• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Η συνέντευξη τύπου
Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές
Νέα 22/08/2013 - 23:26

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και νικητής στα τρία τελευταία GP, Marc Marquez, πήρε πρώτος το λόγο και παρά την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αποκάλυψε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του φαβορί αυτό το Σ/Κ. «Όλα δείχνουν ότι η Yamaha θα είναι δυνατή εδώ, μιας κι έχουν κάνει ήδη ένα τεστ, με τον Jorge να δείχνει δυνατός. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε. Απομένουν πολλοί βαθμοί ακόμα στο Πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά του!»

 

Το ρόλο του φαβορί αποποιήθηκε ο Jorge Lorenzo, ο οποίος πιστεύει ότι και πάλι οι Honda θα είναι πολύ δυνατές. «Δεν είναι τόσο απλό, δεν νομίζω ότι εμείς είμαστε το φαβορί σε οποιονδήποτε αγώνα, ωστόσο θεωρώ ότι αυτή η πίστα θα είναι καλή για το στυλ και την Yamaha μου. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα! Θα το προσπαθήσουμε».

 

Από την πλευρά του, ο Valentino Rossi ελπίζει να ξεκινήσει αυτό το Σ/Κ πολύ καλύτερα από το προηγούμενο στην Αμερική. "Πρέπει να τα πάμε καλύτερα στα ελεύθερα και χρονομετρημένα, ώστε να ξεκινάμε πιο μπροστά στο grid και να είμαστε καλύτεροι στον αγώνα. Στα χαρτιά η πίστα εδώ είναι καλή για την Μ1, αλλά οι Honda - και ειδικά ο Marc - είναι πολύ δυνατές και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε κοντά του".

 

Παράλληλα, μίλησε και για τις μνήμες του από την πίστα του Brno, όπου και πήρε την πρώτη του νίκη, το 1996! "Ήταν πριν πάρα πολύ καιρό! Αλλά είμαι υπερήφανος που είμαι ακόμα εδώ και είμαι στην κορυφή. Είναι κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο, διότι στην καριέρα ενός αναβάτη η πρώτη νίκη του στο Παγκόσμιο και η πρώτη του pole, είναι πάντα κάτι το φανταστικό!"

 

Παρών στη συνέντευξη τύπου και ο Nicky Hayden, ο οποίος απέφυγε να μιλήσει για το μέλλον του, ενώ τόνισε ότι θεωρεί την τσεχική πίστα καλύτερη για τη Ducati του, σε σχέση με την αντίστοιχη στην Indianapolis. "Δεν ήμουν στο Brno πέρυσι (σ.σ. εξαιτίας τραυματισμού) αλλά ελπίζω να τα πάμε καλύτερα με τις μεγάλες ευθείες... αλλά αυτό θα σκέφτονται και οι περισσότεροι! Το Brno είναι μια πίστα που μ' αρέσει πολύ κι ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί απ' ότι την περασμένη εβδομάδα".

 

"Πραγματικά δεν έχω τίποτα νεότερο", σχολίασε για το μέλλον του. "Δεν ξέρω τίποτα ακόμα, αλλά όλα δείχνουν πολύ πιο συναρπαστικά απ' ότι πριν ένα μήνα, με πολλές επιλογές που με κάνουν να σκέφτομαι το μέλλον! Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πάρω τις αποφάσεις μου".

 

Ο Abraham αναρρώνει ακόμα από τη σφοδρή του πτώση το περασμένο Σ/Κ - που του στέρησε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στον αγώνα - κι ελπίζει ότι θα τα πάει καλά μπροστά στους συμπατριώτες του. "Ο ώμος μου έχει σχεδόν εξαρθρωθεί και πονάει πολύ, αλλά έχουμε πάρει την απόφασή μας και θέλουμε οπωσδήποτε να αγωνιστούμε την Κυριακή. Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνω ένεση, κάτι που δεν το θέλω, αλλά ίσως είναι απαραίτητο"

 

Τέλος, ο Luis Salom, πρωτοπόρος της βαθμολογίας της μεσαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, θα σφίξει τα δόντια στην Τσεχία (τραυματίστηκε στην Indy) για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση. "Στον περασμένο αγώνα υπήρχαν στιγμές που δεν ένιωθα το πόδι μου και γι' αυτό κάποιες φορές έβαζα νεκρά! Χτες πήγα για ακτινογραφίες στο νοσοκομείο κι έδειξαν ότι το πόδι μου έχει σπάσει. Τώρα δεν πονάει πολύ κι ελπίζω το ίδιο και αύριο, ώστε να πάω από την αρχή γρήγορα, χωρίς να σκέφτομαι το πόδι μου!"

 

Επόμενο άρθρο »

Brno Moto3: Ο Vinales μπροστά στις ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Αλλαγές στους κανονισμούς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα