• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ενδιαφέροντα στατιστικά ενόψει Motegi
Ο Capirossi έχει τις περισσότερες νίκες στο ιαπωνικό σιρκουί...
Νέα 23/04/2009 - 08:00
Επτά παρουσίες στο πόντιουμ μετράει στο Motegi o Valentino Rossi αγωνιζόμενος στην κορυφαία κατηγορία.

O Doctor έχει φύγει νικητής δύο φορές, το 2001 και το 2008. Πέρσι μάλιστα με τη νίκη που πήρε εξασφάλισε και μαθηματικά το όγδοο Πρωτάθλημα της καριέρας του, το έκτο στη μεγάλη κατηγορία.

Από την άλλη, ο Casey Stoner δεν έχει νικήσει ποτέ αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στο Motegi. Καλύτερος τερματισμός του, η δεύτερη θέση που πήρε στον περσινό αγώνα. Αυτή μάλιστα ήταν και η μοναδική του παρουσία στο βάθρο στη συγκεκριμένη πίστα.

Τις περισσότερες επιτυχίες στο Motegi τις έχει ο Loris Capirossi που μετράει συνολικά πέντε παρουσίες στο βάθρο και τρεις συνεχόμενες νίκες τις οποίες πέτυχε το διάστημα 2005-2007 όταν και αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ducati. Μετά την πτώση που είχε στο Κατάρ, ο Capirex θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος σε μια πίστα που του ...ταιριάζει και στην οποία έχει καλή παράδοση.

Σε αντίθεση με τον Capirossi, ο έτερος αναβάτης της Rizla Suzuki, o Chris Vermeulen ακούει Motegi και τρέχει να ...κρυφτεί. Ο Αυστραλός δεν έχει τερματίσει ποτέ μέσα στη δεκάδα. To 2006 και το 2007 τερμάτισε 11ος, ενώ το 2008 εγκατέλειψε.

Και για τον Jorge Lorenzo πάντως η πίστα του Motegi δεν ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις. Μόλις μια φορά κατάφερε να ανέβει στο πόντιουμ (3ος) ο νεαρός Ισπανός και αυτή ήταν το 2006 όταν ακόμα αγωνιζόταν στα 250cc. Πέρσι ξεκίνησε από την pole position αλλά τερμάτισε τέταρτος.

Σαφώς καλύτερα είναι τα πράγματα για τον Dani Pedrosa που μετράει συνολικά έξι παρουσίες στο βάθρο στο Motegi: Τέσσερις στα 125cc (συμπεριλαμβανομένης και της νίκης που πήρε το 2002), μία στα 250cc (η νίκη που πήρε το 2004) και μία στα MotoGP (στον περσινό αγώνα που τερμάτισε τρίτος).

Επόμενο άρθρο »

Twin Ring Motegi: H «απάντηση» του Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Δηλώσεις από το Motegi

Χορηγοί