• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Assen ΕΔ2: 1ος και με πτώση ο Giugliano!
Εντυπωσιακός χρόνος από τον οδηγό της Ducati!
Νέα 25/04/2014 - 16:12

Ο Davide Giugliano έκανε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο Assen, όπου διεξάγεται αυτό το Σ/Κ ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK. Ο Ιταλός ήταν εντυπωσιακός στις ΕΔ2 κι έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, εκθρονίζοντας δυο φορές από την πρώτη θέση τον κυρίαρχο στις ΕΔ1 Jonathan Rea, στο πρώτο μισό της διαδικασίας.

 

Ωστόσο πέντε λεπτά πριν από το τέλος, είδε έναν δυνατό Alex Lowes να γράφει πάνω στην Suzuki του καλύτερο χρόνο και να του αρπάζει την πρώτη θέση. Η απάντηση του Ιταλού ήταν αποστομωτική! Ο Giugliano κατέβασε το χρονόμετρο στο 1:35.396δ κι άφησε πίσω του οχτώ δέκατα τον αναβάτη της Suzuki!

 

Η διαφορά του από τους υπόλοιπους δείχνει τη δυναμική του Ιταλού, μιας και παραδοσιακά στην ολλανδική πίστα έχουμε μικρές διαφορές από τους πρωτοπόρους. Πάντως η διαδικασία δεν έκλεισε ιδανικά για τον Giugliano, ο οποίος έριξε την Ducati του στην τελευταία στροφή της πίστας δίνοντας αρκετή δουλειά στους μηχανικούς του για το βράδυ.

 

O Rea προσπάθησε, αλλά στο τέλος έμεινε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από την 1199 Panigale R του Giugliano. Ο Sykes κράτησε για σύντομο χρονικό διάστημα την πρώτη θέση, αλλά στο τέλος αρκέστηκε στην τρίτη, μπροστά από τον Lowes ο οποίος έπεσε κι αυτός χωρίς να καταφέρει να ρίξει περαιτέρω το χρόνο του.

 

Την πολύ καλή - σήμερα - παρουσία της Ducati στην ολλανδική πίστα, ολοκλήρωσε ο Chaz Davies ο οποίος βελτιώθηκε πολύ από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές και σκαρφάλωσε στην 5η θέση στις ΕΔ2. Ήταν ο τέταρτος Βρετανός στις θέσεις 2-5! Σε μέτρια επίπεδα οι εργοστασιακοί της Aprilia, με τον Guintoli (8ος) αυτή τη φορά να επικρατεί του Melandri (9ος). Μπροστά τους, στην έβδομη θέση, ο Eugene Laverty της Crescent Suzuki.

 

Στις EVO ο Niccolo Canepa κρατά το πάνω χέρι, αν και ο Leon Camier - συνεχίζει να αντικαθιστά τον τραυματία Sylvain Barrier στην BMW - μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στα 97 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Την καλή παρουσία της Bimota συνεχίζει και ο Ayrton Badovini, που πήρε την 14η θέση.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Assen ΕΔ1: O Rea την 1η θέση!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Το βάρος στο πίσω ελαστικό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα