• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Arg. KAT: Δεν υπάρχει ο Marquez!
Διέλυσε με δυο γύρους κάθε αντίσταση!
Νέα 26/04/2014 - 22:34

Ο Marc Marquez διέλυσε τον ανταγωνισμό στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας, καταφέρνοντας καίρια "χτυπήματα" όχι μόνο στους χρόνους, αλλά και στη ψυχολογία των αντιπάλων του!

 

Ο 21χρονος πήρε με χαρακτηριστικό τρόπο την τρίτη του συνεχόμενη pole position και με ρυθμό που κυριολεκτικά ζαλίζει, ετοιμάζεται αύριο για την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες!

 

Στην αρχή του 15λέπτου μπήκε δυνατά και με τον πρώτο του γύρο έκανε χρόνο κάτω από το 1:39! Στη συνέχεια μπήκε στα pits και με τη δεύτερή του έξοδο, όταν περίμενε από τους υπόλοιπους να κατεβάσουν χρόνους, απάντησε με έναν γύρο στο 1:37.683 (!!) σχεδόν οχτώ δέκατα πίσω από τον δεύτερο!

 

Μια καταπληκτική εμφάνιση από τον οδηγό του HRC, που ήταν φυσικά και ο μόνος που σημείωσε χρόνο κάτω από το 1:38. Στις δηλώσεις του επανέλαβε (για μια ακόμη φορά) ότι δεν περίμενε να κάνει ένα τέτοιο χρόνο, τονίζοντας ότι η αυριανή ημέρα είναι η σημαντική.

 

"Η φθορά των ελαστικών θα παίξει ρόλο στον αγώνα και θα περιμένουμε στο ζέσταμα αύριο να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα που θέλουμε", υπογράμμισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Από εκεί και κάτω οι διαφορές των υπολοίπων ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο Pedrosa δεν κατάφερε να κάνει ένα συνεχόμενο 1-2 για το HRC, εξαιτίας ενός λάθους με το δεύτερο ελαστικό που φόρεσε για να επιτεθεί στους χρόνους. "Συνέχισα με το ίδιο ελαστικό και πίεσα καταφέρνοντας να βελτιώσω το χρόνο μου", δήλωσε, αλλά δεν ήταν αρκετό για να ξεπεράσει τον Lorenzo.

 

Ο Ισπανός της Movistar Yamaha πήρε τη δεύτερη θέση κι έδειξε ότι έχει το ρυθμό να υλοποιήσει το νούμερο ένα στόχο του γι' αυτόν το γύρο, που είναι η επιστροφή στο βάθρο. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος των κατατακτηρίων, ήταν πράγματι λακωνικός: "Επιτέλους είμαι στην πρώτη σειρά, ακόμα και με το σκληρό ελαστικό. Νοιώθω καλύτερα. Μπορώ να επιταχύνω στις εξόδους των στροφών", ήταν τα λιγοστά του λόγια.

 

Ο Aleix Espargaro πίεσε όσο μπορούσε αλλά στο τέλος έχασε την πρώτη σειρά για μόλις 0,143δ από τον Dani, ωστόσο ο χρόνος του ήταν εξαιρετικός και ο ρυθμός του με το μεσαίο ελαστικό της OPEN (το ίδιο φυσικά με το μεσαίο των Εργοστασίων) προμηνύει μια δυνατή εμφάνιση από τον οδηγό της NGM Mobile στον αγώνα.

 

Πρώτη Ducati αυτή του Andrea Dovizioso, ο οποίος κατάφερε να αφήσει τον αναβάτη που διαδέχτηκε πάνω στη σέλα της Desmosedici, τον Valentino Rossi. Ο Ιταλός έπεσε κάτω από το 1:39 και κατάφερε να είναι στη δεύτερη σειρά του αυριανού αγώνα.

 

Ο Bradley Smith εκμεταλλεύτηκε την καλύτερη πρόσφυση της πίστας και πέρασε εύκολα από τις ΚΑΤ1 νωρίτερα, για να κατεβάσει ακόμα περισσότερο το χρόνο του στις ΚΑΤ2, όντας και ο τελευταίος κάτω από το 1:39. Στη μέση της τρίτης σειράς θα πάρει θέση ο Iannone, μπροστά από τον Stefan Bradl που είχε μια πτώση κι έμεινε μόλις ένατος.

 

Στην τέταρτη σειρά θα είναι οι Alvaro Bautista, Pol Espargaro και Nicky Hayden που ήταν και ο δεύτερος οδηγός που κατάφερε να προκριθεί από τις ΚΑΤ1.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Arg. Moto3 KAT: 2η συνεχόμενη pole για Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Tsokos Racing: εντυπωσιακός σχεδιασμός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα