• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πιάνει δουλειά η Michelin!
Δοκιμάζει τα ελαστικά της σ’ όλες τις πίστες το 2015!
Νέα 06/10/2014 - 15:03

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Michelin, Nicolas Goubert, επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα, ότι η Bridgestone θα κάνει δοκιμές των ελαστικών της σε όλες της πίστες το 2015.

Ο Colin Edwards έχει πιάσει ήδη δουλειά και πήρε μια πρώτη γεύση των ελαστικών της εταιρείας στο Motegi - με Yamaha - ενώ ξεκίνησε δοκιμές και η Ducati, στο Brno με τον Michele Pirro, όπως και η Honda με τον δοκιμαστή της, τον Shinichi Itoh.

Τα τεστ είναι σημαντικά όχι μόνο όσον αφορά στην κατασκευή και στη γόμα των ελαστικών, αλλά και για να δουν οι κατασκευαστές πως συμπεριφέρονται οι μοτοσυκλέτες με 17’’ τροχούς, αντί των 16,5’’ που υπάρχουν τώρα.

Μια αλλαγή, που όπως πιστεύει ο Goubert θα παίξει σπουδαίο ρόλο στο Πρωτάθλημα, καθώς θα υπάρξει μεγαλύτερος συσχετισμός ανάμεσα στο R&D (Έρευνα κι Εξέλιξη) και στο εμπορικό κομμάτι. Η Michelin φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια γκάμα ελαστικών κατάλληλων για όλες τις μοτοσυκλέτες σε όλες τις πίστες.

Τα ασύμμετρα πίσω θεωρούνται δεδομένα, αν και το κατά πόσο η Michelin θα χρησιμοποιεί πάνω από μια γόμα - όπως θα ξεκινήσει να κάνει η Bridgestone φέτος, αρχής γενομένης στο Phillip Island και στη συνέχεια στη Βαλένθια - είναι κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Επόμενο άρθρο »

Sykes: Καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα!

« Προηγούμενο άρθρο

Melandri: Δίκαιη αποζημίωση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα