• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Valencia: Ημέρα 1
Μπροστά ο Antonelli, 14ος ο Σίσσης
Νέα 12/02/2014 - 13:39

Την πρώτη ημέρα του επίσημου τεστ που διεξάγεται στην Βαλένθια για τη μεσαία και μικρή κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ήταν ο Niccolo Antonelli αυτός που ξεχώρισε στην Moto3, πάνω στην ΚΤΜ του Gresini, κάνοντας έναν πολύ καλό χρόνο δείχνοντας τις διαθέσεις του στον ανταγωνισμό.

 

Οι συνθήκες στην Ισπανία ήταν απρόσμενα κρύες, με τον Antonelli να σημειώνει χρόνο στο 1:40.000 και να αφήνει στη δεύτερη θέση έναν εξαιρετικό και πάλι Jack Miller, ο οποίος ήταν ο καλύτερος αναβάτης της Red Bull KTM Ajo κι έμεινε 0.355 πίσω από τον Ιταλό.

 

Στην τρίτη θέση ακόμα ένας Ιταλός, ο Romano Fenati, ο οποίος από φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της SkyVR46 που φυσικά υποστηρίζεται από τον πολυ-Πρωταθλητή, Valentino Rossi. Ο Fenati - σε KTM πάλι, που από τα πρώτα δείγματα δείχνει ότι και φέτος θα είναι η κυρίαρχη μοτοσυκλέτα - έμεινε λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον συμπατριώτη του.

 

Τελευταίος που έπεσε κάτω από το όριο του 1:41 ήταν ο Isaac Vinales, ο εξάδελφος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της κατηγορίας, που από φέτος θα αγωνίζεται στην Moto2. Ο Vinales ήταν ο ένας από τους μόλις δυο Ισπανούς της πρώτης δεκάδας! Από την πέμπτη μέχρι και την εικοστή θέση, είχαμε 16 αναβάτες στο ίδιο δευτερόλεπτο, οι μάχες των οποίων με το χρονόμετρο έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην πρώτη ημέρα του τριήμερου τεστ!

 

Ο επιστρέψας στην κατηγορία, Danny Kent έφερε την Husqvarna του (επί της ουσίας KTM κι αυτή) στην πέμπτη θέση. Πολύ καλή η παρουσία του Μαλαισιανού HafiqAzmi, ο οποίος ακολουθεί στην έκτη θέση, 47 χιλιοστά μπροστά από τον έτερο αναβάτη του Rossi στην Moto3, Francesco Bagnaia. Ο Enea Bastianini - προερχόμενος από το Red Bull Rookies Cup - πήρε την όγδοη θέση, μπροστά από τον Efren Vazquez, που ήταν και η πρώτη Honda στην κατάταξη, 1,345 από την κορυφή.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Miguel Oliveira πάνω στην Mahindra του, με τον Πορτογάλο να χάνει τον έλεγχο στην στροφή 4 και να πέφτει, χωρίς ευτυχώς συνέπειες, δηλώνοντας στο τέλος της πρώτης ημέρας ικανοποιημένος τόσο με το νέο πλαίσιο, όσο και με το νέο μοτέρ. Ο Alex Marquez, ο μικρότερος αδελφός του Marc, έμεινε στην 11η θέση και 1,5δ πίσω από τον Antonelli, όντας η δεύτερη Honda, αλλά με διαφορά 1,5δ από την κορυφή. Τα πρώτα μηνύματα από την Ισπανία δεν είναι ευχαριστα για την Honda, η οποία φέτος έχει επενδύσει πολλά και θέλει να χτυπήσει επί ίσοις όροις την κυριαρχία της ΚΤΜ στην κατηγορία.  Ο Karel Hanika ακολουθεί, έχοντας καλή παρουσία, ολοκληρώνοντας στην 12η θέση, με διαφορά 1,5δ από την κορυφή.

 

Ο Granado που πρόσφατα υπέγραψε με την Πρωταθλήτρια Team Calvo ήταν 13ος και 34 χιλιοστά μπροστά από τον δικό μας Θανάση Σίσση, ο οποίος ξεκινά την τρίτη του χρονιά στην Moto3, αυτή τη φορά πάνω σε εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Mahindra. Ο καλύτερος χρόνος του Ελληνο-αυστραλού ήταν στο 1:41.639, μόλις κάτω από δυο δέκατα από τον ομόσταυλό του, ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα για τον αναβάτη της Mahindra.

 

Δείτε τους χρόνους αναλυτικά στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Valencia: Ημέρα 1

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος για τη νέα σεζόν ο Sykes!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA