• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γαλλία 1ο σκέλος: ‘Άρχισαν οι Εντολές!
Ο Melandri χάρισε τη νίκη στον Guintoli και ο Baz την 4η θέση στον Sykes!
Νέα 05/10/2014 - 16:03

Ο Sylvain Guintoli μείωσε τη διαφορά του από τον Tom Sykes, κατακτώντας μια πολύ σημαντική τρίτη νίκη για φέτος, αν και καθοριστικό ρόλο γι’ αυτό έπαιξαν οι εσωτερικές εντολές της Aprilia.

Ο αγώνας εξελίχθηκε λίγο-πολύ όπως και ο προηγούμενος στη Jerez, με τον Sylvain Guintoli να είναι πολύ δυνατός και γρήγορα να φτιάχνει μια διαφορά πέντε δευτερολέπτων από τους αντιπάλους του. Στις δύσκολες συνθήκες της πίστας, ο Melandri θα επανερχόταν δριμύτερος μετά από μια μέτρια εκκίνηση και ανέβηκε ως τη δεύτερη θέση, κυνηγώντας στη συνέχεια τον ομόσταυλό του.

Εφτά γύρους πριν το τέλος έφτασε και πέρασε τον Γάλλο, δείχνοντας ικανός να περάσει και πάλι πρώτος τη γραμμή τερματισμού, όπως έκανε στην Jerez. Ωστόσο, αυτή τη φορά ανέλαβε δράση η ομάδα και μάλιστα με έναν ευφάνταστο τρόπο! Βγάζοντάς του στην ταμπέλα ένα συνοφρυωμένο πρόσωπο, έδωσαν στον Melandri να καταλάβει ότι έπρεπε να αφήσει τον ομόσταυλό του να πάρει τη νίκη.

Στην αρχή έδειχνε μη διατεθειμένος να συμμορφωθεί, όμως δυο γύρους πριν το τέλος άφησε τον Guintoli να τον περάσει και να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Το μεγάλο φαβορί για το φετινό Τίτλο, ο Tom Sykes, είχε ένα δύσκολο πρώτο αγώνα στη Γαλλία. Στην αρχή μπλέχτηκε με τους πολλούς και άργησε να ξεπερνάει τα εμπόδια μπροστά του. Στον τελευταίο γύρο ήταν πέμπτος, με τον Loris Baz να είναι μπροστά του και την Kawasaki να βγάζει ένα παρόμοιο μήνυμα στον Γάλλο αναβάτη της.

Ένα κούνημα του κεφαλιού του Baz έδειξε πόσο διατεθειμένος ήταν ο Γάλλος να κάνει κάτι τέτοιο. Στο τέλος υπέκυψε στις εντολές της ομάδας του, αλλά ο τρόπος που το έκανε ήταν χαρακτηριστικός της δυσαρέσκειάς του: άφησε τον Sykes να περάσει μπροστά κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή της πίστας!

Επεισοδιακός ήταν ο πρώτος αγώνας και για τον Jonathan Rea, ο οποίος ήταν αυτός που έστριψε πρώτος στην αρχή του αγώνα. Στη συνέχεια όμως έχασε θέσεις κι έμεινε στη χαμηλή έκτη θέση.

Ο ρυθμός του ανέβηκε στη συνέχεια και βοηθούμενος από το γεγονός ότι δόθηκαν εντολές στον Baz να χάσει μια θέση, κατάφερε να τερματίσει στο βάθρο. Πολύ καλό το πρώτο σκέλος για την PATA Honda, μιας και ο Haslam κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση, κάνοντας μοναχικό αγώνα.

Οι δύσκολοι πρώτοι γύροι δημιούργησαν πολλά προβλήματα και στους οδηγούς της εργοστασιακής Ducati, με τον Chaz Davies να χάνει τα φρένα στην Adelaide, ενώ πτώση είχε και ο Davide Giugliano, ενώ μάλιστα ήταν στην τρίτη θέση! Ο τελευταίος πάντως κατάφερε να επανέλθει στην πίστα και να τερματίσει στην πολύ καλή έβδομη θέση, μπροστά από τις έκτακτες συμμετοχές της 3C Racing (Ducati) των Lorenzo Lanzi και Max Neukirchner.

Ο Sylvain Barrier πήρε τη νίκη στην κατηγορία των EVO μοτοσυκλετών (10ος), αν και ο David Salom - ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία της υποκατηγορίας - δεν κατάφερε να ξεκινήσει εξαιτίας του τραυματισμένου του χέρι από την πτώση του Σαββάτου. Ο Niccolo Canepa ήταν 11ος.

Καταστροφικός ο αγώνας για την Suzuki, με τον Alex Lowes να εγκαταλείπει στην αρχή του αγώνα, πιθανότατα λόγω του ότι δεν επισκευάστηκε επαρκώς η μοτοσυκλέτα του μετά την πτώση που είχε στο ζέσταμα. Τέλος, ο Eugene Laverty έπεσε στην πρώτη στροφή του αγώνα και ποτέ δεν επανήλθε για να διεκδικήσει μια θέση μέσα στους βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Γαλλία 2ο σκέλος: Αψήφησε τις εντολές ο Melandri!

« Προηγούμενο άρθρο

Γαλλία: Τρομερός Sykes, τρομερή pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα