• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Jerez Test: Ημέρα 2
Μπροστά ο Miller, εντυπωσίασε ο Hanika
Νέα 20/02/2014 - 10:48

Μετά τη βροχή το βράδυ της Δευτέρας και τον περιορισμένο χρόνο που είχαν οι αναβάτες την πρώτη ημέρα του τεστ (Τρίτη), χτες ο καιρός ήταν ηλιόλουστος καθώς ξεκινούσε η δεύτερη ημέρα δοκιμών στην πίστα της Jerez.

 

Η βελτίωση αυτή του καιρού αντικατοπτρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο και στους χρόνους, με 12 από τους 33 οδηγούς της μικρής κατηγορίας να πέφτουν κάτω από το όριο του 1:47! Στους χρόνους, το πάνω χέρι συνεχίζουν να έχουν οι ΚΤΜ καθώς η Honda συνεχίζει να εξελίσσει τη μοτοσυκλέτα της, με την οποία ευελπιστεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία των KTM.

 

Έξι μοτοσυκλέτες του συγκεκριμένου κατασκευαστή φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις, με την ομάδα του Aki Ajo να δείχνει ότι έχει το πάνω χέρι στην κατηγορία. Οι δυο νέες μετεγγραφές της Red Bull KTM Ajo εντυπωσιάζουν, με τον Jack Miller να συνεχίζει ακάθεκτος να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την πανίσχυρη μοτοσυκλέτα του και να παίρνει την πρώτη θέση και χτες!

 

Ο χρόνος του Αυστραλού ήταν στο 1:46.278, βελτιώνοντας το χρόνο του κατά εφτά δέκατα, πέφτοντας αρκετά κάτω από τον απόλυτο χρόνο της πίστας, που έχει σημειώσει ο Alex Rins το 2013 (1:46.660). Μάλιστα, οι τέσσερεις πρώτοι της χτεσινής ημέρας, κατάφεραν να σταματήσουν το χρονόμετρο κάτω από τον παραπάνω χρόνο του Rins, ο οποίος θυμίζουμε ότι απουσιάζει μετά από επέμβαση που έκανε στον καρπό του.

 

Τη φήμη που τον συνοδεύει δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ο Karel Hanika και μάλιστα αρκετά νωρίς! Ο ταχύτατος Τσέχος, Πρωταθλητής στο Red Bull Rookies Cup του 2013 με χαρακτηριστική άνεση, πήρε τη δεύτερη θέση χτες χάρη στο 1:46.645, σημειώνοντας έναν αληθινά καταπληκτικό χρόνο πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα και μάλιστα ως rookie στην κατηγορία! Στην τρίτη θέση ένας ακόμα αναβάτης του Aki Ajo, ο Danny Kent, ο οποίος έμεινε ένα μόλις χιλιοστό πίσω από τον Τσέχο.

 

Αν και ο χρόνος του Miller ήταν πραγματικά απλησίαστος για τους υπόλοιπους, από εκεί και κάτω οι 14 αναβάτες που ακολουθούν είχαν διαφορές μεταξύ τους περίπου στο μισό δευτερόλεπτο! Μετά τους αναβάτες του Ajo, ακολουθούν οι αντίστοιχοι του Valentino Rossi, με τους Fenati και Bagnaia να συνεχίζουν τις δυνατές εμφανίσεις πάνω στις νέες τους μοτοσυκλέτες. Οι δυο Ιταλοί πήραν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ λίγο πιο πίσω τους ακολούθησε ο Niccolo Antonelli με τον έκτο καλύτερο χρόνο.

 

Ο Alex Marquez ήταν η πρώτη Honda του grid, με την NSF250R να δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης. Ο Marquez ολοκλήρωσε μόλις έξι δέκατα πίσω από το χρόνο του Miller, με τους Efren Vazquez και τον πολλά υποσχόμενο Γάλλο, Quartararo να είναι μερικά δέκατα πιο πίσω από τον Ισπανό. Η πρώτη Mahidra ήταν και πάλι αυτή του Oliveira, ο οποίος ήταν 14ος χτες, με τον Θανάση Σίσση να χάνει έδαφος στην κατάταξη - πέφτοντας στην 21η θέση - συνεχίζοντας όμως να δοκιμάζει διάφορες ρυθμίσεις στη νέα του μοτοσυκλέτα, χωρίς να δίνει βάρος στο χρόνο. Οι λύσεις που βρήκε, σε συνδυασμό με τις καλύτερες συνθήκες, επέτρεψαν στον Ελληνο-αυστραλό αναβάτη να ρίξει το χρόνο του από χτες πάνω από 1,3δ και να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στο 1,7.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Jerez Test: Ημέρα 2

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "Το απόλυτο Ζεν!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα