• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Φοβερό το συναίσθημα!
Ο Vale επέστρεψε στο Mugello πάνω στο βάθρο!
Νέα 01/06/2014 - 22:30

Ο Valentino Rossi μέσα στην αγαπημένη του πίστα του Mugello και συμπληρώνοντας 300 συμμετοχές στα GP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση στο σημερινό αγώνα.

 

«Τα ελεύθερα και γενικά το Σ/Κ εδώ ήταν δύσκολο για εμένα. Πιστεύω ότι θα είχα την ευκαιρία να παλέψω με τους Marc και Jorge, αλλά χάσαμε πολλά με το λάθος μας χτες στις κατατακτήριες», ξεκίνησε να λέει ο Vale, τα προβλήματα του οποίου συνεχίστηκαν και στο ζέσταμα.

 

«Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο το να ξεκινήσω από την τέταρτη σειρά, ενώ και σήμερα το πρωί είχα ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Κάναμε ένα λάθος, ανθρώπινο λάθος. Έτσι δυστυχώς έχασα το ζέσταμα. Βγήκα με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα, αλλά αυτή είχε διαφορετικές ρυθμίσεις».

 

«Πάντως κάναμε καλή δουλειά και η μοτοσυκλέτα ήταν καλή στον αγώνα. Ήμουν τυχερός στην αρχή αλλά και δυνατός, διότι έκανα μερικές καλές προσπεράσεις. Ανέβηκα πολύ γρήγορα στην τρίτη θέση, αλλά ο Marc ήταν ήδη 1,4δ μπροστά. Κρίμα γιατί υπολόγιζα στο slipstreaming για να με βοηθήσει».

 

«Δυστυχώς πάντα έχανα πολύ από τους δυο τους κι έτσι δοκίμασα μια άλλη χαρτογράφηση, αλλά σε δυο γύρους έχασα ένα δευτερόλεπτο. Ξαναγύρισα στην προηγούμενη και δεν τα πήγα άσχημα. Η μάχη των Marc και Jorge ήταν πολύ ωραία. Προσπάθησα να μείνω κοντά τους και ειλικρινά ήλπιζα να έκαναν κάποιο λάθος, ώστε να παλεύαμε και οι τρεις για τη νίκη».

 

«Είμαι όμως χαρούμενος γιατί είχα καλό ρυθμό και είμαι ικανοποιημένος που επιστρέφω στο Mugello πάνω στο βάθρο μετά από πέντε χρόνια. Το βάθρο αυτό είναι η πιο έντονη συναισθηματικά στιγμή όλης της σεζόν. Νομίζω ότι ήταν κάπου 10.000 κόσμος σήμερα μπροστά από το βάθρο. Ήταν φανταστικό, καταπληκτικό και γι’ αυτήν ακριβώς τη στιγμή ήθελα να πάρω μια θέση στο βάθρο».

 

«Τα προηγούμενα χρόνια ανέβαινα μόνο και μόνο για να χαιρετήσω τον κόσμο που είχε μαζευτεί. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό να είσαι εκεί επάνω επειδή το κέρδισες μέσα στον αγώνα!»

 

Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά να βγει ο Valentino Rossi πάνω στο βάθρο και όταν τον είδε ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές! Ήταν μια καταπληκτική στιγμή, για έναν τεράστιο αθλητή! Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι οι οπαδοί τον υποστηρίζουν τόσο ένθερμα, απάντησε:

 

«Έχω μια μεγάλη καριέρα με πολύ καλά αποτελέσματα και πολλές νίκες. Νομίζω όμως ότι ο βασικός λόγος είναι ο τρόπος που αγωνίζομαι. Πολλοίς εδώ στην Ιταλία παρακολουθούν τον αγώνα, διότι ξέρουν - αν και αυτό συνέβαινε περισσότερο στο παρελθόν - ότι αν είμαι γρήγορος, ο αγώνας είναι διασκεδαστικός. Γι’ αυτό πιστεύω ότι έχω πολλούς οπαδούς».

 

«Τα τρία συνεχόμενα βάθρα είναι καλό αποτέλεσμα και πλέον είμαι δεύτερος στο Πρωτάθλημα. Ελπίζω τώρα να ακυρώσουν τον Marc για τρεις-τέσσερεις αγώνες!» αστειεύτηκε ο Ιταλός σούπερ σταρ. «Θέλω να παλεύω για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μου. Θα προσπαθήσω να μείνω με τον Marc και τον Jorge στην Βαρκελώνη».

 

Ο Rossi έχεις τις περισσότερες νίκες στη μεγάλη κατηγορία - 80 στο σύνολο από τα 500cc το 2000 όταν έκανε το ντεμπούτο του - αλλά πιστεύει ότι η φετινή σεζόν είναι η πιο δύσκολη απ’ όλες τις τελευταίες.

 

«Πλέον οι αγώνες έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολοι. Στο παρελθόν υπήρχε περισσότερη στρατηγική, αλλά τώρα πρέπει να πιέζεις στο 100% από την αρχή του αγώνα μέχρι το τέλος. Έτσι, θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα από τα πιο δύσκολα βάθρα που έχω πάρει, ειδικά μιας και ξεκίνησα από την τέταρτη σειρά. Αλλά στο τέλος το συναίσθημα της χαράς ήταν καταπληκτικό».

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Σχεδόν έπεφτα σε κάθε στροφή!

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto3: Φανταστικός Fenati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA