• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Jerez ΕΔ1: Εντυπωσιακός ο Elias!
Η Aprilia το 1-2-3, 6ος ο Sykes!
Νέα 18/10/2013 - 18:17

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο Toni Elias τον τελευταίο γύρο Πρωταθλήματος των SBK μέσα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πίστα της Jerez, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τις δυο εργοστασιακές Aprilia!

 

Επωφελούμενος από τη γνώση της πίστας, καθώς έτρεχε εκεί όταν ήταν στα GP, ο Elias ήταν σταθερά στις πρώτες θέσεις και στο τέλος, με χρόνο στο 1:41.873 κατάφερε να πάρει την πρωτιά, αφήνοντας δυο δέκατα περίπου τον δεύτερο πίσω του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Laverty έδειχνε ιδιαίτερα δυνατός και ικανός να πάρει την πρώτη θέση, ωστόσο στο τέλος δεν είχε την κατάλληλη απάντηση στο γρήγορο γύρο του συναθλητή του.

 

Στην τρίτη θέση ο Sylvain Guintoli, με την Aprilia να κάνει το 1-2-3 και να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να υπερασπιστεί τον τίτλο στους κατασκευαστές. Πιο πίσω, ο Marco Melandri μ΄ έναν γρήγορο γύρο κατάφερε να αρπάξει την τέταρτη θέση από τον Giugliano, την ώρα που ο Sykes είναι αρκετά πίσω από τους αντιπάλους του, στην έκτη θέση, ωστόσο γνωρίζει ότι χρειάζεται δυο ένατες θέσεις στους αγώνες της Κυριακής για να πανηγυρίσει τον πρώτο του Τίτλο στα SBK!

 

Πολύ εντυπωσιακός - πάνω στην "παλιά" του Ducati 1098R - ήταν ο Lorenzo Lanzi, στη δεύτερή του μόλις παρουσία με την ομάδα της Mesaroli στο Πρωτάθλημα. Ο Ιταλός ήταν σχεδόν συνέχεια στους top-10 των ΕΔ1 και κατάφερε στο τέλος να ολοκληρώσει στην πολύ καλή έβδομη θέση, μπροστά μάλιστα από τις εργοστασιακές Ducati! Τον άθλο του πλησίασε και ο Broc Parkes - ο οποίος πήρε τη δέκατη θέση - με τον Αυστραλό να επιστρέφει στα SBK με Yamaha, με την οποία και αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

 

Πολύ καλή η παρουσία του Αυστραλού στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, ενώ να σημειώσουμε ότι η ομάδα του - Monster Energy YART Yamaha - σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθει ως μόνιμη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα των SBK το 2014. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Chaz Davies και Jules Cluzel. Οι Xavi Fores και Sylvain Barrier στην πρώτη τους παρουσία στο Πρωτάθλημα με Ducati και BMW αντίστοιχα, δεν τα πήγαν άσχημα. Ο Camier επιστρέφει από τραυματισμό και πήρε την 19η θέση, καταφέρνοντας να κάνει 14 γύρους. Τέλος, ο Loris Baz ήταν και αυτός να επιστρέψει, ωστόσο οι γιατροί δεν του έδωσαν το οκ μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε πριν την έναρξη των ΕΔ1.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Χαρούμενος αλλά...

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Όχι άλλο γκάζι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα