• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bautista: Η Aprilia βελτιώνεται σταθερά!
Στο βρεγμένο, είναι πιο εύκολη σε σχέση με τη Honda
Νέα 12/11/2014 - 11:16

Ο Alvaro Bautista έκανε την πρώτη του - σύντομη - εμφάνιση με τη μοτοσυκλέτα της Aprilia τη Δευτέρα, ενώ χτες είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει στο βρεγμένο, κάνοντας πολύ περισσότερους γύρους.

Ο Ισπανός δεν χρησιμοποίησε τον κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες χτες, Τρίτη, και πήρε την πέμπτη θέση από δέκα αναβάτες, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το τεστ είναι αυστηρά και μόνο για να εγκλιματιστεί στα νέα δεδομένα.

«Σήμερα (σ.σ. χτες) ήταν περισσότερο για να καταλάβουμε κάποια πράγματα και να δουλέψουμε με την ομάδα, διότι χτες (σ.σ. την Δευτέρα) κάναμε λίγους γύρους. Σίγουρα η μοτοσυκλέτα είναι διαφορετική από αυτή που οδηγούσα πριν. Πρέπει να την καταλάβω και να αλλάξω το οδηγικό μου στυλ».

«Νοιώθω άνετα και μπορώ να βελτιωθώ πολύ. Στο βρεγμένο είναι πιο εύκολη, σε σχέση με τη Honda. Πρέπει να προχωρήσουμε κι άλλο όμως, ειδικά με τον κινητήρα, διότι η δύναμη είναι πολύ λιγότερη από την άλλη», σχολίασε ο Bautista.

«Τα πράγματα ήταν διαφορετικά με το κρύο και τη βροχή. Θυμόμουν ότι σε τέτοιες συνθήκες με τη Honda δυσκολευόμουν στις εξόδους. Τώρα, μ’ αυτή τη μοτοσυκλέτα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Χαμηλά έχεις περισσότερη ροπή και διαφορετικό χαρακτήρα κινητήρα».

«Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που ήμουν στο βρεγμένο και βελτιωνόμουν συνεχώς. Με τη Honda είχα φτάσει σ’ ένα σημείο και δεν μπορούσα παραπέρα, εξαιτίας της έλλειψης πρόσφυσης στον πίσω τροχό».

Παρά το ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στα όρια τη νέα του μοτοσυκλέτα, ο Bautista εντυπωσιάστηκε με την απόδοση της ισχύος της Aprilia στο βρεγμένο.

«Ναι, με εξέπληξε διότι στις χαμηλές στροφές έχει πολύ ροπή και μπορείς ν βγεις από την έξοδο της στροφής καλά. Στην ευθεία όμως είναι αργή. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, μιας και μιλάμε για κινητήρα από Superbike. Παράλληλα, τη νοιώθω σαν να μην έχει ηλεκτρονικά. Ίσως λόγω της δύναμης της Honda, καταλαβαίνεις τα ηλεκτρονικά. Εδώ είναι πιο φυσιολογικά και μ’ αρέσει».

Τέλος, ο 29χρονος οδηγός τόνισε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βελτιώσει την αίσθησή του με τη μοτοσυκλέτα.

«Ο στόχος είναι να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα και τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου. Οι χρόνοι ή η θέση δεν έχουν σημασία. Πρέπει απλά να νοιώσω πιο άνετα στη μοτοσυκλέτα και να βελτιώσω την αίσθησή μου», πρόσθεσε.

Επόμενο άρθρο »

Valencia Test Ημέρα 3: Οι χρόνοι στις 14:00

« Προηγούμενο άρθρο

Περιορίστηκε λόγω βροχής ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα