• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Imola: Τέλειος ο Rea και στο 2ο σκέλος!
Tρίτη συνεχόμενη νίκη και πρωτιά στη βαθμολογία!
Νέα 11/05/2014 - 22:49

Ο Jonathan Rea έκανε το τέλειο Σ/Κ στην ιταλική πίστα της Imola - για τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK - οδηγώντας από την αρχή μέχρι το τέλος και τα δυο σκέλη των αγώνων στην Ιταλία!

 

Μετά τη διπλή του επιτυχία στην Imola, ο Jonathan Rea σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας - αφήνοντας τον Sykes δεύτερο - ενώ η Pata Honda πανηγύριζε ένα τεράστιο tremble, με τον Lorenzo Zanetti να κερδίζει τον αγώνα στα Supersport!

 

Η δεύτερη νίκη του Rea στην Ιταλία ήταν πανομοιότυπη με την πρώτη! Ο οδηγός της Honda ξέφυγε από την πρώτη στροφή και σταδιακά αύξανε τη διαφορά του, για να περάσει εύκολα πρώτος τη γραμμή τερματισμού, τέσσερα δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο.

 

Ο Chaz Davies της Ducati έδωσε δυνατή μάχη και στο δεύτερο σκέλος και κατάφερε - αν και έπεσε στην έκτη θέση στην πρώτη στροφή του αγώνα - να διπλασιάσει τις δεύτερες θέσεις του και τα βάθρα με τη νέα του ομάδα!

 

Ο Guintoli - στο δεύτερο σκέλος σε αντίθεση με το πρώτο - άντεξε μέχρι τέλος στις επιθέσεις των δυο εργοστασιακών Kawasaki και πήρε την τρίτη θέση, αν και δεν κατάφερε να απειλήσει τον Davies μπροστά του.

 

Πλέον, καθώς ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Donington Park, ο Jonathan Rea είναι τέσσερεις βαθμούς μπροστά από τον συμπατριώτη του στη βαθμολογία των αναβατών.

 

Μετά την ατυχία του στο πρώτο σκέλος, όπου και είχε μια πτώση, ο Davide Giugliano έδειχνε στην αρχή του αγώνα ικανός να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις και να παλέψει για ένα δεύτερο προσωπικό βάθρο με την Ducati. Ωστόσο - αν και κράτησε τη δεύτερη θέση για αρκετά λεπτά - δεν είχε τον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους και πέρασε τη γραμμή τερματισμού έκτος.

 

Ο Toni Elias κατάφερε να πάρει την έβδομη θέση από τον Leon Haslam κυριολεκτικά στον τελευταίο γύρο, με τον αναβάτη της Honda (Haslam) να έχει και μια τρομακτική στιγμή, όταν συνέχισε ευθεία καρφωτός σε μια σικέιν!

 

Ο Eugene Laverty αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο ζέσταμα και στον αγώνα κατάφερε να φτάσει ως την έβδομη θέση, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε πίσω από τους Elias και Haslam. Ο ομόσταυλός του - Alex Lowes - είχε και πάλι τον ίδιο ρυθμό με τον Laverty, αλλά ένα λάθος στον ένατο γύρο τον έριξε από όγδοο στην 13η θέση. Στο τέλος κατάφερε να κερδίσει τρεις θέσεις.

 

Η απογοήτευση συνεχίστηκε για τον Marco Melandri, ο οποίος είχε ακόμα ένα καταστροφικό αγώνα μπροστά στους συμπατριώτες του. Η έκτη θέση του πρώτου αγώνα φαντάζει εξαιρετική, μπροστά στην μόλις 11η που κατόρθωσε στο δεύτερο σκέλος ο Ιταλός της Aprilia.

 

Στις EVO, ο Leon Camier (BMW) ήταν και πάλι αυτός που ξεχώρισε, μένοντας δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο David Salom (EVO Kawasaki). Να σημειώσουμε, ότι στην δωδέκατη θέση τερμάτισε η Bimota του Ayrton Badovini, ο οποίος όμως - όπως και ο ομόσταυλός του Iddon - δεν θα βαθμολογούνται μέχρι ο κατασκευαστής να πουλήσει συγκεκριμένο αριθμό μοτοσυκλετών για να πάρει homologation.

 

Δείτε τους χρόνους του δεύτερου σκέλους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Dovi στην Suzuki;

« Προηγούμενο άρθρο

Bridgestone: Θα συνεχίσουμε την εξέλιξη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα