• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
USA ΕΔ2: Super Marquez!
Ταχύτερος όλων στο ντεμπούτο του στη Laguna!
Νέα 20/07/2013 - 02:07

Ο νεοφερμένος στη μεγάλη κατηγορία Marc Marquez, με το εντυπωσιακό του στυλ και την απίστευτη προσαρμογή του στις απαιτήσεις κάθε πίστας, κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα δοκιμών στην πίστα της Laguna Seca!

 

Αυτή είναι η μοναδική πίστα του ημερολογίου, στην οποία δεν έχει ξαναβρεθεί ο 20χρονος αναβάτης της Repsol Honda, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει μια τρίτη θέση το πρωί - ώρα Αμερικής - στα πρώτα ελεύθερα και να είναι άπιαστος το απόγευμα, στα δεύτερα! Ο Stefan Bradl πλησίασε λίγο το χρόνο του Ισπανού, με τον Andrea Dovizioso να δείχνει πολύ καλά στοιχεία με το νέο πλαίσιο της Ducati και να καταφέρνει στα τελευταία λεπτά να σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση! Πιο πίσω, τέταρτος, ο Valentino Rossi, με τους τέσσερεις πρώτους να τους καλύπτει μια διαφορά μόλις στο 0.306δ!

 

Ενδεικτικό του υψηλού ανταγωνισμού, είναι το γεγονός ότι οι πρώτο δέκα "γύριζαν" στο ίδιο δευτερόλεπτο, την ώρα που το κρύο πρωινό είχε διαδεχτεί ο ήλιος, κάτι που βοήθησε στο να γίνουν καλύτεροι χρόνοι. Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη των δεύτερων ελεύθερων και ο Cal Crutchlow κατάφερε να κατεβάσει τον καλύτερό του χρόνο από το πρωί (1:22.757δ). Στη συνέχεια αρκετοί φόρεσαν το σκληρό ελαστικό - ανάμεσά τους και ο Rossi - με τον Ιταλό εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να περνάει στην πρώτη θέση της κατάταξης.

 

Ο Ιταλός, ο οποίος έχει να θυμάται τη μια και μοναδική του νίκη στη Laguna πίσω στο 2008, διατηρήθηκε στην κορυφή μέχρι τα μισά της διαδικασίας, όταν ο Marc Marquez κατέβασε χρόνο και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση. Ο καταπληκτικός μικρός του HRC ήταν κοντά στο 1:21δ όταν η διαδικασία διακόπηκε εξαιτίας πτώσης του Blake Young. Ο Αμερικανός αναβάτης - έκτακτη συμμετοχή - ήταν καλά στην υγεία του, ωστόσο η μοτοσυκλέτα του είχε διαρροή λαδιού στην άσφαλτο.

 

Μετά από αρκετή ώρα η διαδικασία συνεχίστηκε, ωστόσο κανείς δεν κατάφερε να κερδίσει το 1:22.040δ του Marquez. Ο Stefan Bradl πήρε μια εξαιρετική δεύτερη θέση, με τον Dovizioso να ακολουθεί, μπροστά από τους Rossi και Crutchlow. Οι πέντε πρώτοι είχαν μεταξύ τους διαφορά στο 0.417δ. Αν το Σαββατιάτικο πρωινό στην Αμερική, αποδειχθεί το ίδιο κρύο με το αντίστοιχο της Παρασκευής, τότε πολύ πιθανό οι δέκα καλύτεροι που θα πάρουν το εισιτήριο για τις ΚΑΤ2, να αποφασίστηκαν σήμερα, στα δεύτερα ελεύθερα.

 

Δυο είναι οι αναβάτες που θέλουν οπωσδήποτε να αποφύγουν τη διαδικασία των ΚΑΤ1 και οι δυο τους θεωρούνται ανάμεσα στα φαβορί για τον Τίτλο: Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa. Υπό αυτή την έννοια, το σκοπό του τον πέτυχε ο πρώτος, μιας κι έφερε τη Μ1 του στην έκτη θέση, με τον συμπατριώτη του της Honda ωστόσο - ο οποίος δεν πήρε μέρος στα πρώτα ελεύθερα - να πρέπει να πετύχει κάτι καλό αύριο το πρωί, μιας και σήμερα ολοκλήρωσε στην 11η θέση.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ψάχνει το ρεκόρ ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

USA, ΕΔ1: Ο Crutchlow νικά τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα