• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Σύντομα θα έρθει και η νίκη!
«Δοκίμασα τα πάντα για να ξεφύγω, αλλά δεν ήταν δυνατόν»
Νέα 02/06/2014 - 10:28

Ο Jorge Lorenzo επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών και με μια καταπληκτική εμφάνιση στο χτεσινό αγώνα του Mugello, έκανε αυτό που περιμέναμε από την αρχή της σεζόν: κόντραρε τον Marc Marquez προσφέροντας σε όλους μας δυνατές συγκινήσεις μέχρι το τέλος του αγώνα!

 

Στους τελευταίους μάλιστα εφτά γύρους, ο Marquez και ο Lorenzo άλλαξαν την πρωτοπορία έντεκα φορές, με τον Lorenzo να είναι δυνατός στα φρένα (φόραγε τους δίσκους των 340χιλ.) και τον Marquez να κερδίζει στην ευθεία χάρη στην υψηλότερη τελική της Honda του.

 

«Είναι δύσκολο να πω αν αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες μάχες που έχω δώσει. Για μένα ήταν δύσκολο να  παλεύω με τον Marc πέρυσι, ακόμα κι όταν τον νίκησα στο Silverstone, δεν τον πέρναγα στα φρένα αλλά χάρη στη μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές».

 

«Τώρα όμως νοιώθω αρκετά πιο δυνατός στα φρένα. Δεν μπορούσα να παλέψω μαζί του σε όλα τα σημεία φρεναρίσματος, αλλά περίπου στο 60%. Πολύ περισσότερο απ’ ότι πέρυσι κι αυτό σημαίνει ότι κάναμε ένα καλό βήμα. Αν το πάμε στο 100% σε μια πίστα, θα μπορούμε επιτέλους να παλέψουμε μαζί του στα φρένα. Αυτό είναι που ήθελα πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω και την Yamaha για ό,τι έκαναν και βελτίωσαν τη μοτοσυκλέτα στα φρένα. Ήταν δύσκολο, αλλά φαίνεται ότι βρήκαμε κάτι».

 

Μπορεί ο Lorenzo και η ομάδα του να έχουν βρει τις λύσεις στα φρένα, ωστόσο η τελική ταχύτητα της Honda ήταν το κρίσιμο σημείο που έγειρε χτες την πλάστιγγα υπέρ του αντιπάλου του.

 

«Αν είχαμε υψηλότερη τελική ίσως να μπορούσαμε να ξεφύγουμε, διότι ήμουν λίγο πιο γρήγορος από τον Marc αυτή τη φορά, αλλά μπορούσε να με ακολουθήσει όταν πίεζα. Όταν με πέρναγε μου έδινε την εντύπωση ότι ήταν πιο αργός». Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Marquez είχε μακρύνει την έκτη ταχύτητά του, ενώ ο Lorenzo παραδεχόταν ότι - με δεδομένο το πάγωμα στην εξέλιξη του κινητήρα που ισχύει φέτος - θα είναι δύσκολο να βελτιώσουν την Μ1 στις ευθείες.

 

«Θα πρέπει να ξεπαγώσουμε τον κινητήρα», αστειεύτηκε ο Ισπανός. «Αυτό είναι αδύνατον βέβαια κι έτσι πρέπει να βελτιωθούμε σε άλλους τομείς για να είμαστε πιο γρήγοροι». Το Mugello ήταν μόλις ο δεύτερος γύρος στον οποίο ο Lorenzo ανεβαίνει στο βάθρο, με τον Ισπανό να μην έχει ούτε μια νίκη φέτος.

 

«Νομίζω ότι γρήγορα θα έρθει και η νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τη μοτοσυκλέτα. Προφανώς και νοιώθω καλύτερα όταν είμαι στην κορυφή, διότι μπορώ να είμαι πιο συγκεντρωμένος, πιο ομαλός και με μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές. Αυτή τη φορά όμως ένοιωθα καλά και δίπλα στον Marc, διότι δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο τις άλλες φορές».

 

«Δυστυχώς όμως όταν με ακολουθούσε έφτανε το ρυθμό μου. Δοκίμασα τα πάντα για να κάνω μια διαφορά, αλλά δεν ήταν δυνατό. Η στρατηγική μου ήταν να ξεφύγω, αλλά αφού δεν ήταν εφικτό προσπάθησα να παλέψω μαζί του στα φρένα».

 

«Προφανώς όταν είσαι τόσο κοντά στην κορυφή, δεν είσαι εντελώς χαρούμενος με τη δεύτερη θέση, διότι δεν είναι το ίδιο όπως η νίκη. Αλλά σ’ αυτόν τον αγώνα ήμουν πολύ καλύτερα σε φυσική κατάσταση, σε σύγκριση με τους άλλους φέτος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό πάνω σ’ αυτές τις μοτοσυκλέτες, διότι ένας αγώνας είναι αρκετά μεγάλος σε διάρκεια. Ο επόμενος αγώνας είναι στην Βαρκελώνη, όπου έχω πολλούς φίλους και θέλω να ξαναβρεθώ στο βάθρο και αν είναι δυνατόν να πετύχω την πρώτη μου νίκη φέτος».

 

Επόμενο άρθρο »

Εντυπωσιακός και πάλι ο P.Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Σχεδόν έπεφτα σε κάθε στροφή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA