• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Αυστραλία: ΕΔ3
Το 1-2 η Suzuki, με τον Lowes πάλι πρώτο!
Νέα 22/02/2014 - 08:42

Τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Phillip Island, ξεκίνησαν με την πίστα να μην είναι σε ιδανική κατάσταση, καθώς η πρωινή βροχή άφησε μερικά βρεγμένα σημεία στην άσφαλτο.

 

Γρήγορα πάντως η κατάσταση βελτιώθηκε και οι αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK κατάφεραν να ρίξουν τους χρόνους τους, εν συγκρίσει με την πρώτη ημέρα. Ο Alex Lowes της Crescent Suzuki συνεχίζει να εντυπωσιάζει, με τον νεοφερμένο στο Πρωτάθλημα να παίρνει την πρώτη θέση χάρη στο 1:30.566 που πέτυχε αρκετά νωρίς.

 

Στη συνέχεια είχε μια πτώση, συγκεκριμένα στην στροφή 11, τραυματίζοντας τον αριστερό του αστράγαλο και προς στιγμήν εκφράστηκαν φόβοι ότι ενδεχομένως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει, κάτι που δεν επαληθεύτηκε.          

 

Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον άλλο αναβάτη της Suzuki, τον Eugene Laverty, ο οποίος έμεινε 0,235 πίσω από τον ομόσταυλό του, αποδεικνύοντας τη δυναμική της νέας του μοτοσυκλέτας. Σε μια πίστα όπου πέρυσι η Ducati διέπρεψε, το νέο δίδυμο των κόκκινων, Davide Giugliano και Chaz Davies είχε πολύ καλή παρουσία στα τρίτα ελεύθερα.

Eugene Laverty
Eugene Laverty

 

Ο Ιταλός πήρε την τρίτη θέση, σχεδόν ένα δέκατο μπροστά από τον Βρετανό ομόσταυλό του. Ο Davies μάλιστα, ο οποίος χτες είχε ένα θεαματικό highside, κατάφερε γρήγορα να το ξεπεράσει, αφήνοντας πίσω του τον συμπατριώτη του και Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Tom Sykes!

 

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Kawasaki και ένα από τα φαβορί και για τον φετινό Τίτλο, ήταν και ο τελευταίος που έπεσε κάτω από το 1:31. Αυτός όμως που πραγματικά έκλεψε την παράσταση στα τρίτα ελεύθερα, ήταν ο Niccolo Canepa! Ο Ιταλός - πάνω στην EVO Ducati του - κατάφερε όχι μόνο να πάρει την έκτη θέση, αλλά να σημειώσει χρόνο μόλις 83 χιλιοστά κάτω από τον αντίστοιχο του Tom Sykes, ενώ άφησε εννέα δέκατα πίσω του τη δεύτερη EVO μοτοσυκλέτα του Allerton (13ος με BMW).

Davide Giugliano
Davide Giugliano

 

Σε μέτρια επίπεδα το δίδυμο της εργοστασιακής Aprilia, με τον Sylvain Guintoli να ολοκληρώνει στην 7η θέση και τον Marco Melandri να είναι μόλις δέκατος και με διαφορά περίπου οχτώ δέκατα από την κορυφή. Ο Ιταλός πάντως είχε μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα που δυσχέρανε τις προσπάθειές του για ένα καλύτερο πλασάρισμα. Ο Jonathan Rea ήταν η καλύτερη Honda του grid, στην όγδοη θέση, μπροστά από τον Loris Baz της εργοστασιακής Kawasaki.

Chaz Davies
Chaz Davies

 

Αυτοί ήταν οι δέκα πρώτοι που περνάνε απευθείας στις KAT2, μιας και από φέτος τα SBK υιοθετούν παρόμοιο σύστημα με το MotoGP. Στις KAT1 θα συμμετάσχουν οι αναβάτες από τις θέσεις 11-20, με φαβορί να πάρουν τα δυο τελευταία εισιτήρια να είναι οι Toni Elias (Aprilia), Leon Haslam (Honda) και David Salom (EVO Kawasaki).

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

Tom Sykes
Tom Sykes

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Αυστραλία: Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "Στο Sinioris Memorial"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα