• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Αγώνας: Ο Salom τη νίκη!
Η υπομονή του Ισπανού ανταμείφθηκε!
Νέα 25/08/2013 - 17:25

Επιστροφή στις νίκες για τον Luis Salom, με τον Ισπανό πρωτοπόρο της βαθμολογίας να κατακτά την πέμπτη του φετινή νίκη στο Πρωτάθλημα της Moto3! Στο βάθρο μαζί του οι Maverick Vinales και Jonas Folger.

 

Στην αρχή του αγώνα, ο Alex Rins ξεκίνησε δυνατά από την pole position, με τις δυνατές μάχες για την πρώτη θέση να συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα! Ο Maverick Vinales - λίγο αργότερα - θα άρπαζε την πρώτη θέση, προτού τον περάσει ο Salom στην τρίτη στροφή! Στο μπροστινό γκρουπ και οι Alex Marquez - Jonas Folger.

 

Στον τελευταίο γύρο είχαμε το δίδυμο της Estrella Galicia (Rins-Marquez) να προηγούνται και να δείχνουν ότι θα είχαμε επανάληψη του αποτελέσματος του προηγούμενου γύρου στην Indy! Ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον Salom, ο οποίος έχει - δικαίως - τη φήμη του έξυπνου αναβάτη! Ο Ισπανός έκανε υπομονή και την κατάλληλη στιγμή, με δυο καλά υπολογισμένες κινήσεις, πέρασε τους αντιπάλους του και πήρε την πρώτη θέση! Οι δυο ομόσταυλοι θα εμπλέκονταν στη μεταξύ τους μάχη και δεν θα κατάφερναν να ξεφύγουν από τις επιθετικές διαθέσεις τόσο του Maverick Vinales, όσο και του Jonas Folger που ανέβηκαν στο τσέχικο βάθρο.

 

Ο πραγματικά εντυπωσιακός Salom (έκανε τον ταχύτερό του γύρο στο τέλος, πιέζοντας τη μοτοσυκλέτα του χωρίς να δείχνει να επηρεάζεται από τον πόνο στο πόδι του) κατέκτησε την πρώτη του νίκη στην πίστα του Brno, διασχίζοντας τη γραμμή τερματισμού μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Vinales, τον οποίο και άφησε 14 βαθμούς πίσω του στη βαθμολογία! Ο Vinales πάντως, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ο μοναδικός αναβάτης που καταφέρνει να πάρει 10 βάθρα στους 10 πρώτους αγώνες μιας χρονιάς!

 

Ο Folger πήρε το δεύτερο φετινό του βάθρο στο Brno, εκεί όπου πέρυσι είχε επικρατήσει στον αγώνα. Ο Jack Miller δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει όπως θα ήθελε στον απαιτητικό αγώνα, μένοντας έβδομος, ενώ μάλλον απογοητευτική ήταν και η παρουσία του Θανάση Σίσση, ο οποίος αν και ξεκίνησε από την όγδοη θέση δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους μπροστά κι έμεινε 14ος, προσθέτοντας δυο βαθμούς στο ενεργητικό του για να παραμείνει στο top-10 της βαθμολογίας της Moto3.

 

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στο πρώτο αρχείο και τη βαθμολογία της κατηγορίας στο δεύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Brno: Paddock Girls

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Αγώνας: Super Marquez!

Χορηγοί