• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bautista μιλάει για το παρόν, το μέλλον και τον Simoncelli
«Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε να με βγάλει εκτός πίστας», λέει ο Ισπανός για τον SuperSic και τη μάχη τους στο Mugello...
Νέα 07/06/2009 - 20:09
Το ιδανικό σενάριο για τον Alvaro Bautista θα ήταν να στεφθεί φέτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250cc και το 2010 να έπαιρνε προαγωγή για τα MotoGP.

Και δεν είναι δύσκολο να συμβεί μιας και μετά από πέντε αγώνες προηγείται στη βαθμολογία, ενώ ήδη έχει στα χέρια του προτάσεις για να περάσει του χρόνου στην κορυφαία κατηγορία.

Ο αναβάτης της Mapfre Aspar μίλησε στο motogp.com για το παρόν, το μέλλον, αλλά και για την κόντρα που είχε με τον Marco Simoncelli στην πίστα του Mugello.

«To επίπεδο είναι πολύ υψηλό φέτος στην κατηγορία. Βλέπετε πως στους πέντε πρώτους αγώνες έχουμε πέντε διαφορετικούς νικητές. Το καλό είναι ότι σε κάθε αγώνα είμαστε ανάμεσα στους διεκδικητές της νίκης. Και η σταθερότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας», λέει ο Bautista που πιστεύει πως οι βασικοί του αντίπαλοι στη μάχη του τίτλου θα είναι «...οι Hiroshi Aoyama, Marco Simoncelli και Hector Barbera, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε αναβάτες όπως τον Mattia Pasini και τον Alex Debon».

Αναφερόμενος στη μάχη που είχε με τον Simoncelli στην Ιταλία, είπε: «Βλέποντας από την τηλεόραση τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Δεν προσπάθησε να με περάσει, προσπάθησε απλώς να με βγάλει εκτός πίστας. Δεν συμφωνώ λοιπόν με την ποινή που του επιβλήθηκε (σ.σ. 5.000 δολάρια και προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που υποπέσει ξανά σε τέτοιο σφάλμα απειλείται με αποκλεισμό από αγώνα). Είπε πως έκανε λάθος στη στροφή, όμως ήταν στη δεύτερη θέση και στο τέλος τερμάτισε δεύτερος. Εγώ εκείνη τη στιγμή ήμουν πρώτος και τελικά τερμάτισα τρίτος εξαιτίας του λάθους του».

Και πάμε στο κεφάλαιο μέλλον. «Προφανώς και θα ήθελα να κατακτήσω το Πρωτάθλημα στα 250cc πριν φύγω και νομίζω ότι φέτος βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα πρέπει να σκεφτώ τις προτάσεις που έχω για την επόμενη σεζόν. Του χρόνου θα υπάρχει η νέα κατηγορία Moto2 αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος και πως ακριβώς θα είναι οι μοτοσυκλέτες, οπότε τα MotoGP φαντάζουν ως η καλύτερη περίπτωση», λέει ο 24χρονος οδηγός.

Ο Bautista μαζί με τον Simoncelli απασχολούν εδώ και καιρό τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Η Suzuki έχει ήδη κάνει την πρότασή της στον Ισπανό και περιμένει την απάντησή του μέχρι την Catalunya.

Εκτός αυτού υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο ο Jorge "Aspar" Martinez να κατεβάσει ομάδα στη μεγάλη κατηγορία την οποία θέλει να «στήσει» γύρω από τον ταλαντούχο πιτσιρικά.

«Φαίνεται ότι ο Jorge θέλει πραγματικά να κατεβάσει ομάδα στα MotoGP. Το πλάνο βρίσκεται σε εξέλιξη και απ' ότι φαίνεται μπορεί να έρθει σε συμφωνία με τη Yamaha. Θα ήταν απαραίτητο να δω τι είδους μοτοσυκλέτα θα είναι, αν δηλαδή θα είναι εργοστασιακή ή όχι, τι είδους τεχνική υποστήριξη θα υπάρχει και ποιος θα είναι στο τεχνικό επιτελείο. Οι ομάδες που κατεβάζει ο Jorge στα 250cc και στα 125cc είναι οι καλύτερες του Πρωταθλήματος και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του, αλλά στα MotoGP θα είναι πρωτάρης οπότε θα πρέπει να δούμε πως θα είναι το set-up της ομάδας», λέει ο Bautista για την περίπτωση του Aspar Martinez, ενώ όσον αφορά στο ενδιαφέρον της Suzuki τονίζει: «Νομίζω ότι η Suzuki ενδιαφέρεται πραγματικά, αλλά και εδώ ισχύουν ό,τι ισχύει για την ομάδα που ετοιμάζει ο Jorge. Και με τη Suzuki πρέπει να δούμε πως θα είναι η ομάδα και το τι θέλουν από αυτό το project. Είναι πολύ νωρίς να πάρω οριστικές αποφάσεις για το μέλλον μου μέχρι τη Βαρκελώνη».

Επόμενο άρθρο »

Rossi και Agostini στο Isle of Man

« Προηγούμενο άρθρο

Biaggi: «Σύντομα θα έρθουν και οι νίκες»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα