• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πανηγυρίζοντας την 90η νίκη...
Όλα ήταν καλά υπολογισμένα και προγραμματισμένα. Τόσο σίγουρος ήταν για τον εαυτό του ο Valentino Rossi που συνεννοήθηκε με τον καλό του φίλο και παλιό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Angel Nieto για τον τρόπο που θα πανηγύριζε σε περίπτωση νίκης του στο Le Mans.
Νέα 19/05/2008 - 00:00
Όλα ήταν καλά υπολογισμένα και προγραμματισμένα. Τόσο σίγουρος ήταν για τον εαυτό του ο Valentino Rossi που συνεννοήθηκε με τον καλό του φίλο και παλιό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Angel Nieto για τον τρόπο που θα πανηγύριζε σε περίπτωση νίκης του στο Le Mans.

Αμέσως μετά την πτώση της καρό σημαίας, ο 61χρονος Ισπανός μπήκε στην πίστα φορώντας μια μαύρη φόρμα που έγραφε «Bravo Valentino 90». Έσπευσε, αγκάλιασε τον Doctor και στη συνέχεια ανέβηκαν στην M1 με τον Νieto σε θέση οδηγού! Έκαναν το γύρο του θριάμβου κρατώντας μια σημαία που έγραφε «90+90», παραπέμποντας στις νίκες τους και γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο.

Μοναδικές στιγμές καθώς πάνω στη Yamaha βρέθηκαν δυο σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας του σπορ με 180 νίκες και 20 Παγκόσμια Πρωταθλήματα (7 ο Doctor, 13 -ή καλύτερα "12+1" όπως λέει- ο προληπτικός Angel Nieto). Στο Le Mans πήρε την 90η του νίκη ο Nieto, στην ίδια πίστα τον ισοφάρισε ο Rossi

Στο Le Mans πήρε την 90η του νίκη ο Nieto, στην ίδια πίστα τον ισοφάρισε ο Rossi

Λίγο αργότερα, ο Nieto επέστρεψε στη δουλειά του (τηλεσχολιαστής του ισπανικού TVE), πήρε το μικρόφωνο στο χέρι και «ανέκρινε» τον Ιταλό αναβάτη.

Πριν συμβεί αυτό, πόζαραν για τους φωτογράφους κρατώντας ένα πλακάτ το οποίο έγραφε στα αγγλικά και ισπανικά: «Valentino η μοτοσυκλετα σ' αγαπάει»...

Μετά το πέρας των πανηγυρισμών, ο Rossi αποκάλυψε το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον πανηγυρισμό: «Tο σχεδιάζαμε εδώ και πολύ καιρό. Μετά την Πορτογαλία πέρσι όταν πήραν την 88η νίκη μου, πήγα και του είπα 'Angel, είμαι κοντά, αν σε φτάσω πρέπει να έρθεις μαζί μου στη μοτοσυκλέτα'. Στην αρχή αρνήθηκε, αλλά μετά είπε 'ok' και έφτιαξε τη συγκεκριμένη φόρμα. Μετά την Kίνα μου είπε 'Για το Le Mans είμαι έτοιμος. Σε αυτήν την πίστα πήρα την τελευταία μου νίκη'. Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν λίγη πίεση γιατί ήξερα ότι ο Nieto είναι έτοιμος και με περίμενε στη συγκεκριμένη πίστα».

Aπό την πλευρά του, ο Angel Nieto τόνισε: «Όταν ήμουν στη μοτοσυκλέτα με τον Valentino, μου είπε 'αυτή είναι ιστορική στιγμή'. Έχει δίκιο, είναι φανταστική ιστορία και για τους δυο μας. Έχουμε νικήσει συνολικά 180 αγώνες. Ο Valentino τιμά την καριέρα μου και είμαι ενθουσιασμένος που γιόρτασα αυτή τη στιγμή μαζί μου. Συγχαρητήρια στον Valentino για τις 90 νίκες. Το αξίζει γιατί είναι πραγματικός σταρ. Θα παλέψει για το Πρωτάθλημα δεν υπάρχει αμφιβολία».

Για την ιστορία, το 1985 ο Νieto πήρε στο Le Mans την 90η -και τελευταία- νίκη της καριέρας του οδηγώντας μια Derbi 80cc.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans-Δοκιμές (20/5): Φινάλε με Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Ο Εdwards ταχύτερος στο warm up

Χορηγοί