• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: O Rossi έφτασε τις 90 νίκες
Τρομερή εμφάνιση από της Yamaha και τον Valentino Rossi στην πίστα του Le Mans. Τρεις μοτοσικλέτες του ιαπωνικού εργοστασίου τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις του γαλλικού GP με τον Ιταλό πολυπρωταθλητή να πανηγυρίζει την 90η νίκη της καριέρας του.
Νέα 18/05/2008 - 00:00
Τρομερή εμφάνιση από της Yamaha και τον Valentino Rossi στην πίστα του Le Mans. Τρεις μοτοσικλέτες του ιαπωνικού εργοστασίου τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις του γαλλικού GP με τον Ιταλό πολυπρωταθλητή να πανηγυρίζει την 90η νίκη της καριέρας του, ισοφαρίζοντας τον σπουδαίο Ισπανό αναβάτη του παρελθόντος, Angel Nieto.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jorge Lorenzo που έκανε απίστευτο αγώνα έχοντας χάσει θέσεις στην αρχή μετά από μια μικρή έξοδο που είχε. Ο Ισπανός που δεν μπορεί καλά καλά να σταθεί στα πόδια του λόγω των τραυματισμένων αστραγάλων του βρέθηκε προσωρινά στην ένατη θέση, για να ξεκινήσει μια επική αντεπίθεση που ολοκληρώθηκε στον 19ο γύρο όταν πέρασε τον Colin Edwards στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Ο Texas Tornado ήταν και αυτός εντυπωσιακός δείχνοντας από τους πρώτους γύρους ότι ήταν σε τροχιά βάθρου. O Angel Nieto πάει βόλτα τον Valentino Rossi

O Angel Nieto πάει βόλτα τον Valentino Rossi

Ακολούθησε ο poleman Dani Pedrosa που στους τελευταίους γύρους δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους Lorenzo -Edwards. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Chris Vermeulen, στο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, ενώ έκτος ήταν ο Andrea Dovizioso που στην αρχή του αγώνα είδε τον James Toseland να τον χτυπάει από πίσω. Ο 'Aγγλος έπεσε, ενώ ο Ιταλός κατάφερε να μείνει όρθιος και με αντεπίθεση διαρκείας να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Loris Capirossi και Nicky Hayden ολοκλήρωσαν την πρώτη οχτάδα.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε στεγνός, αλλά στον 15ο γύρο άρχισε να ψιχαλίζει σε κάποια σημεία της πίστας με αποτέλεσμα να βγουν οι άσπρες σημαίες που επέτρεπαν στους αναβάτες να μπουν στα pits και να αλλάξουν μοτοσυκλέτες.

Οι πρωτοπόροι προτίμησαν να συνεχίσουν βλέποντας πως η κατάσταση του οδοστρώματος από άποψη πρόσφυσης δεν ήταν τόσο άσχημη. Ο Rossi από τη στιγμή που πέρασε επικεφαλής στον έβδομο γύρο άρχισε να ανοίγει τη διαφορά του ακολουθώντας έναν πολύ γρήγορο ρυθμό.

Pedrosa, Stoner και Edwards δεν μπόρεσαν να τον ακολουθήσουν οπότε επικεντρώθηκαν στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Στον 19ο γύρο η Ducati του Stoner παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα και ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέστρεψε στo γκαράζ και πήρε την εφεδρική Desmosedici GP8 η οποία όμως είχε ρυθμίσεις για βρεγμένο αλλά και λάστιχα βροχής.

Ο Rossi είχε ...εξαφανιστεί μπροστά, την ώρα που ο Pedrosa έχανε έδαφος βλέποντας τον Λορένθο να τον περνάει στον 19ο γύρο κάτι που έκανε λίγο αργότερα και ο Edwards.

Η πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον Rossi να πανηγυρίζει σα μικρό παιδί την 90η νίκη της καριέρας του που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας και πάλι μετά από πολύ καιρό.

Ο Lorenzo με σούζες ολοκλήρωνε έναν απίστευτο γι' αυτόν αγώνα, ενώ ο Edwards συμπλήρωνε τον θρίαμβο της Yamaha.

Ο Stoner έχει ήδη ...ξεχάσει το 100ο GP της καριέρας του καθώς έμεινε εκτός βαθμών για πρώτη φορά μετά από 22 αγώνες! Ο Αυστραλός τερμάτισε στην 16η θέση έχοντας μπροστά του τον Marco Melandri, τον πρώτο αναβάτη που μπήκε και άλλαξε μοτοσυκλέτα.

Στα highlights του αγώνα, η εγκταλάειψη του John Hopkins στον 17ο γύρο από σπασμένη αλυσίδα. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Αμερικανός αναβάτης της Kawasaki ήταν έβδομος.

Μετά απο πέντε αγώνες, ο Rossi οδηγεί την κούρσα του Πρωταθλήματος με 97 βαθμούς. Τη δεύτερη θέση μοιράζονται ο Lorenzo με τον Pedrosa που έχουν από 94, αλλά με τον αναβάτη της Fiat Yamaha να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων. σημαντικό έδαφος έχασε ο Stoner που έμεινε στους 56 βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: «Το πιθανότερο να μείνω για ακόμα 2 χρόνια στη Yamaha»

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Ο Edwards απειλεί, νέα πτώση για Lorenzo

Χορηγοί