• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν μου έχει ξανασυμβεί!
Πρώτη φορά στην καριέρα μου τόσο μεγάλη πτώση ελαστικού!
Νέα 19/08/2013 - 10:39

Ο Jorge Lorenzo δήλωνε ικανοποιημένος, μετά το τέλος του χτεσινού αγώνα, για την επιστροφή του στα βάθρο, ωστόσο τόνισε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι έχασε τη μάχη της δεύτερης θέσης από τον Dani Pedrosa, στα τελευταία λεπτά.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος δεν είναι ακόμα έτοιμος 100% μετά τα δυο χειρουργεία στη σπασμένη του κλείδα - έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για 12 γύρους, όταν ο Marquez έκανε την επίθεση του και τον άφησε στη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα παρέμεινε δεύτερος, ώσπου το πίσω ελαστικό του χειροτέρεψε τόσο πολύ, που δεν του άφησε περιθώρια να αποκρούσει τον επιθετικό Pedrosa.

 

"Θεωρώ ότι παίξαμε τα χαρτιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διότι δεν ήμουν πραγματικά καλός. Έκανα καλή αρχή και ήμουν γρήγορος, κάτι που με εξέπληξε κι εμένα. Μετά όμως ο Marc ήταν ολοένα και πιο γρήγορος και τα ελαστικά άρχισαν να φθείρονται και ήταν δύσκολο να κρατήσω ένα σταθερό ρυθμό", δήλωσε ο Jorge, ο οποίος φοβούμενος μια ενδεχόμενη πτώση αποφάσισε να οδηγήσει πιο προσεχτικά στο τέλος και να περιοριστεί στην τρίτη θέση.

 

"Ήλπιζα να τερματίσω στη δεύτερη θέση και όχι τόσο μακριά από τον Marquez... αλλά ξαφνικά το πίσω ελαστικό μου άρχισε να φθίνει επικίνδυνα, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου στη μεγάλη κατηγορία! Έτσι δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τη δεύτερη θέση και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να τερματίσω και να μην πέσω... να πάρω τους βαθμούς", πρόσθεσε ο αναβάτης της Yamaha που ξαναβρέθηκε στο βάθρο μετά από δυο μήνες σχεδόν, με τελευταία φορά στο γύρο της Καταλονίας.

 

"Είμαι χαρούμενος που βρέθηκα και πάλι στο βάθρο, σε μια πίστα που δεν είναι καλή για εμάς. Δεν νιώθω τέλεια. Νιώθω πιο κουρασμένος από άλλες φορές, διότι δεν προπονήθηκα καλά τους τελευταίους δυο μήνες, εξαιτίας των τραυματισμών μου. Ήμουν κουρασμένος προς το τέλος του αγώνα και πονούσα σε κάποια σημεία φρεναρίσματος. Από αυτό το σημείο κι εξής, θεωρώ ότι θα είμαστε συνεχώς καλύτεροι!"

 

Τρίτος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, με 35 βαθμούς διαφορά από τον Marquez, ο Jorge ελπίζει σε καινούργια εξαρτήματα που θα του επιτρέψουν να παλέψει με τις Honda. "Πρέπει να πιέσουμε τώρα, να πάρουμε ίσως κάποια νέα εξαρτήματα για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Τώρα είναι δύσκολο να παλέψω με τις δυο Honda". Έχοντας αυτό κατά νου, ο Lorenzo ίσως να ελπίζει ότι το νέο seamless κιβώτιο της εταιρείας θα είναι έτοιμο και στη διάθεσή του. "Δεν νομίζω ότι οι βαθμοί παίζουν τόσο ρόλο στην απόφαση της Yamaha, αλλά ελπίζω να το έχω για τον αγώνα στο Brno".

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Κάλυψα τη γραμμή...

« Προηγούμενο άρθρο

Hayden-Dovi για τη σύγκρουση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα