• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 Κατάρ ΚΑΤ: O Rabat την pole!
Συγκλονιστική μάχη με τον πολύ δυνατό Cortese!
Νέα 22/03/2014 - 21:05

Δυο ήταν οι αναβάτες που έκλεψαν την παράσταση στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές του Κατάρ, για τη μεσαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

 

Οι Esteve Rabat και Sandro Cortese έδωσαν σπουδαία μάχη με το χρονόμετρο και πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους! Το 2:00.081δ του Rabat ήταν αρκετό - για 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου - να του χαρίσει την πρώτη pole position της χρονιάς!

 

Παράλληλα, ο Ισπανός άσος της Marc VDS σημείωσε και νέο ρεκόρ απόλυτου χρόνου στην πίστα του Κατάρ. Ωστόσο αν η θέση του Rabat δεν αποτελεί έκπληξη, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για τον Sandro Cortese! Ο Γερμανός, πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3, ήταν συγκλονιστικός κι έχοντας την εμπειρία της πρώτης του (πέρυσι) χρονιάς στη μεσαία κατηγορία, δείχνει σε θέση να ταράξει τα νερά της Moto2!

 

Ο χρόνος του Cortese ήταν εκπληκτικός και δικαίως θα πάρει θέση στην πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης του αυριανού αγώνα! Δίπλα του, ένας ακόμα αποφασισμένος για διάκριση φέτος, ο Takaaki Nakagami. Ο Ιάπωνας δεν κατάφερε να πλησιάσει τους χρόνους των δυο πρώτων, μιας και η διαφορά του από την κορυφή διαμορφώθηκε στα 0,370δ.

 

Οι Rabat και Cortese ξεχώρισαν, αλλά από εκεί και κάτω δέκα αναβάτες είχαν διαφορά κάτω από μισό δευτερόλεπτο! Ο Luthi ανοίγει τη δεύτερη σειρά του grid, μόλις 8 χιλιοστά πίσω από τον Ιάπωνα αντίπαλό του. Εκπληκτική παρουσία στις πρώτες του κατατακτήριες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP - για την Moto2 κατηγορία - είχε ο Sam Lowes!

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Supersport πήρε την πέμπτη θέση και δείχνει να προσαρμόζεται γρήγορα στα εντελώς διαφορετικά δεδομένα και απαιτήσεις της μεσαία κατηγορίας. Δώδεκα αναβάτες έπεσαν το όριο του 2:01 και ανάμεσά τους ήταν ο Mika Kallio (στην έκτη θέση) αλλά και ο Xavier Simeon που έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην έβδομη θέση.

 

Ο De Angelis θα είναι στη μέση της τρίτης σειράς στη γραμμή εκκίνησης, με τον Johann Zarco να την κλείνει. Ο Simone Corsi έκλεισε τη δεκάδα. Ο Maverick Vinales - Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 - έδειξε το κακό του πρόσωπο σήμερα και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 14η θέση. Ο Ισπανός είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή του. Από την άλλη, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι είναι rookie στην κατηγορία.

 

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη μετά το πέσιμο της καρώ σημαίας. Ο Sandro Cortese έχασε τον έλεγχο κι έπεσε, αλλά η μοτοσυκλέτα του πήρε μια περίεργη τροχιά και ξαναμπήκε στην πίστα!! Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Mika Kallio έπεσε πάνω της και διέλυσε τη δική του μοτοσυκλέτα, ενώ πτώση είχε και ο Jordi Torres. Κανείς τους - ευτυχώς - δεν έπαθε τίποτα.

 

Δείτε τους χρόνους των σημερινών κατατακτηρίων, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Κατάρ ΚΑΤ: Την pole ο Πρωταθλητής!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Κατάρ KAT: Φοβερός Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα