• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi-Marquez-Hayden μιλούν για τον Edwards
Είναι ένας από τους καλύτερούς μου φίλους - Rossi
Νέα 11/04/2014 - 13:32

Οι Rossi, Marquez και Hayden καθόντουσαν δίπλα στον Τεξανό Colin Edwards, όταν ο τελευταίος ανακοίνωνε την απόφασή του να σταματήσει την αγωνιστική δράση, στη χτεσινή συνέντευξη τύπου. Πρώτος μίλησε ο Rossi για τον Αμερικανό με τον οποίο μοιράστηκε το γκαράζ της εργοστασιακής Yamaha από το 2005 ως το 2007.

 

"Ειλικρινά λυπάμαι πολύ, γιατί ο Colin είναι ένας από τους καλύτερούς μου φίλους στο paddock. Μοιραστήκαμε τη μοτοσυκλέτα στις 8 Ώρες της Suzuka το 2001 και το 2000 και νομίζω ότι αυτές είναι οι καλύτερές μας αναμνήσεις μαζί, γιατί το διασκεδάσαμε και κερδίσαμε!"

 

"Παράλληλα ήμασταν ομόσταυλοι για μεγάλο διάστημα, σε μεγάλες στιγμές της καριέρας μου με την Yamaha. Ήμασταν μαζί στο box και δουλεύαμε μαζί! Ο Colin ερχόταν συνέχεια στην Tavullia και οδηγούσαμε motocross στην πίστα μου και μετά στο ράντσο. Λυπάμαι που αποχωρεί, γιατί είναι σπουδαίος τύπος και σπουδαίος αναβάτης. Θα μας λείψει, αλλά ελπίζω να μείνει στο MotoGP σε άλλο πόστο", σχολίασε ο Vale.

 

Ο 21χρονος Marquez πρόσθεσε: "Είναι λυπηρό φυσικά, αλλά νομίζω ότι ο Colin μπορεί να είναι υπερήφανος για την καριέρα του. Ξεκίνησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όταν ήμουν δυο χρονών! Το μόνο που θα πω είναι ότι όταν ήμουν 15 χρονών με ήξερε και αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη για έναν νεαρό οδηγό. Συγχαρητήρια για την καριέρα σου!"

 

Ο Nicky Hayden είπε με τη σειρά του: "Ξεκίνησα να παρακολουθώ τον Colin πριν τα παιδιά εδώ, γιατί ήταν ένας νέος, πολλά υποσχόμενος Αμερικανός. Θυμάμαι ότι όταν ξεκίνησε στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα το πήρε και ήταν καταιγιστικός. Ήταν αμέσως γρήγορος τόσο στα 250cc, όσο και στα Superbike".

 

"Ακόμα και τώρα, όταν επιστρέφουμε μαζί από αγώνες, τον θαυμάζω για την ενέργειά του σκεφτόμενος ότι έχει ήδη προβάδισμα 10 χρόνων στα Superbike και πολλά χιλιόμετρα στις πίστες. Έδωσε πολλά σ' αυτό το άθλημα και - όπως είπαν και οι άλλοι - μπορεί να είναι υπερήφανος για την καριέρα του. Μιλώντας σαν συμπατριώτης του, θέλω να πω ότι είναι κρίμα διότι είμαστε όλο και λιγότεροι εδώ. Ελπίζω σύντομα να έρθει ένα νέο κύμα Αμερικανών, που θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία!" ολοκλήρωσε.

 

Μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, αποτελούν τα λόγια του Dani Pedrosa στο άκουσμα της αποχώρησης του Αμερικανού: "Οι καλύτερές μου αναμνήσεις από τον Colin, ήταν όταν έκανε την καταπληκτική χρονιά το 2002 στα SBK! Ο Troy Bayliss είχε τεράστιο προβάδισμα στη βαθμολογία, αλλά ο Colin άρχιζε να κερδίζει αγώνες και πήρε το Πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο! Έβλεπα τον αγώνα και αυτή είναι η καλύτερή μου ανάμνηση από αυτόν".

 

Ο Colin Edwards είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του σ' αυτό το 2003. Οδήγησε με Aprilia, με Honda και στη συνέχεια με Yamaha. O Edwards πήρε 12 βάθρα στην καριέρα του στο MotoGP και τρεις pole positions, προτού έρθει στην NGM Forward το 2012.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Aragon: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Schwantz στην MotoGP Suzuki!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα