• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γαλλία 2ο σκέλος: Αψήφησε τις εντολές ο Melandri!
Πήρε τη νίκη στο δεύτερο αγώνα, 2ος ο Guintoli, 4ος ο Sykes!
Νέα 05/10/2014 - 22:40

Μια νίκη που θα συζητηθεί πήρε ο Marco Melandri στο δεύτερο σημερινό αγώνα στο Magny-Cours, καθώς ο Ιταλός αψήφησε τις εντολές της ομάδας του - που του δόθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα - να καθίσει πίσω και να αφήσει τον Sylvain Guintoli να πάρει τη νίκη!

Χαοτικός και ο δεύτερος αγώνας στο βρεγμένο, με τον Ιταλό να παίρνει το προβάδισμα στον 12ο γύρο, όταν ο Guintoli έκανε το λάθος. Μέχρι και πριν δυο γύρους από το τέλος κρατούσε την πρωτοπορία, για να του βγάλει μήνυμα η ομάδα του να παραχωρήσει τη νίκη και τους 25 βαθμούς στον ομόσταυλό του.

Παρά το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο το αποδέχτηκε στο πρώτο σκέλος, ο Melandri ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο και πάλι, κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τέλους για να πάρει την τρίτη του νίκη στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες.

Ο Guintoli μπορεί να μην πήρε τη νίκη, ωστόσο η δεύτερή του θέση σε συνδυασμό με την μόλις τέταρτη που κατάφερε να πάρει ο Sykes στο δεύτερο σκέλος, τον έφεραν σε απόσταση 12 βαθμών από την κορυφή και τον αναβάτη της Kawasaki, με μόλις ένα Γύρο να απομένει!

Στην εκκίνηση ήταν ο Jonathan Rea πολύ δυνατός στις πρώτες στροφές, αν και πολύ γρήγορα ένας αποφασισμένος Davide Giugliano κατάφερε να τον περάσει! Ωστόσο ο αγώνας του Ιταλού της Ducati κράτησε μέχρι τον τρίτο γύρο, καθώς τότε έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του κι έπεσε για δεύτερη φορά σήμερα.

Έτσι, τα ηνία ανέλαβε και πάλι ο Rea που πίεζε δυνατά την Honda του και κατάφερε να κάνει μια διαφορά από τις Aprilia που τον κυνηγούσαν. Ο Melandri ήταν μπροστά από τον Guintoli στην αρχή, αλλά στον έκτο γύρο οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Γάλλος πέρασε μπροστά.

Εν τω μεταξύ ήταν φανερό ότι ο Sykes δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους πρώτους κι έμεινε πολύ πίσω στην τέταρτη θέση. Ο αγώνας του Βρετανού της Kawasaki ήταν μοναχικός, με μόνο τον Leon Haslam να τον ακολουθεί αλλά σε απόσταση. Μέσα σε μερικά λεπτά όμως ήρθαν τα πάνω-κάτω!

Ο πρωτοπόρος Jonathan Rea έχασε το μπροστινό κι έπεσε - μια πτώση σχεδόν ίδια με αυτή του Giugliano - με την πρώτη θέση να αναλαμβάνει ο Guintoli. Αλλά και ο Γάλλος δεν τη χάρηκε πολύ, καθώς στη συνέχεια έκανε το λάθος που επέτρεψε στον Marco Melandri να περάσει μπροστά!

Εφτά γύροι απέμεναν και ο Guintoli δεν πίεζε, ελπίζοντας ότι η ομάδα του θα έδινε εντολή στον ομόσταυλό του να του παραχωρήσει - όπως και στον πρώτο αγώνα - τη νίκη. Η εντολή ήρθε, αλλά ο Melandri δεν ήταν διατεθειμένος να συμμορφωθεί αυτή τη φορά.

Με την τέταρτη νίκη του σε έξι αγώνες, ο Melandri στέρησε την ευκαιρία από τον Γάλλο να πάει στο Κατάρ και να κερδίσει τους δυο τελευταίους αγώνες της σεζόν, ώστε να πανηγυρίσει τον Τίτλο, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων του Sykes! Από την άλλη, ο Ιταλός είναι και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του Τίτλου.

Ο Sykes δεν έκανε καθόλου καλό αγώνα, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα πρόσφυσης στον μπροστινό τροχό κι έδωσε την ευκαιρία στον μεγάλο του αντίπαλο - τον Guintoli - να ελπίζει πλέον σοβαρά ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή και να πανηγυρίσει αυτός το Πρωτάθλημα.

Ο Βρετανός παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μέχρι και την τρίτη θέση, μετά την πτώση του Jonathan Rea από την κορυφή, δεν κατάφερε στους τελευταίους γύρους του αγώνα να αντισταθεί σ’ έναν ορμητικό Leon Haslam, ο οποίος κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο με την ομάδα της PATA Honda και το πρώτο του από το 2012 (Misano).

Πολλά προβλήματα και πτώσεις στο δεύτερο σκέλος, με τους Alex Lowes και Eugene Laverty να πέφτουν - κι ενώ ήταν στη δεκάδα - ενώ οι Xavi Fores και Toni Elias αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τους Lorenzo Lanzi και Max Neukirchner να πάρουν την 5η κι 6η θέση αντίστοιχα.

Οι δυο βετεράνοι - έκτακτες συμμετοχές με Ducati Panigale - κατάφεραν να πάρουν τις καλύτερές τους θέσεις σε αγώνα, από το 2010 και 2009 αντίστοιχα.

Στο πρώτο αγώνα είχε δείξει καλό ρυθμό, αλλά στο δεύτερο ο Loris Baz ήταν καλός μόνο για την έβδομη θέση, την ώρα που ο Claudio Corti περνούσε τη γραμμή τερματισμού στην 8η θέση, που είναι και η καλύτερη της MV Agusta F4! Όπως ο Baz, έτσι και ο Chaz Davies δυσκολεύτηκε πολύ και τερμάτισε στην ένατη θέση, μια θέση που πήρε μετά τις πτώσεις και τις ατυχίες άλλων.

Και στην EVO κατηγορία δεν έλειψαν οι πτώσεις, με τους Sylvain Barrier, Jeremy Guarnoni και Bryan Staring να πέφτουν, την ώρα που ο Niccolo Canepa ήταν αυτός που ξεπέρασε τις δύσκολες συνθήκες για να πάρει τη νίκη, φέρνοντας την Ducati του στη δέκατη θέση.

Επόμενο άρθρο »

Έκλεισε ο Baz στην Forward Racing!

« Προηγούμενο άρθρο

Γαλλία 1ο σκέλος: ‘Άρχισαν οι Εντολές!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα