• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δηλώσεις από το Motegi
Λίγες ώρες πριν τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ας δούμε τι λένε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές...
Νέα 23/04/2009 - 17:52
Το θέμα που κυριαρχεί στο paddock του Motegi είναι η διαφαινόμενη αύξηση της διάρκειας των ελεύθερων και κατατακτήριων δοκιμών από τα 45 λεπτά στη μία ώρα.

Όλοι οι αναβάτες βλέπουν με καλό μάτι την αλλαγή αυτή καθώς θα έχουν περισσότερο χρόνο για να ρυθμίσουν τις μοτοσυκλέτες τους και να αποφασίσουν ποια από τις διαθέσιμες γόμες της Bridgestone θα χρησιμοποιήσουν στον αγώνα.

Ο Nicky Hayden έχει ένα επιπλέον λόγο για να θέλει αυτήν την αλλαγή καθώς όπως είπε «...θα έχω περισσότερο χρόνο για να συζητώ με τους μηχανικούς και τους τεχνικούς της ομάδας. Για μας η διαφορετική γλώσσα είναι ένα πρόβλημα και το γεγονός ότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας για να συζητάμε για τις ρυθμίσεις και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν θα μας βοηθήσει πολύ».

Από κει και πέρα, ο Valentino Rossi αναφέρθηκε και στον κανονισμό που θα ισχύσει από του χρόνου και σύμφωνα με τον οποίο θα καταργηθεί η εφεδρική μοτοσυκλέτα, λέγοντας πως μια τέτοια απόφαση εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Κατά τα άλλα, αναφερόμενος στον αγώνα του Motegi, ο Doctor είπε: «Δεν είναι από τις αγαπημένες μου πίστες, ωστόσο έχουμε ευχάριστες αναμνήσεις από την τελευταία μας επίσκεψη, πριν από λίγους μήνες. Η τελευταία φορά ήταν τόσο ωραία, όχι μόνο λόγω του Πρωταθλήματος, αλλά και του αγώνα που ήταν εξαιρετικός. Θυμάμαι πως είχα δυσκολευτεί στις δοκιμές, αλλά στον αγώνα κινήθηκε σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Θα δουλέψουμε από την Παρασκευή για να κατανοήσουμε την πίστα, γιατί οι θερμοκρασίες θα είναι διαφορετικές σε σχέση με την τελευταία μας επίσκεψη. Επιπλέον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής για το Σαββατοκύριακο»

Από την πλευρά του ο Casey Stoner δήλωσε: «Δεν έχουμε δοκιμάσει τα νέα λάστιχα εδώ, οπότε θα πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Νομίζω ότι η Bridgestone θα κάνει καλή δουλειά στην έδρα της. Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που δουλεύει η μοτοσικλέτα μας, αλλά τώρα να βεβαιωθούμε ότι ταιριάζει στα χαρακτηριστικά  της πίστας με τα νέα ελαστικά. Αυτή είναι η πραγματική έναρξη της σεζόν, όπου το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχήσει.

Ο Dani Pedrosa που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το Κατάρ τόνισε: «Αυτή είναι μια πίστα όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες πάω αρκετά καλά και θα προσπαθήσω να πάω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά πάνω στις ρυθμίσεις γιατί οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ πιθανό να είναι μικτές. Φυσικά και θέλω να ανέβω στο βάθρο ξανά αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει»

Ο Loris Capirossi έχει καλή παράδοση στη συγκεκριμένη πίστα έχοντας στο ενεργητικό του τρεις συνεχόμενες νίκες με την Ducati. «Θα είναι δύσκολο να πάρω ακόμα μια νίκη, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορώ να κάνω έναν πολύ καλό αγώνα. Η μοτοσυκλέτα μας έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με πέρσι και πιστεύω ότι μπορώ να πάρω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα εδώ», είπε ο Capirex.

Επόμενο άρθρο »

Ενδιαφέροντα στατιστικά ενόψει Motegi

« Προηγούμενο άρθρο

Mια δεκαετία στα Ράλι ονειρεύεται ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA