• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Test: Ημέρα 1η
Πρώτος ο Lorenzo, δεν μπήκε στην πίστα ο Marquez
Νέα 11/11/2013 - 16:24

Μετά την εμφατική του - αλλά δυστυχώς για τον ίδιο χωρίς αποτέλεσμα - νίκη στη Βαλένθια, ο Jorge Lorenzo ανέβηκε στην πρώτη θέση και σήμερα, πρώτη ημέρα των δοκιμών στην ισπανική πίστα.

 

Οι χρόνοι φυσικά δεν παίζουν καμμία σημασία σ' αυτό το σημείο, μιας και αρκετά νέα ονόματα έκαναν ντεμπούτο στην κατηγορία πάνω στις νέες τους μοτοσυκλέτες, ενώ άλλοι άλλαξαν ομάδα. Ο Lorenzo πάντως, πάντα πάνω στην αγαπημένη του M1, κατάφερε να κλέψει την παράσταση με το 1:31.257 που έκανε στο τέλος.

 

Αυτός ο γύρος ήταν ταχύτερος από τον καλύτερο του αγώνα χτες και ήρθε πάνω στη φετινή YZR-M1, αν και ο Ισπανός έχει και μια πρωτότυπη του 2014 στη διάθεσή του για το τεστ. Από την άλλη, ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez και ο ομόσταυλός του Dani Pedrosa, ήταν στην πίστα αλλά δεν βγήκαν με τις μοτοσυκλέτες τους, κάτι που αναμένεται να κάνουν αύριο και μεθαύριο. Ο Stefan Bradl ήταν - ως εκ τούτου - η ταχύτερη Honda, με τον Γερμανό να γράφει τον τρίτο καλύτερο χρόνο, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Lorenzo.

 

Ο Valentino Rossi - με τον νέο του αρχιμηχανικό στο γκαράζ της Yamaha - κατάφερε έναν πολύ καλό χρόνο - 1:31.350 - μένοντας μόλις 93 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον ομόσταυλό του! Από την άλλη, ο Cal Crutchlow - πάνω στη νέα του εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Ducati και υπό το άγρυπνο βλέμμα του Romagnoli - ήταν στο χαμηλό 1:32, μένοντας μόλις για ένα δέκατο περίπου πίσω από τον Dovizioso, ο οποίος ήταν πέμπτος.

 

Πολύ καλή η παρουσία του Andrea Iannone την πρώτη ημέρα του τεστ, ήταν η καλύτερη Ducati κάνοντας χρόνο 18 χιλιοστά καλύτερο από τον αντίστοιχο του Dovi. Στην έβδομη θέση, περίπου έξι δέκατα πίσω από τον Crutchlow, ήταν ο Michele Pirro, λίγο μπροστά από τον Hernandez, ο οποίος θα συνεχίσει και του χρόνου πάνω σε μοτοσυκλέτα της Ducati ("Open").

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2, Pol Espargaro έκανε τους πρώτους του γύρους πάνω στη μοτοσυκλέτα της Tech 3 και πήρε τη δέκατη θέση σήμερα, με τον καλύτερό του γύρο να απέχει 1,9 από το χρόνο του Lorenzo. Δεν βγήκε στην πίστα ο νέος του ομόσταυλος Bradley Smith. Η ομάδα του Gresini είχε στη διάθεσή της τη νέα HondaRCV1000R και το νέο της απόκτημα, Scott Redding, αν και τραυματίας κατάφερε να σημειώσει τον εντέκατο χρόνο.

 

Τη νέα Honda είχε στη διάθεσή της και η ομάδα του Aspar, ωστόσο μόνο μια και σήμερα την οδήγησε ο Hiroshi Aoyama που επιβεβαιώθηκε ότι θα καλύψει τη δεύτερη θέση της ομάδας. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο για να δούμε που μπορεί να φτάσει με τη νέα του μοτοσυκλέτα ο Nicky Hayden. Ο Ιάπωνας σήμερα ήταν ένατος, 1,8δ πίσω από την κορυφή. Ο Mike di Meglio δεν είχε ανέβει σε μοτοσυκλέτα μετά τον τραυματισμό του στο Brno (Moto2), αλλά σήμερα επέστρεψε ως δοκιμαστής της Avintia Blusens. Ο Randy de Puniet θα είναι δοκιμαστής της PBM αύριο, καθώς η κατεύθυνση που θα έχει η ομάδα τη νέα σεζόν δείχνει να ξεκαθαρίζει. Ο Γάλλος θα οδηγά μια ART προδιαγραφών του 2014.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Wilairot στην PTR Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Galbusera: Ο νέος αρχιμηχανικός του Rossi!

Χορηγοί