• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Twin Ring Motegi: H «απάντηση» του Rossi
O Valentino Rossi σημεώσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθη την Παρασκευή στο Motegi...
Νέα 24/04/2009 - 17:44
«Ήταν ένα δύσκολο session αλλά είμαι χαρούμενος που βρέθηκα στην πρώτη θέση. Στο Κατάρ ήμουν συνέχεια δεύτερος και πραγματικά δεν μου αρέσει να είμαι δεύτερος. Η πρώτη θέση αποδεικνύει ότι σε αυτήν την πίστα είμαστε πολύ δυνατοί», ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο Valentino Rossi μετά την ολοκλήρωση της πρώτης -από τις δύο συνολικά που έχουν από φέτος στη διάθεσή τους οι αναβάτες των MotoGP- 45λεπτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθη την Παρασκευή στo Motegi.

Επτά μήνες πριν ο Doctor έφυγε νικητής και Πρωταθλητής από τη συγκεκριμένη πίστα. Τώρα επιστρέφει αποφασισμένος να «απαντήσει» στον μεγάλο του αντίπαλο Casey Stoner που νίκησε με χαρακτηριστική άνεση στο Κατάρ.

Στην τελευταία του προσπάθεια που έγινε σε νεκρό χρόνο ο Rossi σημείωσε 1'48.545, επίδοση που του χάρισε για 56 χιλιοστά του δευτερολέπτου την πρώτη θέση που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ο αναβάτης της Ducati Marlboro.

Ο Αυστραλός είχε το πάνω χέρι στην αρχή της διαδικασίας, αλλά στη συνέχεια ο κάτοχος της record pole -απλησίαστο μοιάζει το 1'45.543 που του χάρισε πέρσι την pole position- Jorge Lorenzo, πήρε τα ηνία. Ο Ισπανός έμεινε τελικά στην τρίτη θέση δείχνοντας πάντως έτοιμος να πιέσει τους Rossi - Stoner.

Πίσω του βρέθηκε ο Chris Vermeulen με την GSV-R της Rizla Suzuki που περιμένει τη βροχή για να μπορέσει να δείξει τις ξεχωριστές ικανότητές του οδηγώντας στο βρεγμένο.

Ακολούθησε ο Colin Edwards με τη την ΥΖR-M1 της Monster Yamaha Tech3, ενώ ο Loris Capirossi με τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο Motegi, συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

Ταχύτερος αναβάτης της Ηonda ήταν ο Andrea Dovizioso που βρέθηκε στην έβδομη θέση με τη διαφορά του όμως από την κορυφή να είναι στα 1.485 δευτερόλεπτα. Αξιοσημείωτη η επίδοση του Marco Melandri με την ZX-RR Ninja της Hayate Racing. Ο Ιταλός σημείωσε τον όγδοο χρόνο όντας μόλις 93 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Dovizioso. Tη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Toni Elias - James Toseland.

Εντυπωσιακή πτώση από high-siding είχε ο Mika Kallio χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Ο Φινλανδός που φέτος κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία οδηγώντας για λογαριασμό της Pramac Racing επέστρεψε στις δοκιμές λίγα λεπτά πριν το τέλος κλείνοντας την πρώτη περίοδο των δοκιμών στην 17η θέση.

Η διαδικασία διεξήχθη υπό έντονη συννεφιά με τη θερμοκρασία αέρα να είναι στους 10 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος να αγγίζει τους 23. Στο 51% ήταν το ποσοστό υγρασίας. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων πάντως κάνουν λόγω για βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

«Αν βρέξει θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσω την M1 του 2009 στο βρεγμένο. Η προκάτοχός της ήταν πολύ δυνατή στη βροχή, ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και γι' αυτήν. Είμαι περίεργος να δω επίσης και τα νέα λάστιχα που έχει ετοιμάσει η Bridgestone για το βρεγμένο καθώς δεν τα έχουμε δοκιμάσει ακόμα», είπε ο Rossi.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενο άρθρο »

MD600: Το όπλο της Moriwaki για τη Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Twin Ring Motegi: Περιμένοντας τη βροχή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα