• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 Brno: Θρίαμβος Kallio!
Πρώτη νίκη για τον Φιλανδό, μείωσε τη διαφορά ο Espargaro
Νέα 25/08/2013 - 13:59

Ο Mika Kallio πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη στον αγώνα της Moto2, που ξεκίνησε πρώτος στην πίστα του Brno! Η νίκη αυτή, πρώτη για τον Φιλανδό, ήρθε σ' έναν πολύ συναρπαστικό και δραματικό αγώνα. Στο βάθρο μαζί του οι Nakagami και Luthi, με τον Espargaro να τερματίζει τέταρτος και να μειώνει τη διαφορά του στο βαθμολογικό πίνακα από τον Scott Redding (8ος).

 

Η διαφαινόμενη βροχή δεν επηρέασε τον πρώτο αγώνα του εντέκατου γύρου Πρωταθλήματος στην Τσεχία, με τον Kallio να παίρνει θέση στη δεύτερη σειρά του grid της Moto2. Ο Φιλανδός έκανε πολύ καλή εκκίνηση και μεταπήδησε στη δεύτερη θέση, την ώρα που είχαμε την πρώτη πτώση με πρωταγωνιστή τον Julian Simon.

 

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίστηκε στην τιτάνια μάχη για την πρώτη θέση, με σκληρές μάχες ανάμεσα στους Luthi, Terol, Nakagami και Kallio. Στον τέταρτο γύρο ο τελευταίος άρπαξε την πρώτη θέση, η οποία έμελε να αλλάξει χέρια αρκετές φορές, για να φτάσουμε στο τέλος - ίσως στο σημείο κλειδί για τη νίκη του Φιλανδού - όταν ο Kallio κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά μισού δευτερολέπτου από τους διώκτες του.

 

Η νίκη δεν θα ξέφευγε από τον αναβάτη της Marc VDS, τη χαρά της οποίας είχε γευτεί πριν από πέντε χρόνια, στον αγώνα του DoningtonPark (250cc).

 

Η άλλη μεγάλη μάχη της ημέρας, ήταν αυτή μεταξύ των διεκδικητών PolEspargaro και Scott Redding. Το γεγονός από μόνο του λειτουργεί υπέρ του Βρετανού αναβάτη, ο οποίος αν και από την 13η θέση του grid, βρέθηκε να παλεύει για την πέμπτη θέση με τον Ισπανό συναθλητή του! Στον ένατο γύρο ο Redding πέρασε μπροστά από τον Espargaro, ωστόσο στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις των πίσω του, ολοκληρώνοντας στην όγδοη θέση και βλέποντας τον αντίπαλό του να νικά τον Zarco στον τελευταίο γύρο και να πλασαρίζεται τέταρτος.

 

Δραματικός ο αγώνας, καθώς οκτώ αναβάτες δεν κατάφεραν να τερματίσουν, ανάμεσά τους και ο Sandro Cortese - Πρωταθλητής Moto3 - ο οποίος είχε πολλές ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα, μετά την πέμπτη του θέση στις κατατακτήριες. Πέντε γύρους πριν το τέλος, είχαμε μια αξιοσημείωτη πτώση τριών αναβατών, με τους πρωταγωνιστές της - Mike di Meglio, Alberto Moncayo και Marcel Schrotter - να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία τους.

 

Μετά τον αγώνα της Moto2, ο Espargaro πλησίασε στους 21 βαθμούς τον Redding, με εφτά αγώνες να απομένουν για το τέλος, ενώ ο θριαμβευτής Kallio κέρδισε μια θέση, ανεβαίνοντας στην τέταρτη.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους στο πρώτο συνοδευτικό αρχείο και τη βαθμολογία στο δεύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Brno Αγώνας: Super Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Ζέσταμα: Πρώτος o Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα