• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Twin Ring Motegi: Περιμένοντας τη βροχή
Ο καιρός προβληματίζει αναβάτες και ομάδες...
Νέα 24/04/2009 - 12:44
Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν το επόμενο διήμερο στην πίστα του Motegi είναι το θέμα που απασχολεί αναβάτες και ομάδες.

«Aπ' ότι φαίνεται θα βρέξει αύριο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσω την M1 του 2009 στο βρεγμένο. Η προκάτοχός της ήταν πολύ δυνατή στη βροχή, ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και γι' αυτήν. Είμαι περίεργος να δω επίσης και τα νέα λάστιχα που έχει ετοιμάσει η Bridgestone για το βρεγμένο καθώς δεν τα έχουμε δοκιμάσει ακόμα», σχολίασε ο Valentino Rossi.

Από την πλευρά του ο Jorge Lorenzo ήταν ευχαριστημένος από την απόδοσή του: «Συνήθως δυσκολευόμαστε στην αρχή του τριημέρου, αλλά σήμερα δεν συνέβη αυτό. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην πίστα αισθάνθηκα άνετα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και ελπίζω να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Είμαι περίεργος να δω πως θα τα πάμε σε περίπτωση βροχής».

Ευχαριστημένος από το γυρολόγιό του και την απόδοση της Ducati GP9 ήταν ο Casey Stoner ο οποίος πάντως προβληματίζεται από τον καιρό: «Πήγαμε πολύ καλά παρά τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε. Η μοτοσυκλέτα μας ήταν καλή, αλλά το θέμα είναι ο καιρός. Βρήκαμε κάποιες λύσεις για να βελτιώσουμε την πρόσφυση του πίσω μέρους και έχουμε κάποιες ιδέες πάνω στις οποίες θα δουλέψουμε».

Στην Repsol Honda τα πράγματα δεν είναι καλά καθώς ο ρυθμός των Dovizioso - Pedrosa είναι μακριά από τον ανταγωνισμό.

«Έχουμε κάνει λάθος στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Δεν είχα καλό γυρολόγιο και είναι κρίμα γιατί αύριο μάλλον θα βρέξει. Αν ο αγώνας είναι 'στεγνός' τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γιατί έχουμε πάρει λάθος δρόμο στο set-up», δήλωσε ο Pedrosa. Το εγχειρισμένο γόνατό του είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι στο Κατάρ, αλλά όπως λέει ο ίδιος «...πρέπει να κάτσω καλύτερα στη μοτοσυκλέτα».

Καλύτερος εκπρόσωπος της Honda στις σημερινές δοκιμές ήταν ο Andrea Dovizioso που σημείωσε τον έβδομο χρόνο. Και αυτός πάντως εμφανίστηκε απογοητευμένος από την απόδοση της RC212V: «το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσες λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας να φέρεις τα λάστιχά σου στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Πρέπει να προσαρμόσουμε τα ηλεκτρονικά μας συστήματα γιατί η μοτοσυκλέτα μας ήταν πολύ 'επιθετική' γι' αυτό και δεν μπόρεσα να κινηθώ πολύ γρήγορα. Ελπίζω αύριο να έχουμε στεγνό καιρό για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, αν και το πιθανότερο είναι να βρέξει».
Casey Stoner
Casey Stoner
Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo
Dani Pedrosa
Dani Pedrosa

 

Επόμενο άρθρο »

Twin Ring Motegi: H «απάντηση» του Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Twin Ring Motegi: Το «σπίτι» της Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα