• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Galbusera: Ο νέος αρχιμηχανικός του Rossi!
Το ανακοίνωσε πριν λίγο η Yamaha
Νέα 11/11/2013 - 22:52

Ανακοινώθηκε από τη Yamaha κι επίσημα το όνομα του νέου αρχιμηχανικού του Valentino Rossi, για το 2014: Silvano Galbusera.

 

Ο Galbusera ήταν μέχρι πρότινος ο αρχιμηχανικός του Marco Melandri στη Yamaha και στη BMW. "Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha και τον Valentino, που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω δίπλα σ' έναν πολυ-Πρωταθλητή", δήλωσε ο Galbusera. "Χαίρομαι που επιστρέφω στην οικογένεια της Yamaha κι έχω την ευκαιρία να είμαι σε μια τόσο επιτυχημένη ομάδα, που είναι πάντα στην κορυφή".

 

Ο Galbusera ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 με την Gilera, δουλεύοντας 14 χρόνια τόσο μέσα στις πίστες όσο και εκτός, όπως για παράδειγμα στο Paris-Dakar με τον Michele Rinaldi. Το 1994 πήγε στην Cagiva και δούλεψε στα 500cc με τον John Kocinski. Την επόμενη χρονιά ήρθε στη Yamaha, όπου κι έμεινε μέχρι το 2011. Στο διάστημα αυτό εργάστηκε ως αρχιμηχανικός και Τεχνικός Διευθυντής στα SBK και στην κατηγορία Supersport, καθοδηγώντας αναβάτες όπως οι Troy Corser, Noriyuki Haga, Cal Crutchlow και Ben Spies, εξασφαλίζοντας παράλληλα το 2009 τον Παγκόσμιο Τίτλο στα SBK. Το 2012 και 2013, ο Galbusera εργάστηκε με τον Melandri στην ομάδα της BMW στα SBK.

 

Από την πλευρά του, ο Massimo Meregalli τόνισε: "Είναι ωραίο που καλωσορίζουμε πίσω τον Silvano, στην οικογένεια της Yamaha. Έχοντας δουλέψει δέκα χρόνια μαζί του, σέβομαι στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες και τις τεχνικές του γνώσεις. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί στο MotoGP, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ηγηθεί με επιτυχία της προσπάθειας του Valentino Rossi για το 2014".

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Test: Ημέρα 1η

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Η τελετή απονομής βραβείων

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα