• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Σχεδόν έπεφτα σε κάθε στροφή!
Πίεσε στο 100% για να πάρει την 6η του φετινή νίκη!
Νέα 01/06/2014 - 00:08

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνέχισε το σερί των απόλυτων επιτυχιών στις κατατακτήριες και στους αγώνες της φετινής σεζόν, αν και αυτή τη φορά στην πίστα του Mugello, ο Ισπανός χρειάστηκε να ιδρώσει για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Jorge Lorenzo.

 

Ήταν η πιο δύσκολη φετινή του νίκη, την οποία εν μέρει οφείλει και στο γεγονός ότι μάκρυναν με τους μηχανικούς του την έκτη ταχύτητα, κάτι που του έδινε μικρό πλεονέκτημα στην ευθεία. Συνολικά, στη φοβερή μάχη των δυο Ισπανών, τόσο ο Marquez όσο και ο Lorenzo, άλλαξαν την πρώτη θέση έντεκα φορές στους τελευταίους εφτά γύρους!

 

«Στα μέσα του αγώνα είχα πρόβλημα με το μπροστινό ελαστικό, που κουνιόταν πολύ στα φρένα γιατί ήμουν στο όριο. Εδώ στην πίστα αυτή, η Yamaha είναι πολύ δυνατή. Όταν πέρασα για πρώτη φορά τον Jorge, ήξερα ότι θα επέστρεφε», σχολίασε ο 21χρονος άσος.

 

«Στο ίδιο σημείο πέρυσι είχα περάσει τον Dani και σε ένα με δυο γύρους είχα πέσει. Η αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα που είχα δεν άλλαξε κι έτσι δεν ήθελα να πάρω μεγαλύτερο ρίσκο και σκέφτηκα ότι θα πιέσω και πάλι στο 100% στον τελευταίο γύρο. Αυτό ήταν και το κλειδί που με βοήθησε να κερδίσω».

 

«Ήταν ωραία μάχη, αλλά αυτή τη φορά το διασκέδασα μόνο όταν πέρασα τη γραμμή, διότι ο Jorge ήταν τόσο δυνατός κι εγώ πίεζα πολύ και σχεδόν θα έπεφτα σε κάθε στροφή! Τόσο δύσκολη ήταν η νίκη. Είχαμε και μια μικρή επαφή, ενώ στη συνέχεια δώσαμε ωραίες μάχες. Στον τελευταίο γύρο πίεσα για να τον περάσω στο τέλος της ευθείας και για να κάνω μια μικρή διαφορά».

 

Η νίκη ήρθε και πάλι με τον Marquez να εκμεταλλεύεται το slipstreaming, ενώ όπως αποκάλυψε ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα, αυτό ήταν μια προσχεδιασμένη κίνηση της ομάδας του, που μάκρυνε την έκτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων της μοτοσυκλέτας του.

 

«Αλλάξαμε την έκτη ταχύτητα για τον αγώνα, διότι αν έχεις μια Yamaha μπροστά σου, έχουν πολύ ταχύτητα μέσα στις στροφές κι έτσι υπάρχει περίπτωση να μην είσαι αρκετά κοντά για να περάσεις στα φρένα. Έτσι, η στρατηγική μας ήταν να την περάσουμε στην ευθεία με το slipstream».

 

Ο μόνος αγώνας που μπορεί να συγκριθεί με το σημερινό, ήταν αυτός στο Κατάρ όταν ο Marquez κέρδιζε για 0.259δ τον Valentino Rossi!

 

«Είναι δύσκολο να πω ποιός αγώνας ήταν πιο δύσκολος. Ο κάθε αγώνας, σε κάθε πίστα είναι διαφορετικός. Εδώ ήμουν πιο έτοιμος για να παλέψω, ενώ στο Κατάρ δυσκολευόμουν λίγο (σ.σ. μετά τον τραυματισμό του στο πόδι σε προπόνηση). Πάντως και οι δυο τους ήταν πολύ δυνατοί, ο καθένας έχει τα δικά του δυνατά σημεία. Με κάθε οδηγό, πρέπει να ακολουθείς και διαφορετική στρατηγική».

 

Ο Rossi σκαρφάλωσε γρήγορα από τη δέκατη ως την τρίτη θέση του αγώνα, χωρίς όμως στη συνέχεια να μπορέσει να ακολουθήσει τους δυο Ισπανούς μπροστά του.

 

«Όταν είδα στον 4-5 γύρο ότι ο Valentino ήταν ήδη εκεί, τρόμαξα λίγο διότι η διαφορά ήταν στο ένα δευτερόλεπτο και ήξερα ότι είχε ξεκινήσει δέκατος. Σκέφτηκα, ωραία σε λίγο θα μας φτάσει. Μετά είδα ότι ο ρυθμός του Lorenzo ήταν πολύ δυνατός και δύσκολα τον ακολουθούσα. Πίεζα όμως στο 100% γιατί ήξερα ότι αν έκανε διαφορά θα με έφτανε ενδεχομένως ο Valentino. Πήρα πολλά ρίσκα, αλλά ήξερα ότι όταν τα ελαστικά θα φθείρονταν θα ήμουν λίγο πιο δυνατός».

 

Με 53 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο Valentino Rossi, ο Marquez θα μπορούσε να μην συμμετάσχει στους επόμενους δυο αγώνες και πάλι να διατηρήσει την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα!

 

«Κάνουμε καταπληκτική σεζόν μέχρι στιγμής. Έξι νίκες από έξι pole positions σε έξι αγώνες. Τα πάντα δείχνουν ευνοϊκά, αλλά δεν πρέπει αν ξεχνάμε ότι είναι μόλις ο έκτος αγώνας. Πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία και στυλ οδήγησης και στη συνέχεια. Φυσικά θα υπάρξουν αγώνες όπου οι άλλοι θα είναι πιο δυνατοί από εμάς. Όπως εδώ όπου θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Jorge ήταν δυνατότερος. Ακόμα κι έτσι όμως, καταφέραμε να παλέψουμε μαζί του και να τον κερδίσουμε στον τελευταίο γύρο».

 

«Θα υπάρξουν όμως αγώνες όπου θα είναι πιο δυνατοί από εμάς και τότε πρέπει να φανούμε εξυπνότεροι και να διαχειριστούμε το πλεονέκτημα στη βαθμολογία. Δεν μπορείς να είσαι ο καλύτερος σε κάθε κατατακτήριες και σε κάθε αγώνα. Το πιο σημαντικό για το Πρωτάθλημα είναι η σταθερότητα».

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Σύντομα θα έρθει και η νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Φοβερό το συναίσθημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA