• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno Αγώνας: Super Marquez!
Φοβερό 1-2 της Honda, απογοήτευσαν οι Yamaha
Νέα 25/08/2013 - 16:24

Ο πανίσχυρος Marc Marquez κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του στο βαθμολογικό πίνακα, πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη επί των δυο κύριων αντιπάλων του, Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo, στο σημερινό αγώνα στο Brno της Τσεχίας. Ο μικρός, που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην κατηγορία, παραμένει εντός στόχου - όσο και αν δεν το παραδεχόταν στην αρχή της χρονιάς - να στεφθεί δηλαδή Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην παρθενική του παρουσία στο MotoGP!

 

Ο Marc έδωσε ωραία και σκληρή μάχη με τον Jorge Lorenzo και την Yamaha του, για να καταφέρει να επικρατήσει οριστικά του αντιπάλου του, αφού προηγουμένως οι δυο τους άλλαζαν θέσεις. Πιο πίσω παραμόνευε ο Dani Pedrosa, ο οποίος κατάφερε να αρπάξει τη δεύτερη θέση από τον Lorenzo, όταν ο τελευταίος άρχισε να χάνει στο τέλος του αγώνα.

 

Ο βετεράνος της Repsol, αφού ξεπέρασε τον Jorge, άρχισε να κυνηγά τον νεαρό ομόσταυλό του, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά του από το μισό δευτερόλεπτο, στα 0.313! Ο Marquez λοιπόν πήρε την πέμπτη του νίκη φέτος και τέταρτη συνεχόμενη μετά τους γύρους σε Sachsenring, Laguna Seca και Indianapolis! "Ήξερα ότι στο τέλος θα ήμουν πιο δυνατός και παρέμεινα πίσω τους, σχεδόν αθόρυβα...", θα αποκάλυπτε την - πετυχημένη - τακτική του ο Marquez.

 

Στην εκκίνηση του αγώνα, είδαμε έναν εκρηκτικό Lorenzo να ξεκινά ταχύτατος από τη δεύτερη σειρά και να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα, με τον Marquez να περνά δεύτερος και τον Pedrosa να ακολουθεί τους συμπατριώτες του από πίσω. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε εξαιρετικό ρυθμό στην αρχή και άνοιξε τη διαφορά του από τις δυο Honda, με τον Crutchlow να μένει κάπως πίσω - τέταρτος, ενώ είχε ξεκινήσει από την pole - και τους Bautista και Rossi να ακολουθούν.

 

Στον πέμπτο γύρο, ο Bradley Smith - έχοντας κάνει ένα πολύ καλό Σ/Κ στην Τσεχία - δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση, την ώρα που οι τρεις μπροστά είχαν ξεφύγει από το γκρουπ πίσω τους, με τον Marquez να ροκανίζει μεθοδικά τη διαφορά του από τον αναβάτη της Yamaha. Η ατυχία "χτύπησε" την πόρτα και του Cal Crutchlow, ο οποίος έχοντας αφήσει μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον Bautista και τον Rossi, φάνηκε να διπλώνει το μπροστινό του. Ο Βρετανός κατάφερε να ξαναμπεί στον αγώνα και μάλιστα είχε ίδιο γυρολόγιο με αυτό των Bautista και Rossi στην τέταρτη θέση. Από τελευταίος που έμεινε, ο Βρετανός κατάφερε να ολοκληρώσει 17ος.

 

Πίσω από τους Bautista και Rossi, ο Bradl έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην έκτη θέση. Γύρω στα μισά του αγώνα, φάνηκε ότι οι λίγες ψιχάλες θα εξελίσσονταν σε βροχή, ωστόσο κανείς από τους αναβάτες δεν ήταν διατεθειμένος να επιστρέψει στα pits. Εφτά γύρους πριν το τέλος, ο Marquez εξαπέλυσε την πρώτη του επίθεση στον Lorenzo - στην τρίτη στροφή - ωστόσο ο Jorge είχε άμεση την απάντησή του, κρατώντας με ωραίο τρόπο την εσωτερική (στην επόμενη δεξιά) και παίρνοντας και πάλι κεφάλι στον αγώνα.

 

Στη συνέχεια, ο ενθουσιώδης Marquez δοκίμασε εκ νέου και με μια ωραία κίνηση στα φρένα - στο τέλος του ίδιου γύρου, στην 11η στροφή - πήρε και πάλι το προβάδισμα από τον συμπατριώτη του! Ο Lorenzo ωστόσο - νιώθοντας καλύτερα μετά το διπλό τραυματισμό του - δεν παρέδωσε τα όπλα και μονομάχησε με όσες δυνάμεις είχε! Στην τελευταία σικέιν ο Ισπανός της Yamaha ξαναπέρασε μπροστά! Η μάχη μεταξύ τους ήταν πραγματικά πολύ ωραία! Η οριστική αντεπίθεση του Marquez ήρθε στην τρίτη στροφή του επόμενου γύρου, με τον 20χρονο αναβάτη να περνάει οριστικά μπροστά, με το ρυθμό του Lorenzo να πέφτει και τον Pedrosa να τον πλησιάζει απειλητικά.

 

Ο Dani κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του - απογοητευτικού στο τέλος - Lorenzo, για να ανέβει αυτός στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. "Προσπάθησα από νωρίς να περάσω τον Marquez, αλλά φρέναρε αργά. Στο τέλος άργησα να προσπεράσω τον Lorenzo... θα είχα οπωσδήποτε καλύτερη τύχη αν είχα περάσει πιο γρήγορα τον Jorge!", παραδέχτηκε ο Pedrosa, ο οποίος έμεινε τρία δέκατα περίπου πίσω από τον Marquez. Ο τρίτος του βάθρου ήταν πάρα πολύ απογοητευμένος... "Δεν έχω να πω πολλά.... ξεκινήσαμε δυνατά και οδηγούσαμε την κούρσα, αλλά στο τέλος έχασα δυο θέσεις που δεν είναι και ό, τι καλύτερο. Έδωσα το maximum των δυνάμεών μου...", δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος στη συνέχεια συνεχάρη τον νικητή του αγώνα. Το γεγονός ότι σε μια πίστα που θεωρητικά ανήκει στις Yamaha, οι Honda έκαναν το 1-2, δείχνει να ανησυχεί τόσο τους υπευθύνους της εταιρείας, όσο και τους αναβάτες της ομάδας. Ίσως εν τέλει, δούμε γρηγορότερα το νέο seamless κιβώτιο της Yamaha, καθώς τα περιθώρια για να υπερασπιστεί τον Τίτλο του ο Jorge, στενεύουν επικίνδυνα!

 

Πίσω από τους τρεις πρώτους, οι Bautista και Rossi έδιναν τη δική τους μάχη για την τέταρτη θέση, με τον Bradl να τους ακολουθεί και το δίδυμο της Ducati να αναλώνεται για πολλοστή φορά σ' έναν εμφύλιο πόλεμο, χαμηλά στις θέσεις της κατάταξης. Σε αντίθεση με τον ομόσταυλό του, ο Valentino Rossi - όπως και στον προηγούμενο αγώνα στην Indianapolis - είχε καλύτερο ρυθμό στο τέλος, ανεβάζοντας την απόδοσή του και ξεπερνώντας το εμπόδιο του Bautista, πήρε την τέταρτη θέση αλλά με διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον ταχύτατο Marquez...

 

Ο Bradl δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση, με τον Dovizioso να επικρατεί του ομόσταυλού του και να τερματίζει έβδομος. Μοναχικό αγώνα στην ένατη θέση έκανε και ο Iannone, με τον Espargaro να αναδεικνύεται η καλύτερη CRT, αφήνοντας πίσω του τον Colin Edwards πάνω από ένα δευτερόλεπτο.

 

Δείτε την τελική κατάταξη στο πρώτο αρχείο και τη βαθμολογία, όπως διαμορφώθηκε μετά τον αγώνα στο Brno, στο δεύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Αγώνας: Ο Salom τη νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Brno: Θρίαμβος Kallio!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα