• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Aragon: ΕΔ1
Δυνατός στο τέλος ο Rea!
Νέα 11/04/2014 - 14:55

O Jonathan Rea ξεκίνησε το τελευταίο δίλεπτο έναν πολύ γρήγορο γύρο και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στην Aragon, για το δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK.

 

Επιστροφή στη δράση λοιπόν για τους αναβάτες των SBK, οι οποίοι είχαν περίπου εφτά εβδομάδες στη διάθεσή τους για να ξεκουραστούν, μετά το τέλος του πρώτου γύρου στο Phillip Island. Ο πρώτος που έπεσε σήμερα κάτω από τα 2 λεπτά ήταν ο Chaz Davies της Ducati, ο οποίος και κράτησε το προβάδισμα για μερικά λεπτά.

 

Σύντομα όμως ο Tom Sykes τον πέρασε για να χάσει όμως και αυτός το προβάδισμα από τον ομόσταυλό του, Loris Baz. Οι μάχες με το χρονόμετρο ήταν ωραίες, με τον Marco Melandri να δείχνει σίγουρος πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα (Aprilia) και λίγο πριν το τέλος κρατούσε την πρώτη θέση!

 

Σ' εκείνο το χρονικό σημείο, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Jonathan Rea ολοκλήρωνε το γρήγορο γύρο του, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:58.449δ. Μέχρι τότε, οι τέσσερεις πρώτοι είχαν διαφορά στα 92 χιλιοστά του δευτερολέπτου, όμως με το χρόνο του αυτό, ο Rea άφησε πίσω του τον Melandri για 0.314δ.

 

Ένεση ηθικού το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για τον Rea, ο οποίος στη συγκεκριμένη πίστα δυσκολεύτηκε κατά το παρελθόν. Ο Sykes κατάφερε στο τέλος να ξεπεράσει τον ομόσταυλό του - αν και μόλις για 17 χιλιοστά - και πήρε αυτός την τρίτη θέση.

 

Ο Sylvain Guintoli, πρωτοπόρος στη βαθμολογία, ήταν πέμπτος μπροστά από τον Baz, με το δίδυμο της ομάδας της Ducati να ακολουθεί (Chaz Davies και Davide Giugliano). Από εκεί και κάτω οι διαφορές από την κορυφή ήταν μεγάλες, με τον νικητή του πρώτου αγώνα στην Αυστραλία, Eugene Laverty, να μένει 1,5δ από τον πρώτο!

 

Ο Niccolo Canepa ήταν ο ξεκάθαρος νικητής στην κατηγορία EVO, επικρατώντας μάλιστα με 1,5δ διαφορά του δεύτερου J. Guarnoni που έκανε την έκπληξη και πέρασε τον David Salom για 13 χιλιοστά!

 

Αυτό το Σ/Κ έχουμε τη συμμετοχή εννέα κατασκευαστών για πρώτη φορά, με την Bimota να κάνει το ντεμπούτο της στο Πρωτάθλημα! Ο Badovini ήταν αρκετά καλός πάνω στην BB3 και κατάφερε να τερματίσει 15ος και τέταρτος καλύτερος οδηγός των EVO μοτοσυκλετών. Ο Ιταλός έμεινε μπροστά από τον Leon Camier που καλύπτει το κενό του τραυματία Barrier και από τον Claudio Corti και την MV Agusta του.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Austin: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi-Marquez-Hayden μιλούν για τον Edwards

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα