• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενος σταθμός Ιαπωνία!
Εκεί που ο Marquez θέλει να κλειδώσει τον Τίτλο!
Νέα 06/10/2014 - 13:58

Την πρώτη του ευκαιρία να κλειδώσει και το φετινό Τίτλο, θα έχει ο Marc Marquez στην πίστα του Motegi στην Ιαπωνία, μια πίστα που ανήκει στη Honda και κατασκευάστηκε το 1999, φιλοξενώντας ανελλιπώς αγώνες της μεγάλης κατηγορίας από τότε.

Φυσικά αυτός ο Γύρος σηματοδοτεί τους τρεις συνεχόμενους του Οκτωβρίου, με την Ιαπωνία να ακολουθούν οι Γύροι σε Αυστραλία και Μαλαισία.

Ο Marquez έχει μια διαφορά 75 βαθμών από τον πλησιέστερο αντίπαλό του και για να εξασφαλίσει τον Τίτλο αυτό το Σ/Κ, πρέπει να τερματίσει μπροστά από τον ομόσταυλό του και να χάσει όχι πάνω από 3 και 15 βαθμούς από τον Valentino Rossi και Jorge Lorenzo αντίστοιχα!

Τα πιθανά σενάρια είναι αρκετά, αλλά σίγουρα το ιδανικότερο θα ήταν να κερδίσει τον αγώνα ο 21χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Στο παρελθόν, δυο φορές έχει καταφέρει να εξασφαλίσει κάποιος τον Τίτλο από το ιαπωνικό GP, το 2007 ο Casey Stoner με Ducati και το 2008 ο Valentino Rossi με Yamaha. Έτσι, ο Marquez θέλει να γίνει ο πρώτος αναβάτης της Honda που θα καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Φυσικά οι αντίπαλοί του θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποτρέψουν τον νεαρό από το να πανηγυρίσει τον δεύτερο συνεχόμενο Τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία. Αρχικά ο Dani Pedrosa, ο οποίος στην Ιαπωνία είναι ο πολυνίκης οδηγός με τέσσερεις νίκες, δυο στη μεγάλη κατηγορία και άλλες δυο στις μικρότερες. Όπως και ο Marquez, έτσι και ο Pedrosa έπεσε στον προηγούμενο Γύρο της Aragon, πτώσεις που κόστισαν και στους δυο αναβάτες της Repsol Honda.

Άλλος ένας δυνατός διεκδικητής του Τίτλου, ο Valentino Rossi, θέλει και αυτός να αφήσει πίσω του την πτώση στην Ισπανία, μια πτώση που τον οδήγησε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις στο κεφάλι του. Ο Ιταλός θρύλος ευτυχώς δεν έχει κάτι το ανησυχητικό και θα διεκδικήσει την επιστροφή του στο βάθρο, σε μια πίστα όπου κατά το παρελθόν έχει ανέβει εννέα φορές εκεί, στους 15 προηγούμενους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων και δυο νικών.

Από την άλλη, ο Jorge Lorenzo φτάνει στην Ιαπωνία με τη ψυχολογία του στα ύψη μετά τη νίκη του στον αγώνα της Aragon, την πρώτη του για τη φετινή σεζόν! Ο Ισπανός της Movistar Yamaha κατάφερε πέρυσι (φωτό) να γίνει ο πρώτος αναβάτης στο Motegi που κερδίζει τον αγώνα από την pole position, κάτι που είχε καταφέρει τελευταίος το 2006 ο Loris Capirossi.

Εν τω μεταξύ στο στρατόπεδο της Ducati ο Andrea Dovizioso είχε και αυτός μια πτώση - χωρίς συνέπειες - με τον Ιταλό να θεωρεί ότι έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να πάρει την πρώτη του νίκη με μοτοσυκλέτα της Ducati! Από την άλλη, ο Cal Crutchlow πήρε το παρθενικό του βάθρο με την ομάδα των κόκκινων.

Σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, ο Aleix Espargaro ακόμα γιορτάζει το παρθενικό του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία, με τα πανηγύρια να σταματούν την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του 15ου Γύρου! Ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια Espargaro, ο οποίος πρόσφατα έκανε γνωστό ότι από του χρόνου θα οδηγά για την Suzuki, θα θέλει να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις με μια θέση μέσα στην πεντάδα στην Ιαπωνία.

Επόμενο άρθρο »

Melandri: Δίκαιη αποζημίωση!

« Προηγούμενο άρθρο

Μένει στο MotoGP η IodaRacing!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα