• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: O Guintoli τη νίκη στον 2ο Αγώνα
Επιστρέφει στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας!
Νέα 23/02/2014 - 14:48

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την τελευταία του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK, ο Sylvain Guintoli (Aprilia) επέστρεψε στις νίκες στο δεύτερο αγώνα του Phillip Island, ο οποίος ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το κανονικό.

 

Ο Γάλλος προηγούνταν στην τετραπλή μάχη για την πρώτη θέση, όταν - εφτά γύρους πριν το τέλος - ο κινητήρας της Suzuki του Eugene Laverty τον πρόδωσε, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να διακόψουν τον αγώνα. Σ' εκείνο το σημείο ο Laverty, νικητής του πρώτου αγώνα, ήταν στη δεύτερη θέση.

 

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι πρωτοπόροι είχαν ολοκληρώσει τα δυο τρίτα του αγώνα κι έτσι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Guintoli ανακηρύχθηκε νικητής, αφήνοντας τις δυο άλλες θέσεις του βάθρου στο δίδυμο της εργοστασιακής Kawasaki, Loris Baz και Tom Sykes.

Sylvain Guintoli
Sylvain Guintoli

 

Ο αγώνας ήταν γεμάτος συγκινήσεις από την αρχή του, με τον Melandri να φέρνει την Aprilia του στην πρώτη θέση, μπροστά από την Ducati του πολύ καλού στο ξεκίνημα, Davide Giugliano. Ο Guintoli ακολουθούσε, αλλά σύντομα ο Γάλλος θα έδειχνε τη δυναμική του στους δυο αντιπάλους του, ξεπερνώντας τον Giugliano και τον Melandri, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα του στην πρώτη θέση!

 

Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος στους πρώτους γύρους, με τους πρώτους εννέα να έχουν μικρές διαφορές και τις συχνές προσπεράσεις να προσδίδουν άγρια ομορφιά και πλούσιο θέαμα σε όσους τυχερούς παρακολουθούσαν τον αγώνα! Αργότερα όμως, οι τέσσερεις μπροστά - Guintoli, Loris Baz (Kawasaki), Jonathan Rea (Honda) και Eugene Laverty (Suzuki) - θα αποκτούσαν ένα μικρό προβάδισμα, έναντι των Chaz Davies (Ducati), Davide Giugliano, Leon Haslam (Honda) και του εκτός φόρμας (τουλάχιστον στα πρώτα στάδια του αγώνα) Tom Sykes (Kawasaki).

Loris Baz
Loris Baz

 

Εν τω μεταξύ οι Alex Lowes (Suzuki) και Marco Melandri (Aprilia) τέθηκαν εκτός μάχης έχοντας και οι δυο τους μιαν άτυχη στιγμή, καθώς βγήκαν εκτός - ο Lowes μάλιστα δυο φορές -  στην Honda Hairpin.

 

Στον έβδομο γύρο κι ενώ ο Guintoli έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα πάνω στην εργοστασιακή του Aprilia, ο Γάλλος αναγκάστηκε να παραδώσει το προβάδισμα στον Loris Baz της Kawasaki, μιας και δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην επίθεση του τελευταίου στη δεύτερη στροφή. Ο Guintoli δεν είχε την "απάντηση" ούτε στις επιθέσεις των Laverty και Rea κι έτσι έμεινε στην τέταρτη θέση.

Tom Sykes
Tom Sykes

 

Ο Laverty - με το ψυχολογικό αβαντάζ της νίκης του στον πρώτο αγώνα - ήθελε να κάνει το δυο στα δύο για την Suzuki και τον ίδιο στην Αυστραλία και σύντομα απάλλαξε τον Baz από το προβάδισμα. Στην πρώτη θέση θα παρέμενε από τον όγδοο μέχρι και τον 12ο γύρο, όταν ο εξαιρετικός Guintoli θα έκανε την αντεπίθεσή του και θα έφερνε την Aprilia του μπροστά από τις μοτοσυκλέτες των Jonathan Rea, Loris Baz και Eugene Laverty. Η αντεπίθεση αυτή ήταν το κλειδί της νίκης για τον Γάλλο, μιας και λίγο μετά το πρόβλημα με τον κινητήρα του Laverty θα ολοκλήρωνε πρόωρα τον αγώνα.

Davide Giugliano
Davide Giugliano

 

Με το τέλος, ο Sylvain Guintoli θα ολοκλήρωνε ένα επιτυχημένο Σ/Κ στην Αυστραλία, φεύγοντας από την πίστα του Phillip Island όντας πρώτος στη βαθμολογία. Με τον άτυχο Laverty εκτός, ο Loris Baz πήρε μια εξαιρετικά δεύτερη θέση μπροστά από τον ομόσταυλό του στην Kawasaki, Tom Sykes. Ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έκανε συγκλονιστικό αγώνα και κατορθώνοντας να ξεπεράσει την απογοήτευση (και την έβδομη θέση) του πρώτου σκέλους, πάλεψε στο δεύτερο με όλες του τις δυνάμεις. Παρά το άσχημο ξεκίνημα, δεν το έβαλε κάτω και λίγο πριν κυματίσει η κόκκινη σημαία είχε μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Με τον αγώνα όμως να ολοκληρώνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο, έπρεπε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση και τους 16 βαθμούς.

 

Ο Davide Giugliano πήρε μια δεύτερη συνεχόμενη τέταρτη θέση πάνω στην εργοστασιακή του Ducati, με τον Rea να χάνει στα τελευταία στάδια του αγώνα και να μένει πέμπτος, μπροστά από τον ομόσταυλό του στην Honda, Leon Haslam. Όπως και στον πρώτο αγώνα, ο Chaz Davies δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό του ξεκίνημα και τελείωσε τον αγώνα στην έβδομη θέση. Μετά την έξοδό του στον όγδοο γύρο, ο Melandri έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και ανέβασε την Aprilia του μέχρι την 8η θέση.

 

Ο Toni Elias (Aprilia) είχε μια καλή παρουσία και πέρασε την καρώ σημαία στην ένατη θέση, την ώρα που ο David Salom επικρατούσε και πάλι των αναβατών της υποκατηγορίας EVO, φέρνοντας την Kawasaki του στη δέκατη θέση. Ο Niccolo Canepa (EVO Ducati) δεν κατάφερε να κοντράρει τον Ισπανό του αντίπαλο και συμβιβάστηκε στην 11η θέση, 1,2 περίπου πίσω από τον Salom. Πολύ μέτριος ο Claudio Corti, το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει την 18η θέση πάνω στην MV Agusta, 37 ολόκληρα δευτερόλεπτα από τον πρώτο.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Ό,τι πει ο Gigi!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: H Suzuki την 1η νίκη της χρονιάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα