• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Αυστραλία: Κατατακτήριες
O Guintoli την πρώτη Superpole του 2014!
Νέα 22/02/2014 - 11:09

Σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, διεξήχθη η πρώτη Superpole του 2014 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK. Ο ουρανός πάνω από το Phillip Island ήταν συννεφιασμένος, με τη βροχή να μένει μακριά από την πίστα της Αυστραλίας.

 

Ο Sylvain Guintoli ανέβασε ρυθμούς την κατάλληλη στιγμή και χάρισε στην Aprilia την πρώτη Superpole του 2014. Ο Γάλλος έκανε πολύ καλή εμφάνιση κι εξασφάλισε την πρώτη θέση για τους δυο εναρκτήριους αγώνες της σεζόν, που θα λάβουν χώρα αύριο. Παρά το γεγονός ότι καρδιοχτύπησε σ' ένα σημείο του ταχύτατου γύρου του, ο 31χρονος αναβάτης κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο εντυπωσιακό 1:30.038!

 

Με το χρόνο αυτό, ο Guintoli κατέρριψε το ρεκόρ του Carlos Checa (1:30.234) για περίπου δυο δέκατα, γράφοντας αυτός το όνομά του στο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην πίστα της Αυστραλίας. Ο Guintoli, ο οποίος είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα της περσινής σεζόν, άφησε πίσω του έναν επίσης πολύ δυνατό Davide Giugliano, ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα (Ducati Panigale 1199R), χάνοντας την Superpole για μόλις 97 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

 

O Marco Melandri κέρδισε τη μάχη για την τελευταία θέση στην πρώτη σειρά των αυριανών αγώνων, σηματοδοτώντας μια δυναμική επιστροφή των εργοστασιακών Aprilia στις πρώτες θέσεις! Ο Ιταλός άφησε πίσω του το δίδυμο της Crescent Suzuki, Eugene Laverty και Alex Lowes, την ώρα που ο Jonathan Rea έφερνε την Honda του στην έκτη θέση μπροστά από το δίδυμο της εργοστασιακής Kawasaki.

 

Οι αναβάτες της Πρωταθλήτριας μοτοσυκλέτας για το 2013, θα έχουν δύσκολο έργο και ειδικά ο Tom Sykes, ο οποίος θα χρειαστεί να παλέψει για μια θέση στο βάθρο ξεκινώντας από την όγδοη θέση του αυριανού grid. Ο ομόσταυλός του, Loris Baz, θα ανοίξει την τρίτη σειρά, στην έβδομη θέση.

 

Ο Leon Haslam πήρε αρκετά εύκολα το ένα από τα δυο εισιτήρια στις ΚΑΤ1, σημειώνοντας έναν εξαιρετικό χρόνο. Ωστόσο στις ΚΑΤ2 δεν κατάφερε να βελτιωθεί κι έμεινε στην ένατη θέση. Δέκατος ήταν ο εντυπωσιακός Niccolo Canepa πάνω στην EVO Ducati του, αφήνοντας πίσω του τον Chaz Davies, ο οποίος έμεινε πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από την άλλη εργοστασιακή Ducati του Giugliano. Ο δεύτερος που προκρίθηκε από τις KAT1, David Salom, έκλεισε τη δωδεκάδα των πρώτων, πάνω στην EVO Kawasaki του.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους των ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2 στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

φωτ. της Ημέρας: "Στο φυσικό του περιβάλλον"

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Αυστραλία: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα