• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austin ΕΔ1: Επιβλητικός ο Marquez!
2ος ο A.Espargaro, 4ος ο Rossi, 12ος ο Lorenzo!
Νέα 11/04/2014 - 20:33

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ξεκίνησε με τις ΕΔ1 και τον Marc Marquez να κάνει μια επιβλητική εμφάνιση κυριαρχώντας από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο στους χρόνους!

 

Ο Ισπανός της Honda και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013, δεν άφησε σε κανέναν περιθώριο να τον αμφισβητήσει και κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς της πίστας, "έγραψε" 2:04.704δ αφήνοντας τον δεύτερο σχεδόν εννέα δέκατα πίσω του!

 

Παρά ταύτα, ο δεύτερος Aleix Espargaro δεν θα πρέπει να έχει κανένα παράπονο, σημειώνοντας απίστευτο χρόνο πάνω στην αδύναμη OPEN Yamaha, στον προτελευταίο του γύρο! Κυριολεκτικά από το πουθενά, καθώς μέχρι τότε κινούνταν σε μέτρια επίπεδα, ο Ισπανός για μια ακόμη φορά μας εντυπωσιάζει με τον πλέον ευχάριστο τρόπο!

 

Ο Dani Pedrosa πήρε την τρίτη θέση και ήταν ο τελευταίος από τους οδηγούς που έμεινε εντός ενός δευτερολέπτου διαφοράς από τον Marquez. Τέταρτος ο Valentino Rossi αλλά 1,2δ πίσω από τον 21χρονο Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Στην πέμπτη θέση ο Andrea Dovizioso, η καλύτερη Ducati σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στο Τέξας.

 

Μετά τους δυο Ιταλούς ακολουθούν δυο Βρετανοί, με τον Bradley Smith να καταφέρνει να πλασάρεται στην έκτη θέση, με τις θέσεις 5-12 να καλύπτονται από διαφορές κάτω του μισού δευτερολέπτου! Με τον 15ο και τελευταίο γύρο του ο Crutchlow έφερε την Ducati του στην έβδομη θέση, αντιμετωπίζοντας ένα τεχνικό πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Stefan Bradl ήταν 1,8δ πίσω από την σχεδόν ίδια μοτοσυκλέτα του Marquez, με τους Iannone και Bautista να κλείνουν τη δεκάδα. Ο τελευταίος μάλιστα έχασε σχεδόν τη μισή διαδικασία, καθώς η πρώτη του μοτοσυκλέτα έβγαλε πρόβλημα και βγήκε στην πίστα με τη δεύτερη. Στις τελικές ο Dovi έκανε 336,1χλμ/ώρα, με τον Aleix Espargaro που ήρθε δεύτερος, να χάνει σχεδόν 20 χιλιόμετρα/ώρα από τον Ιταλό. Ο Marquez που κατέχει από πέρυσι το σχετικό ρεκόρ (341,6) έκανε στις ΕΔ1 333,6χλμ/ώρα.


Απογοητευτική εμφάνιση για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος όχι μόνο ήταν η τελευταία Yamaha τη σημερινή ημέρα - με εξαίρεση αυτή του Edwards - αλλά έμεινε και οχτώ δέκατα πίσω από τον ομόσταυλό του. Η διαφορά του από την κορυφή ακόμα μεγαλύτερη - 2,067δ - με τον Ισπανό να επιστρέφει φανερά απογοητευμένος στο γκαράζ του, βλέποντας το όνομά του στη 12η θέση! Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό της διαφορετικής ψυχολογίας του Marquez με τον Lorenzo, το γεγονός ότι ο πρώτος προσπέρασε τον συμπατριώτη του όταν ο Lorenzo έκανε τον τελευταίο γρήγορο γύρο του, δείχνοντας εμφατικά ποιος έχει το πάνω χέρι στο Τέξας!

 

Δείτε στο συνοδευτικό μας αρχείο τους χρόνους αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Austin: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Austin: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα