• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παραδέχτηκε το λάθος του ο Dovi
Hayden: Είναι προφανές ότι οδηγάει πολύ επιθετικά
Νέα 22/07/2013 - 17:37

Σ' ένα σημείο του χτεσινού αγώνα, οι δυο αναβάτες της Ducati παραλίγο να έπεφταν, στη μάχη που έδιναν μεταξύ τους για την όγδοη θέση. Με λίγους γύρους να απομένουν για το τέλος, οι δυο τους ακούμπησαν στη γραμμή τερματισμού/εκκίνησης, με τον Dovizioso να ακουμπά τη μοτοσυκλέτα του Hayden και να καταστρέφει τη μανέτα του συμπλέκτη του, καθώς οι δυο τους είχαν την ίδια γραμμή, στην έξοδο της τελευταίας στροφής.

 

"Πήγαινε γρήγορα, αλλά ήμουν ταχύτερος σε κάποια σημεία και του έκανα μια καθαρή κίνηση. Μετά όμως στην ευθεία, ήμουν από μέσα και με βρήκε στο τιμόνι", τόνισε ο Αμερικανός. "Όλοι είπαν ότι από μακριά φάνηκε πολύ κοντά, αλλά αν έδειχνε έτσι... τότε το ένιωθες δυο φορές πιο κοντά στην πραγματικότητα! Κατάφερα και το έσωσα, αλλά στη δεύτερη στροφή δεν μπορούσα να κατεβάσω ταχύτητα και την πήρα με τετάρτη και ο Dovi με πέρασε και έφτιαξε μια μικρή διαφορά".

 

"Έβαλα το συμπλέκτη στη θέση του, αλλά δεν ήταν το ίδιο από εκείνο το σημείο και μετά..." Το περιστατικό αυτό απασχόλησε αρκετούς στο paddock της Laguna, με τον Dovizioso να παραδέχεται ότι ήταν δικό του το λάθος. "Πίεσα για 30 γύρους, αλλά το ενδιαφέρον σημείο ήταν όταν χτυπήσαμε στους τελευταίους γύρους", τόνισε ο Ιταλός. "Ήταν 60-40 δικό μου το λάθος. Εκείνη τη στιγμή, αν προσέξετε, εγώ και ο Nicky είχαμε σηκωμένο το μπροστινό τροχό κι εγώ αποφάσισα να πάω δεξιά και να πιάσω την αγωνιστική γραμμή, ενώ ο Nicky ήταν λίγο πιο αριστερά. Με το μπροστινό σηκωμένο, χτυπήσαμε... Δεν είναι καλό και μακάρι να μην συμβαίνουν αυτά, αλλά δεν έγινε ηθελημένα".

 

Ο Hayden στη συνέχεια, το χαρακτήρισε "περιστατικό αγώνα", χωρίς όμως να κρύψει το γεγονός ότι θα αλλάξει και ο ίδιος την προσέγγισή του στους επόμενους αγώνες. "Είναι προφανές ότι οδηγάει πολύ επιθετικά κι έτσι πρέπει να προετοιμαστώ γι' αυτό στο μέλλον", υπογράμμισε και συνέχισε: "Γνωρίζαμε ότι αυτό το Σ/Κ τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Μετά από μερικούς γύρους υπερθέρμανα τα πίσω φρένα κι έπρεπε να τα αφήσω να κρυώσουν για ένα γύρο. Μετά έχασα την αίσθηση που είχα πριν και οι μπροστά ξέφυγαν. Πήραμε το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα μας κι ελπίζω ότι στο διάλειμμα η Ducati θα κάνει δουλειά και θα είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο μισό της σεζόν".

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Προέχει η ανάρρωση!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Αυτό που έκανα ήταν απίστευτο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα