάποιες φορές η μοτοσυκλέτα σε κάνει δική της και πλέον θα αγωνίζεται με τους καλύτερους του κόσμου στις πιο δυνατές μοτοσυκλέτες του κόσμου. Δεν νομίζω να έχει θέμα όμως. Ο Marquez εξελίχθηκε γρήγορα, βλέπουμε όμως ότι οι νέοι και άπειροι αναβάτες κάνουν λάθη. Περιμένω να κάνει κι αυτός μερικά, αλλά σε γενικές γραμμές θα τα πάει καλά.

 

Τι πιστεύεις για τα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούν τώρα οι ομάδες στο MotoGP;

 

Νομίζω ότι αυτές οι τόσο δυνατές μοτοσυκλέτες πρέπει να έχουν ηλεκτρονικά βοηθήματα. Θα προτιμούσα όμως να ήταν λιγότερα. Ξέρω ότι αυτό που κάνουν για να πιάσει καλή απόδοση ένας αναβάτης είναι εκπληκτικό, αλλά θεωρώ ότι ο αναβάτης πρέπει να κάνει και κάτι μόνος του. Κάτι που ποτέ δεν θα αλλάξει όμως, είναι ότι οι καλύτεροι αναβάτες πάντα θα κερδίζουν. Το καλό με τα ηλεκτρονικά είναι ότι έχουμε πολύ λιγότερες πτώσεις από highside, πτώσεις δηλαδή που πονάνε πολύ.

Επόμενο άρθρο »

Pol Espargaro: Στόχος η πρώτη πεντάδα!

« Προηγούμενο άρθρο

Forward: Σταματά την εξέλιξη του δικού της πλαισίου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα