• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ ΚΑΤ: Την pole ο Πρωταθλητής!
Παρθενική 1η σειρά για Smith, "λύγισε" ο A.Espargaro
Νέα 22/03/2014 - 22:07

Ο Marc Marquez απέδειξε σήμερα γιατί είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας, σπάζοντας μάλιστα σχεδόν ό,τι ρεκόρ υπήρχε στην πορεία του για τον Τίτλο πέρυσι! Παρά το ότι χτες αγωνίστηκε με παυσίπονα - πονούσε από το σπασμένο δεξί του πόδι - και σήμερα δεν ήταν 100% έτοιμος, ο Ισπανός άσος κατάφερε να πάρει την πρώτη pole position του 2014.

 

Ο Marquez βελτιώθηκε πάνω στη μοτοσυκλέτα του και χάρη στο 1:54.507δ - τον καλύτερο χρόνο του τριημέρου - πήρε την πρώτη θέση. "Αυτή η pole με κάνει πολύ χαρούμενο, ειδικά μιας και στα πρώτα ελεύθερα δεν ήμουν καλός. Βελτιώθηκα όμως αισθητά στη συνέχεια. Η αυριανή ημέρα είναι αυτή που μετράει και θα δούμε τι θα γίνει, γιατί στους πολλούς γύρους κουράζομαι", σχολίασε ο 21χρονος Πρωταθλητής.

 

 Στη δεύτερη θέση ένας συγκινητικός Bautista, ο οποίος έκανε το 1-2 για την Honda σε μια πίστα που θεωρείται καλή για τις Yamaha! Ο Bautista κράτησε για λίγο την πρώτη θέση, αλλά στο τέλος παραχώρησε την pole position στον Marquez αν και μόνο για 57 δευτερόλεπτα. Ο μόνος αναβάτης που (μαζί με τον Redding) αγωνίζεται με ανάρτηση της Showa και φρένα της Nissin έκανε καλή εμφάνιση και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος στις δηλώσεις του.

 

"Τη νοιώθω σαν pole position! Ανυπομονώ για τον αγώνα αύριο. Θέλω να το ευχαριστηθώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάρω μια θέση στο βάθρο", τόνισε μ' ένα πλατύ χαμόγελο ο Ισπανός του Gresini. Στην τρίτη θέση ένας πολύ δυνατός - στον ένα γύρο - Bradley Smith! Ο Βρετανός της Tech 3 βρίσκεται για πρώτη φορά σε πρώτη σειρά της μεγάλης κατηγορίας και το πανηγύρισε δεόντως στο Parc Ferme!

 

Ο Smith ήταν μόλις 97 χιλιοστά πιο αργός από τον Marquez και πολύ χαρούμενος που ξεπέρασε γρήγορα την χτεσινή του σφοδρή πτώση στα τρίτα ελεύθερα. "Χτες έκανα λάθος", είπε. "Ήμουν τυχερός όμως και δεν τραυματίστηκα. Σήμερα οι αλλαγές που κάναμε έπιασαν και στη δεύτερή μου έξοδο έκανα έναν καλό γύρο", δήλωσε ο οδηγός της Tech 3. Δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος ο Andrea Dovizioso, ο οποίος θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση του αυριανού grid. Ο Ιταλός πίεσε με το μαλακό ελαστικό (της OPEN) να μπει στην πρώτη σειρά, αλλά έχασε την ευκαιρία για 43 χιλιοστά.

 

Στην ασυνήθιστη πέμπτη θέση θα βρεθεί ο Jorge Lorenzo, αν και κατάφερε να ρίξει περίπου οχτώ δέκατα τον καλύτερο χρόνο του στο Κατάρ (χτες). Ο Ισπανός είχε καλύτερη αίσθηση με τα ελαστικά της Bridgestone - σε μια κατά τ' άλλα βρώμικη πίστα - και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:54.661δ.

 

Απογοητευμένος και ο Dani Pedrosa, θα ξεκινήσει από το τέλος της δεύτερης σειράς τον αυριανό αγώνα, ενώ έβλεπε τον τραυματία ομόσταυλό του Marc Marquez να τον αφήνει σχεδόν δυο δέκατα πίσω. Λίγο πιο πίσω, στην έβδομη θέση, ο Stefan Bradl, με τον Γερμανό να βελτιώνει κατά πολύ το χρόνο του και να αφήνει 17 χιλιοστά πίσω του τον Cal Crutchlow.

 

Ο Βρετανός πήρε το δικαίωμα να συμμετάσχει στις ΚΑΤ2, ένα δικαίωμα που του έδωσε ο Nicky Hayden! Ο Αμερικανός ήταν εκπληκτικός στις ΚΑΤ1, αλλά προδόθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο στο τελευταίο κομμάτι της πίστας του Κατάρ - που περιλαμβάνει τη μεγάλη ευθεία - και όταν βρισκόταν σε γύρο που θα άφηνε σίγουρα εκτός τον Βρετανό της Ducati. Αν η OPEN Honda του είχε την απαιτούμενη δύναμη...

 

Μεγάλος άτυχος της σημερινής βραδιάς ο Aleix Espargaro. Ο Ισπανός ξεκίνησε καλά και είχε - ήδη από τους πρώτους γύρους του - μια θέση στην πρώτη σειρά. Στη συνέχεια όμως και εννέα λεπτά πριν το τέλος των ΚΑΤ2, ο Aleix έχασε το μπροστινό κι έριξε τη μοτοσυκλέτα του στην άσφαλτο. Επέστρεψε γρήγορα στο γκαράζ της ομάδας του και ανέβηκε στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο ταλαντούχος Ισπανός - αφού ζέστανε τα ελαστικά - ξεκίνησε έναν ταχύτατο γύρο και ήδη ήταν ένα δέκατο κάτω από το χρόνο του Marquez! Ο Aleix όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του pole. Ίσως το άγχος, ίσως ότι τα ελαστικά δεν είχαν ζεσταθεί αρκετά και ο Ισπανός είδε για δεύτερη φορά την άσφαλτο από πολύ κοντά...

 

Ενδεχομένως η μεγαλύτερη απογοήτευση να είναι ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός ξεκίνησε τη χρονιά με καταπληκτικές εμφανίσεις στις δοκιμές, ωστόσο τα πολλά προβλήματα στην πίστα του Κατάρ δεν τον άφησαν να κάνει κάτι καλύτερο από τη δέκατη θέση. Ο Rossi ήδη από πέρυσι δυσκολευόταν πολύ με το νέο σύστημα των κατατακτηρίων και πλέον, στον πρώτο αγώνα της σεζόν, θα αναγκαστεί να ξεκινήσει από πολύ πίσω. Κάτι που ο ίδιος απευχόταν σε χτεσινές του δηλώσεις.

 

Ο Andrea Iannone παρά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα πρώτα τρία ελεύθερα, δεν κατάφερε να κατεβάσει παρά ελάχιστα το χρόνο του από τις ΕΔ3 και με δεδομένο ότι όλοι οι υπόλοιποι ήταν ανεβασμένοι, κατετάγη στην ενδέκατη θέση. Τελευταίος των ΚΑΤ2 ο Pol Espargaro, με τον rookie στην κατηγορία και Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2, να ρίχνει κι άλλο το χρόνο του από τις ΚΑΤ1 - όπου και τερμάτισε πρώτος - χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό για κάτι καλύτερο από την 12η θέση.

 

Δείτε τους χρόνους των ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2 στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Έκπληκτος με την pole o Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Κατάρ ΚΑΤ: O Rabat την pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα